Haos la Reșița! Jucătorii refuză să vină la pregătire, iar amicalul cu ASU Poli a fost anulat: „Să se gândească la mine, la patron, la domnul primar și la toată lumea”

Marius ANGHEL 04 Aug. 2015, 14:08 Pregătiri, amicale
Haos la Reșița!** Jucătorii refuză să vină la pregătire, iar amicalul cu ASU Poli a fost anulat:

Apele sunt și mai învolburate în Valea Domanului, la echipa de ligă secundă Metalul Reșița. În aceste zile, majoritatea jucătorilor au absentat de la antrenamente, punându-l în mare încurcătură pe antrenorul Marian Pană, nevoit să anuleze și amicalul fixat pentru miercuri, cu nou-promovata în Liga a III-a, ASU Politehnica Timișoara.

„Ar fi trebuit să jucăm miercuri cu ASU Politehnica Timișoara, dar, din păcate, nu mai avem cum. I-am și anunțat pe cei de la Timișoara să nu mai vină. Sperăm să jucăm sâmbătă la Reșița, când trebuia să mergem noi la ei. A fost o situație mai delicată luni, când am avut doar șapte inși la antrenament, în condițiile în care Ponoran, puțin răcit, n-a participat. Grupul de jucători de bază, cei aflați sub contract și cei pe care vrem să-i luăm, a decis să nu vină la antrenamentul de luni seara. Sunt nemulțumiți, probabil au vrut să pună presiune pe patron, pe cei care conduc această echipă. A fost un moment delicat și pentru mine. Dar după o discuție avută cu patronul, care la rândul lui a discutat cu jucătorii, s-a ajuns la concluzia că jucătorii vor veni, se vor pregăti. Vom face un cantonament bun, aici la stadion și așteptăm să vedem ce se întâmplă în această perioadă. Pentru mine lucrurile sunt clare: aștept jucătorii să vină. Am înțeles că vine și Zimmermann. Sperăm să rezolvăm jucătorii care sunt sau vin la pregătire cu noi, cum sunt Tătaru, Chițu sau Szabo, care n-au contract și trebuie să-l semneze, iar jucătorii aflați sub contract trebuie să și-l respecte. Chiar dacă sunt nemulțumiți, au căi legale de atac. Dar ei trebuie să se pregătească. La urma urmei, ei sunt sportivi, trebuie să aibă orgoliu, demnitate, îi înțeleg foarte bine. Și ei trebuie să se gândească la mine, la patron, la domnul primar și la toată lumea că nu e ușor să faci rost de bani în ziua de astăzi”, a spus Marian Pană.

„Primul obiectiv trebuie să fie menținerea în Liga a II-a, ceea ce este greu în condițiile date”

Cu toate aceste negative din viața echipei reșițene, antrenorul Marian Pană încă visează la o îndreptare a situației, dar atrage atenția că evitarea retrogradării este un obiectiv realist la ora actuală: „Dacă ne vom strânge un grup de 13-14 jucători seniori buni, iar restul numai juniori din Reșița, Under 19, și mai avem câțiva în vizor, putem forma un lot bun, care să facă față rigorilor Ligii a II-a. Nu putem vorbi de promovare sau calificare în play-off, eu cred că primul obiectiv trebuie să fie menținerea în Liga a II-a, ceea ce este greu în condițiile date. Dar dacă ne strângem și lucrurile ușor-ușor se vor îndrepta, eu zic că putem spera la mai mult”.

Articol și foto de Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 04 Aug. 2015, 14:08 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă