Alexa, răbdător cu noii transferați. Cuedan, mulțumit cu prima repriză

Primul test din 2015 nu s-a încheiat cu un succes pentru ACS Poli, dar tehnicianul Dan Alexa e mulțumit de cum s-au comportat elevii săi cu Șoimii Pâncota. Antrenorul timișorenilor a spus după remiza albă înregistrată în Calea Șagului că va fi răbdător cu noii transferați în procesul acestora de integrare.

Bogdan Chipirliu (foto principal, în galben), acontat după un tur petrecut la AFC Fortuna, a ratat una dintre puținele ocazii importante ale jocului cu arădenii. „Trebuie să am răbdare cu jucătorii noi veniți. Au existat nesincronizări între Chipirliu și Pedro Henrique. Bogdan trebuie să se acomodeze, la fel și Doman. Am mare încredere în ei. Sunt mulțumit de efortul lor, sunt mulțumit că niciun jucător nu s-a accidentat. În condiții destul de grele am avut destule situații. O echipă Pâncota e întărită față de tur și se apără foarte bine”, a declarat Dan Alexa.

„Chirurgul” nu a putut miza azi și pe cel ce va fi a patra achiziție, mijlocașul Victor Nikiema efectuând doar un antrenament ușor. În timp ce englezul Wilson Kneeshaw a fost folosit pe o poziție inedită, cea de fundaș dreapta. „Wilson a fost o soluție de avarie, am vrut să folosesc toți jucătorii avuți la dispoziție. Din păcate cinci jucători au fost accidentați, nu am putut să-i folosesc. Lazăr, Nikiema, Scutaru, Keita, Neagu, ultimul cu ușoare probleme, Keita obosit. Ca o concluzie sunt mulțumit de ce am văzut azi”, a mai spus Alexa.

Cuedan: „Cei din prima repriză, mai serioși”

Antrenorul „șoimilor”, Dan Cuedan, a recunoscut că față de prima repriză în cea de-a doua au existat diferențe mari între cele două echipe. Tehnicianul Pâncotei e mulțumit însă per total de joc, mai ales că nu s-a accidentat nimeni după ce l-a pierdut pe o perioadă lungă de timp pe atacantul Alin Mihai.

„Am întâlnit o echipă care are în lot mulți jucători. A reușit să transpună în teren două formule diferite pe reprize. Ei erau la primul joc, noi la al treilea. Sunt mulțumit că a fost o luptă în limitele sportivității, nu primează rezultatul în această perioadă. E prematur să vorbesc despre ACS Poli, se va vedea în campionat. Normal că și noi încercăm să dăm spațiu la jucători, e o diferență pe care am observat-o, trebuie să ținem cont și de valoarea jucătorilor. Nu în ultimul rând atitudinea și responsabilitatea. Probabil că cei care au evoluat în prima repriză au dat dovadă de mai multă seriozitate. Până în minutul 60 am fost mai mult în joc. În partea a doua e meritul jucătorilor care au făcut un joc bun fără minge și au reușit să o recupereze și s-a încheiat 0-0. Contează că am făcut un efort bun, nu s-a accidentat nimeni. Dragalina și Traore au mulțumit, au fost ținte fixe stabilite ținând cont că am păstrat în mare măsură lotul din tur. Dacă mai apare un jucător bun, automat îl vom transfera. L-am pierdut pe Alin Mihai la meciul trecut, ruptură de ligamente încrucișate, va rata următoarea perioadă, e foarte greu pentru noi toți”, a explicat Dan Cuedan.

ACS Poli și Șoimii Pâncota au remizat astăzi, la Timișoara, pe arena „Colterm”, scor 0-0.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă