Bodea: „Îmi doresc să promovăm din primul an, dar nu va fi simplu”. Cum vrea Dochița să fie noul sezon de Liga 2

Marius ANGHEL 06 Jul. 2015, 17:06 Pregătiri, amicale

După primul antrenament al reunirii de astăzi, FC Brașov și-a prezentat oficial și stafful tehnic. Președintele Vasile Dochița a vorbit despre cei doi tehnicieni pe care „Steagul” se bazează în noul sezon de Liga 2, principalul Cosmin Bodea și secundul Mihai Stere.

„Am plăcerea să-i prezint pe cei doi antrenori, Cosmin Bodea și Mihai Stere, doi jucători emblematici pentru FC Brașov. În acest moment, obiectivul este formarea unei echipe competitive pentru Liga a 2-a și eu sunt convins că cei doi vor confirma așteptările noastre. Până pe 20 iulie nu putem spune prea multe, pentru că nu știm ce se va întâmpla, cum va arăta campionatul, va fi o singură serie sau se vor face două. Ne-ar conveni o singură serie, pentru că am putea încasa bani dacă se vor vinde drepturile de televizare, așa cum se preconizează. Sper că vom reuși să alcătuim și un buget. Mă bazez pe cuvântul patronului Ioan Neculaie, care a promis că nu vor fi probleme. Normal că ne tentează o promovare din primul an. Mai sunt lucruri de pus la punct, dar dacă vom avea ocazia să ne «batem» pentru a promova, nu ne vom da la o parte. Celor doi antrenori le-am cerut un singur lucru. Vreau să văd fundașii la centrul terenului indiferent că jucăm pe teren propriu sau în deplasare. FC Brașov nu trebuie să se teamă de nicio formație din Liga 2”, a declarat Vasile Dochița, citat de mytex.ro.

Bodea: „În jurul lui Mugurel Buga vrem să construim echipa”

Cosmin Bodea știe că îi va fi greu la FC Brașov, însă speră să schimbe gândirea pe care majoritatea o au despre clubul lui Ioan Neculaie. Tehnicianul vrea să facă noua echipă a „stegarilor” în jurul lui Mugurel Buga și speră la promovare încă din primul an.

„Este o onoare să antrenez formația FC Brașov la care am jucat mult timp și la care m-am simțit cel mai bine în cariera de fotbalist. Sper să facem o echipă competitivă care să reușească rezultate bune, dar care să joace un fotbal frumos, pentru că ne dorim să aducem fanii în tribune. Situația din acest moment este foarte grea, dar așa este la început. Sper că vom reuși ce ne-am propus. Mugurel Buga este un jucător emblematic pentru FC Brașov și mi-am dorit să rămână alături de noi. În jurul lui vrem să construim echipa. El poate să ne ajute mult pe teren, dar și în vestiar, să discute cu jucătorii să le explice ce înseamnă FC Brașov. Normal că îmi doresc să promovăm din primul an, ar fi extraordinar pentru mine, dar nu va fi simplu. Dacă vom realiza transferurile pe care le dorim, atunci putem să ne luptăm pentru a promova. Cel mai important este ca despre FC Brașov să se vorbească din nou frumos. Trebuie să acceptăm că acum se spune că aici nu se plătesc salariile, că sunt probleme. Bineînțeles că nu vor mai fi banii din Liga 1, vor fi sume mai mici, dar care vor fi achitate la timp. Să se spună din nou că la FC Brașov este seriozitate”, a spus Bodea.

Stere: „Sunt adeptul rezultatelor în detrimentul jocului, dar ne dorim să aducem spectatorii în tribune”

La rândul său, „secundul” Mihai Stere n-a putut vorbi despre un obiectiv concret pentru FC Brașov, însă vrea să alcătuiască o echipă care să joace frumos și care să atragă din nou spectatorii în tribune, cu toate că este adeptul rezultatelor.

„Am așteptat această zi. Cele mai mari satisfacții din carierea mea le-am avut la FC Brașov. Țelul nostru din acest moment este formarea unei echipe. Sunt jucători care vor să vină. Peste două-trei săptămâni, după ce vom avea lotul, putem discuta despre obiective. Eu sunt adeptul rezultatelor în detrimentul jocului, dar ne dorim să aducem spectatorii în tribune. Îmi amintesc că pe vremea în care eu jucam oamenii stăteau pe garduri la meciurile noastre. Sper că vom reuși, chiar dacă este mult de muncă. Venirea președintelui Vasile Dochița este garanția pentru acest club”, a spus, citat de mytex.ro, Mihai Stere.

Jucătorii echipei FC Brașov vor continua să se pregătească pe propriul stadion în această săptămână. Joi și vineri vor avea loc trialuri de selecție, iar cei mai buni vor fi urmăriți din nou sâmbătă într-un meci școală.

Marius ANGHEL 06 Jul. 2015, 17:06 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă