FC Bihor, victorie la scor în fața Bihorului Beiuș. Cheregi: „Apreciez profesionalismul și caracterul acestor jucători”

Marius ANGHEL 31 Jan. 2015, 16:54 Pregătiri, amicale

După cantonamentul de 10 zile susținut la Băile 1 Mai, FC Bihor și-a încheiat sâmbătă perioada pregătirilor centralizate, cu primul joc amical din această iarnă. Astfel, la Stadionul Motorul din Oradea, echipa din Liga 2 a întâlnit-o pe cea de pe locul șase din Liga a IV-a Bihor, formația CF Bihorul Beiuș.

În pofida efortului fizic depus în cantonament, jucătorii orădeni au arătat o poftă bună de joc, dar și de goluri, impunându-se cu scorul de 6-0, după ce la pauză conduceau cu 1-0.

Începutul de joc a fost fulminat, cu echipa orădeană instalându-se în jumătatea adversă, iar după o fază creată de Ember și prelungită cu capul de V. Petricău, atacantul Cristian Cigan a deschis scorul în minutul 7, cu un șut de la marginea careului mic. Nu au trecut decât trei minute și în minutul 10, același Cigan a scăpat singur cu portarul, l-a driblat și pe acesta dar a trimis în stâlpul din stânga porți, mingea a revenit la Ludușan, care de la 14 metri a trimis puțin peste poartă.

Deși a dominat copios prima repriză, până la pauză FC Bihor nu a mai marcat, astfel că scorul după primele 45 de minute de joc a fost 1-0.

În repriza a doua, antrenorii Călin Cheregi și Lucian Ciocan au trimis pe teren o cu totul altă echipă, iar și pe fondul schimbărilor din tabăra adversă, scorul a luat proporții, „roș-albaștrii” marcând gol după gol.

Mai întâi, în minutul 61, după o centrare a lui Cr. Andor de pe stânga, Fl. Pop, din fața porți, a îndeplinit o simplă formalitate și a marcat pentru 2-0. Nu au trecut decât două minute și în minutul 63, după o fază foarte bine lucrată de Cr. Andor și A. Achim pe partea stângă, ultimul a centrat perfect, iar Zs. Lukacs, cu capul din 6 metri a reluat în colțul din partea dreaptă a portarului beiușan.

În minutul 64 s-a făcut chiar 4-0, după ce tot de pe partea stângă, Zs. Lukacs a centrat, iar Fl. Pop a pus  latul din careul mic. Peste alte trei minute, în minutul 67, a fost rândul lui Fl. Pop să-l servească la 7-8 metri de poartă pe noul intrat pe teren, S. Mune, care a marcat și el pe lângă portar (5-0).

Ultimul gol al jocului a fost marcat în minutul 84, când Cr. Andor, după ce a fost angajat la marginea careului, pe partea stângă, a scăpat singur cu portarul, a șutat în primă fază în portar, mingea ia revenit, iar, deși s-a aflat în unghi a trimis apoi cu efect în plasa porții echipei beiușene, stabilind scorul final, 6-0.

De precizat faptul că antrenorii orădeni au rulat întreg lotul avut la dispoziție, mai puțin jucătorii Țoca, Dobrescu și Fl. Lazăr, care au acuzat anumite probleme medicale. Meciul s-a desfășurat pe un frig pătrunzător, datorită vântului de la ora jocului și pe un teren moale. La meci au asistat aproximativ 50 de spectatori, între care și o inimoasă galerie orădeană, care au scandat numele echipei FC Bihor, au încurajat jucătorii, dar au și aprins fumigene și au aruncat cu petarde, precum la un meci oficial.

„A fost un meci bun, având în vedere și condițiile meteo, iar din acest punct de vedere aș vrea să apreciez stăpânirea de sine a băieților, dat fiind starea lor în care se află, încărcați după pregătirea din cantonament. Remarc integrarea lor bună în acest antrenament. Nu este important rezultatul în acest moment, ci important este antrenamentul. Am încercat să dau număr de minute pentru fiecare jucător, ca să pot evalua în această perioadă situația fiecărui jucător. Pot să mă declar mulțumit de evoluția fiecăruia în parte, urmând să intrăm în a doua perioadă de pregătire, unde continuăm evaluările prin jocurile amicale. Am avut un cantonament bun, reușit din punctul meu de vedere, în care, încă o dată vreau să apreciez profesionalismul și caracterul acestor jucători, pentru care vreau să-i felicit încă o dată. S-au implicat foarte bine în efort, au dat răspunsuri pozitive, urmând ca să vedem efectele acestui cantonament în perioada viitoare”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al echipei FC Bihor, Călin Cheregi.

FC Bihor – CF Bihorul Beiuș 6-0 (1-0)
Au marcat: Cr. Cigan (min. 7), Fl. Pop (min. 61 și 64), Zs. Lukacs (min. 63), S. Mune (min. 67) și Cr. Andor (min. 84)
Stadion: Motorul
Spectatori: 50
Timp: friguros (vânt)
Teren: moale

FC Bihor (prima repriză): Sălăjan (min. 30 Barabaș) – Zanardini, Letan, Bactăr, Lorincz – Ludușan, Ember – V. Petricău, I. Ban, Sorian – Cr. Cigan.
FC Bihor (repriza a II-a): Barabaș (min. 60 Fildan) – Mihuț, Pascariu, Tocuț (min. 70 Cr. Sas), A. Achim – Fl. Pop, Haș, I. Cuc, Cr. Andor – Negrea (min. 66 S. Mune) și Zs. Lukacs (min. 79 Talpoș). Antrenori: Călin Cheregi și Lucian Ciocan.

CF Bihorul Beiuș: Odobasianu (min. 60 Magda), Dereș (min. 60 Szatmari), Mihoc (min. 60 Foghiș), Bogdan (min. 60 Cr. Lezeu), Toma (min. 60 Laza) – Dumbrăveanu (min. 60 Koruc), Nistor (min. 46 Turle), Mihuța (min. 60 Fl. Popa) – Silaghi (min. 60 Micle), Iștoc (min. 46 Ad. Ban) și Mândru (min. 46 Miklo). Antrenori: Alin Popa și Ciprian Carțiș.

Au arbitrat: Marius Omuț – Rareș Lakatos și Bogdan Gireadă (toți din Oradea).

După cantonament și acest meci, cu CF Bihorul Beiuș, antrenorii echipei orădene le vor acorda două zile libere jucătorilor de la FC Bihor, care vor reveni la antrenamente de marți, iar miercuri vor susține cel de-al doilea joc amical, cu CSC Sânmartin, pe un teren care urmează a fi stabilit ulterior. Tot săptămâna viitoare, dar sâmbătă, FC Bihor va disputa și cea de-a treia partidă de verificare, în deplasare, la Arad, cu UTA Bătrâna Doamnă.

Text și foto: FC Bihor

Marius ANGHEL 31 Jan. 2015, 16:54 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă