Dat afară de la FC Brașov, Buga se antrenează cu o echipă din Liga 2: „Mi-au întins o mână de ajutor în cea mai neagră perioadă a carierei mele”

Marius ANGHEL 25 Mar. 2015, 11:51 Pregătiri, amicale

Dat afară de conducătorii echipei FC Brașov la începutul lunii martie, alături de alți cinci jucători, Mugurel Buga a rămas cu restanțe de peste 6 luni la echipa din Liga 1 și nu mai poate semna cu nicio altă formație până la finalul acestui sezon. Ajuns la 37 de ani, atacantul nu vrea să-și agațe ghetele în cui și a cerut să se pregătească în această perioadă cu o grupare din Liga 2.

Unirea Tărlungeni a acceptat să-i întindă „o mână de ajutor în cea mai neagră perioadă a carierei” sale, așa cum spune chiar Buga. Echipa din comuna de lângă Brașov care evoluează în Seria a II-a a Ligii 2 trece prin momente grele după ce în pauza de iarnă a fost la un pas de abandon, însă a ales în ultima clipă să continue în campionat cu jucători care s-au oferit să joace fără să fie plătiți.

Unirea a avut rezultate surprinzătoare și în aceste condiții, două victorii, două egaluri și o înfrângere, și și-a asigurat locul în play-off-ul Seriei a II-a. Daniel Bona, antrenorul formației din Tărlungeni, spera chiar să se poată baza pe Mugurel Buga în acest turneu, însă atacantul nu poate fi legitimat.

„Nu este nimic ieșit din comun. Buga ne-a cerut permisiunea să se antreneze cu noi și, așa cum este normal, am acceptat. Doar faptul că se pregătește cu noi este un exemplu pentru jucătorii mai tineri de la echipa noastră. Sincer, îmi pare rău că nu-l putem legitima pentru că aveam mare nevoie de un jucător de talia lui Buga în meciurile din play-off”, a spus, pentru Monitorul Expres, Daniel Bona, completat și de directorul sportiv, Claudiu Cazan: „Buga este un brașovean de-al nostru, astfel că l-am primit cu brațele deschise la Tărlungeni. Buga este un exemplu pentru jucători, astfel că este binevenit la toate antrenamentele echipei noastre”.

  • Jucătorilor Mugurel Buga, Andrei Marinescu, Alin Șeroni, Georgian Păun, Sebastian Remeș și Călin Cristea li s-au reziliat unilateral contractele de conducătorii echipei FC Brașov, odată cu intrarea în insolvență, și nu mai pot evolua pentru alte cluburi până la terminarea sezonului.
  • Președintele AFAN, Emilian Hulubei, a anunțat că a trimis o scrisoare către FIFA, UEFA și i-a scris președintelui României Iohannis în care atrage atenția că fotbaliștilor li se interzice dreptul la muncă prin aceste rezilieri unilaterale de contract. Acesta speră ca prin proteste să se ajungă la efectuarea unei modificări de regulament prin care jucătorii să poate să se legitimeze la alte cluburi.

 

Buga: „M-au primit fără să ezite la antrenamente”

Altfel, marți dimineață, Mugurel Buga a fost prezent la Stadionul Tineretului, chiar înaintea primei ședințe de pregătire conduse de Lokica. Atacantul a fost în vestiar, și-a salutat foștii colegi și antrenori, după care și-a luat ghetele de joc și a plecat la Tărlungeni pentru primul antrenament sub comanda lui Dan Bona.

„De la 7 ani viața mea a fost doar pe stadion. Mă doare faptul că FC Brașov mi-a reziliat contractul chiar în timpul sezonului. Este dureros, pentru că efectiv mi s-a luat dreptul la muncă, pentru că până în vară nu mai pot juca pentru nicio echipă, nici măcar pentru una dintr-un eșalon inferior. Această echipă nu trebuie să retrogradeze și cu toții trebuie să fim alături de club. Știu că suporterii brașoveni sunt alături de mine în această situație neplăcută, am fost sunat de o mulțime de oameni care mi-au spus că mă susțin și că este o mare nedreptate ce mi se întâmplă mie și colegilor mei. Din păcate, așa stau lucrurile și nu le putem schimba altfel decât punând umărul la salvarea acestei echipe. Suporterii merită ca FC Brașov să rămână în prima ligă. Am vorbit cu cei de la Tărlungeni și m-au primit fără să ezite la antrenamente. Îi cunosc pe majoritatea jucătorilor din lot, pe Brujan, Tatarciuc, Forika, Dâlbea, Pricop sau Dănălache, cu unii chiar am jucat. La Unirea se știe situația financiară, dar acești jucători sunt incredibili prin atașamentul arătat față de club. Țin să le mulțumesc că mi-au întins o mână de ajutor în cea mai neagră perioadă a carierei mele. Nu știu ce voi face în viitor”, a spus, citat de Monitorul Expres, Mugurel Buga.

Marius ANGHEL 25 Mar. 2015, 11:51 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă