CSM Râmnicu Vâlcea a cedat cu greu amicalul cu Pandurii. Trupa lui Pelici a avut două penalty, dar le-a ratat pe ambele

CSM Râmnicu Vâlcea a cedat cu greu amicalul cu Pandurii.** Trupa lui Pelici a avut două penalty, dar le-a ratat pe ambele

CSM Râmnicu Vâlcea a pierdut, vineri, în Zăvoi, cel mai interesant amical al iernii, scor 0-1, cu echipa de Liga 1 Pandurii Târgu Jiu.

Vâlcea a ținut piept cu brio gorjenilor, într-un amical atractiv, viu disputat, care a avut pe post de sare și piper nu mai puțin de trei penalty-uri ratate, dar și o reușită superbă, semnată de Dan Nistor.

Pandurii nu a arătat mai nimic în prima repriză și, treptat, Vâlcea a prins curaj în atac. În minutul 30, Costin Stoica a fost faultat în careul gorjenilor, dar lovitura de pedeapsă a fost slab bătută de Neagoe și portarul Stanca a parat. Apoi, la singura fază mai periculoasă a formației din Târgu Jiu, Welington a înscris cu capul în poarta gazdelor, însă atacantul gorjenilor se afla în poziție clară de ofsaid. Finalul reprizei a mai adus o ocazie imensă pentru CSM, după ce Voinea a scăpat singur cu Stanca, dar portarul gorjenilor a fost imbatabil.

În minutul 51, centralul Alin Olaru a dictat al doilea penalty pentru echipa de Liga a 2-a, după un henț în careul gorjenilor. Fostul jucător al Pandurilor, Albert Voinea a tras la fel de slab și Stanca a apărat din nou.

Cel mai bun jucător de pe teren, căpitanul Pandurilor, Dan Nistor, a înscris unicul gol al meciului, în minutul 56, cu un șut superb de la 20 de metri, care a lovit plasa laterală a porții gazdelor. „Pandurii” au obținut și ei un penalty în minutul 73, după un fault în careu al lui Samson, dar Ciucur a continuat șirul execuțiilor foarte slabe de la punctul cu var și Fildan a apărat.

S-a încheiat astfel 1-0 pentru Pandurii, iar tehnicianul vâlcenilor, Alexandru Pelici va organiza la antrenamente concursuri de executare a loviturilor de la 11 metri. Sâmbătă, CSM va disputa un alt amical, la Slatina, cu Sporting Turnu Măgurele, în care va folosi jucătorii care au evoluat mai puțin astăzi.

La finalul partidei, antrenorul gorjenilor, Edi Iordănescu, s-a arătat plăcut surpins de evoluția bună a CSM-ului. „M-aș bucura ca echipa vâlceană să aibă sprijin și să se bată chiar la promovare. Felicit CSM pentru ce se întâmplă aici”, a spus fiul selecționerului.

CSM Râmnicu Vâlcea – Pandurii Târgu Jiu 0-1 (0-0)
Stadion Municipal, spectatori 500
A marcat: Nistor ’56

CSM Râmnicu Vâlcea: D.Geantă – Samson, Pîrvulescu, I. Stoica, Al. Ionescu – Dâlbea, Iordache – Oct. Vasile, A. Neagoe, Firțulescu – C. Stoica. Au mai jucat: Fildan, Voinea, Bg. Geantă, Artean, Georgescu, Piscanu, Cucui, Ludușan, Dumitrașcu, Bratu. Antrenor Alexandru Pelici

Pandurii Târgu Jiu: Stanca – Pleașcă, Pițian, Vaqsco Fernandes, Acsinte – Răuță, Mrzljak – Antal, Nistor, Nicoară – Wellington. Au mai jucat: Ungurușan, Grecu, Ciucur, Trifu, Șendroiu, Celei, Dănăricu, Mărgărit și Erdei. Antrenor Edi Iordănescu.

Arbitrii: Alin Olaru – Marian Truță, Nicolae Dobrică

Articol scris de Adi Georgescu
 

Pe aceeași temă