Oprița ar fi rămas în Liga 2 ca „principal”, în loc de „secund” la Steaua. Tehnicianul vorbește despre colaborarea cu Rădoi

Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 17:05 Seria 2
Oprița ar fi rămas în Liga 2 ca

După un prim sezon ca antrenor principal al unei echipe din Liga 2, Daniel Oprița (33 ani) face următorul pas în această carieră și merge, alături de Mirel Rădoi, ca „secund” la campioana României. Tânărul tehnician a acceptat să facă parte din staff-ul Stelei, chiar dacă acesta spune că ar fi fost mai degrabă tentat să rămână la un club serios din Liga 2, în cazul în care ar fi primit o ofertă. Și la Reșița ar fi continuat dacă nu ar fi fost problemele peste care a dat în a doua parte a sezonului.

Daniel Oprița a condus Metalul Reșița fără pregătirea unei școli de antrenori și a avut rezultate admirabile având în vedere problemele financiare prin care trece gruparea din Valea Domanului. Tehnicianul și jucătorii nu și-au mai primit banii de aproximativ șapte luni, însă au terminat pe locul 3 în play-off-ul Seriei a II-a, la trei puncte în spatele lui CS Mioveni și la 15 față de liderul ACS Poli.

„Aș fi vrut și să continui la Reșița, dar în condițiile care au fost era destul de greu și a apărut și asta cu Steaua și nu puteam să refuz, totuși. Sincer, chiar aș fi continuat dacă lucrurile erau cum trebuiau la Reșița. Se fac șapte luni de când nu ne-am mai luat banii. Acum nu știu dacă am vreo șansă să-i primesc. Normal, dacă vor fi oameni până la capăt, ar trebui să dea pentru că și eu am fost și am acceptat să stau când echipa a avut mari greutăți. Așa ar fi normal, dar nu știu ce să zic”, a spus Oprița într-o intervenție la Radio România Reșița.

„Sincer, aș fi continuat ca principal la o echipă de ligă a doua. Dacă aș fi avut o soluție, aș fi rămas undeva la o echipă de ligă a doua, dar una care să aibă stabilitate și să aibă un obiectiv stabilit dinainte și care să se poată realiza. Aș fi vrut să mai continui experiența aceasta. Am fost antrenor un an și spun că mi-am făcut treaba destul de bine. Eram dornic să am o nouă provocare, să antrenez niște jucători mulțumiți și cu oameni pe lângă mine din conducere care să mă ajute, să-și facă treaba care trebuie, eu să îmi fac doar treaba mea de antrenor. Nu să stau eu și cu antrenorul secund să ne ocupăm de cazare și de masă și de tot ce înseamnă un club, a mai declarat Daniel Oprița.

Nu știe ce funcție va avea la Steaua

Fostul antrenor al Metalului urmează să-i fie „secund” lui Mirel Rădoi la Steaua, alături de care a jucat la gruparea roș-albastră. Oprița a mărturist la radio că s-a ajuns la o înțelegere, dar nu au fost finalizate datele contractului, având în vedere că nu deține licență PRO. Acesta a vorbit despre relația pe care o are cu Rădoi. „Eu mai vorbeam cu el înainte, mai în glumă, că o să lucrăm împreună, dar parcă a venit, așa, destul de devreme. Vorbeam și în vară, dar mi se părea că e o glumă, așa zicea și el, dar a venit mai repede”, a dezvăluit Oprița, care a vorbit și de contractul său: „Nu am discutat așa multe. În mare am acceptat, dar trebuie să vedem acum cu contractele cum facem. Eu nu am licența și asta-i problema. Nu am școala de antrenori făcută și să vedem ce contract îmi face, cum poate să mi-l facă, ca ce. Am vorbit cu Mirel și totul e pus la punct”.
 

Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 17:05 Seria 2
Pe aceeași temă