Claudiu Niculescu trage primele concluzii la CS Mioveni din cantonamentul de la Cheile Grădiștei. Ce spune despre achiziții și obiectivul din noul sezon

Marius ANGHEL 04 Aug. 2015, 12:03 Pregătiri, amicale

Cantonamentul Mioveniului de la Cheile Grădiștei se apropie de final, iar pregătirea jucătorilor a fost până în momentul de față pe placul băncii tehnice a echipei. Antreno­rii nu au avut probleme de disciplină și nici pro­ble­me medicale cu jucătorii, lucruri pe care și le doresc toți tehnicienii în perioada premer­gă­toare sezonului. Principalul gal­ben-verzilor, Claudiu Niculescu, s-a decla­rat, după 10 zile de cantonament, mulțumit de mo­dul cum se prezintă elevii săi și a vor­bit, într-un interviu ziarului local Curierul zilei, despre obi­ec­tivele noului sezon și des­­pre secretul prin ca­re a rezistat un se­zon întreg pe banca lui CS Mioveni.

– Claudiu, cum decurge pregătirea? Ești mulțumit de cum răspund băieții în acest cantonament?
– Până acum, pregătirea a decurs foarte bine. Toți băieții au răspuns foarte bine cerințelor noastre. Sunt mulțumit de felul în care ei se pregătesc. Desigur, sunt și ei conștienți că trebuie să tragă tare, că este concurență foarte mare pe posturi. Și eu sunt mulțumit și din acest punct de vedere. Am jucat și meciuri cu echipe sub noi, dar am început și amicale cu echipe mai puternice, formații de același nivel cu noi. Încet-încet, începem să focalizăm un nucleu de bază pen­­tru ce ne așteaptă în campionat.

– Cât de important este acest cantonament în pregătirea de vară?
– Foarte important, pentru că se pune foarte mare accent pe pregătirea fizică, lucru foarte important în fotbalul actual, în ce se vrea în toată lumea. Această pre­gătire de vară ne va duce până la finalul sezonului în campionat. După cum se știe, la noi în campionat avem trei luni pa­uză vară, trei luni pauză iarna, și tocmai de aceea pregătirea fizică în cantonament este foarte importantă. Eu sunt mulțumit de felul în care se prezintă jucătorii acum.

„Prin venirea lui Buhă­escu am creat o mai mare for­ță în atac”

Echipa a jucat și câteva amicale. Ce impresie ți-au lăsat?
– Sunt meciuri de pregătire și s-a văzut o ușoară oboseală în primele, pentru că suntem încă în perioada de acumulări. În afară de goluri, am avut și alte foarte multe ocazii, lucru ce este îmbucurător, că jocul merge. Ușor-ușor, vom trece la partea de pre­­­­gătire specifică, pentru că pes­te o lună începe sezonul. Sunt convins că echipa va arăta însă din ce în ce mai bine.

– Lotul este complet?
– Este complet și lucrul pe care mi-l doresc este să nu se accidenteze vreun jucător. Până a­cum nu am avut probleme și este bine. Prin venirea lui Buhă­escu am creat o mai mare for­ță în atac, și, cu el, cu Nilă, cu Honciu, lucrurile vor merge. Mă ba­zez foarte mult pe această forță din atac. Va fi însă greu pentru ei, fiindcă este concuren­ță. Pentru mine e bine acest lu­cru, iar echipa va avea numai de câștigat, din acest punct de vedere.

– Majoritatea jucătorilor joacă de mult împreună…
– Iarăși este un lucru bun, se cunosc între ei, există relații de joc…

„Ne vom lupta să fim pe podium. Avem valoarea necesară pentru acest lucru”

– Se știe în acest moment componența seriilor. Ce obiectiv este realizabil pentru CS Mioveni?
– Eu sper să fim pe podium și în acest an. Pentru asta ne vom lupta! Avem valoarea necesară pentru acest lucru. Acum, vom ve­dea în funcție și de rezultatele pe care le vom avea în acest cam­pionat… Dar un obiectiv de a fi între primele trei este perfect realizabil. Avem însă o serie grea, cu trei echipe care au că­zut din Liga 1, echipe cu state vechi în fotbalul românesc, și aici putem vorbi mai ales despre U Cluj. Va fi greu, dar, repet, am ma­re încredere că vom reuși să terminăm pe podium. Bineînțeles, dacă vom avea culoar favorabil și șansa să atacam pro­movarea, o vom face, nu ne vom da la o parte.

– Cât de mult se complică lucrurile cu regula celor doi jucători Under 19 în teren?
– De complicat nu se complică foarte mult… Singura problemă este că ei sunt încă copii. Sunt talentați și pare a fi o problemă în primă fază confruntarea lor cu jucătorii cu experiență. Dar a­cești copii ne pot ajuta, am mare încredere în ei. Repet, sunt talentați și pot crește lângă ceilalți. Pentru asta trebuie însă răb­dare cu ei, întrucât sunt tineri și trebuie să-i încurajăm, deoarece și noi am fost în situația lor la început.

– Ești printre puținii antrenori care au rezistat la CS Mioveni un sezon întreg, și acum îl începi și pe al doilea. Care este secretul?
– În primul rând, rezultatele. Dacă ai rezultate, reziști. Iar eu sper să mai rezist cel puțin un an. Vreau să continuu ce am în­ceput aici. Am format un grup la Mioveni, o adevărată fa­milie. Mă bucură foarte tare faptul că voi continua la acest club!

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: CS Mioveni / Facebook

Marius ANGHEL 04 Aug. 2015, 12:03 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă