Oprescu vrea să conteste suspendarea sa, dar nu poate. FRF nu a trimis nici acum decizia de motivare

Marius ANGHEL 14 Nov. 2014, 15:47 Seria 2
Oprescu vrea să conteste suspendarea sa, dar nu poate.** FRF nu a trimis nici acum decizia de motivare

Federația Română de Fotbal arată cât este de profesionistă într-un nou caz ce include un club din Liga 2. Comisia de Disciplină a forului condus de Răzvan Burleanu nu a trimis nici până în acest moment decizia de motivare a suspendării tehnicianului formației FC Olt, Dan Oprescu. Oficialii clubului slătinean au vrut să facă recurs la cele patru etape de suspendare primite de șeful băncii tehnice, însă nu se pot apăra din cauza lipsei unui act oficial în care să se motiveze luarea acelei decizii.

Gazeta nouă scrie că oficialii clubului slătinean au solicitat motivarea imediat după primirea hotărârii de suspendare, însă, nici până în acest moment nu s-a primit un răspuns. Tehnicianul grupării slătinene și-a ispășit deja două etape din pedeapsă, iar în meciul cu FC Caransebeș o înregistrează pe a treia.

Prin urmare, cel mai probabil, atunci când FRF se va hotărî totuși să trimită motivarea, așa cum prevede regulamentul, Dan Oprescu își va ispăși pedeapsa, fără să fi avut dreptul de a se apăra.


Liga2.ro a scris la momentul respectiv că măsura a fost luată după ce Comisia Centrală de Arbitri a reclamat la Comisia de Disciplină declarațiile făcute de Dan Oprescu după jocul de la Pâncota, din etapa a 5-a, după Șoimii – FC Olt 0-0. Dan Oprescu a vorbit în direct la Radio Sport Total FM despre faza din minutul 34 al jocului, când centralul respectivei partide, Ovidiu Florin Mazilu (Satu Mare) a dictat un penalty pentru olteni, pe care ulterior l-a anulat la intervenția tușierului, care a arătat ofsaid.

Oprescu a vorbit despre deciziile tușierului, care a anulat un penalty pentru FC Olt și a acordat unul pentru Pâncota. Slătinenii au povestit că aflaseră cu o săptămână înaintea jocului cine va arbitra meciul și ceruseră la CCA recuzarea centralului Florin Mazilu.


Lincar a stat în plus în tribună tot din cauza Comisiei de Disciplină

O altă boacănă a Federației a fost în cazul dublei suspendări a tehnicianului echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Erik Lincar. Conducerea echipei din Zăvoi a primit cu întârziere fax de la Comisia de Disciplină, prin care a fost anunțată că antrenorul are dreptul să stea pe banca tehnică într-un meci oficial.

Lincar primise două suspendări pentru două spețe diferite, trei etape pentru eliminarea din timpul jocului cu Poli și patru etape pentru declarațiile făcute ulterior la adresa arbitrajului. Cum cele două pedepse s-au intersectat, acesta s-au contopit. Antrenorul principal din Zăvoi a lipsit cinci etape și un joc de cupă, timp în care și-a condus echipa din tribună.

Oprescu înainte de meciul cu FC Caransebeș: „Nu este o echipă accesibilă”

În altă ordine de idei, FC Olt își continuă parcursul în actualul sezon cu un joc în care va avea ca adversară pe FC Caransebeș. Slătinenii speră să recupereze punctele pierdute, însă misiunea nu va fi deloc ușoară, gazdele având mare nevoie de un rezultat pozitiv, pentru a părăsi locul retrogradabil.

În continuare suspendat, Dan Oprescu se așteaptă la un meci disputat. Tehnicianul consideră echipele apropiate valoric, poziția din clasament nereflectând realitatea. „Nu este o echipă accesibilă, chiar dacă se află pe ultimul loc. În turul acesta s-a dovedit că toate echipele sunt echilibrate, diferența este făcută de anumite aspecte, dar nu vreau să mai insist pe acest lucru. Nu se poate vorbi despre o revanșă, ceea ce ne interesează este să venim cu puncte”, a declarat Oprescu citat de Gazeta nouă.

Lotul grupării FC Olt a făcut, joi, deplasarea în Banat, iar vineri va susține un ultim antrenament în zonă. Meciul se va disputa, sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, pe Stadionul „Municipal” din Caransebeș.

Lotul ce a făcut deplasarea: Nuno Claro, Mogoșanu, Radovic, Morariu, Gligor, Giurcă, Ignea, Căpățînă, Vasile Gheorghe, Leucuța, Rogoveanu, Blănaru, Bobi Verdeș, Bogdanovici, Fîșie, Dobricean, Curtuiuș, Ștefan, Gherghe.

Marius ANGHEL 14 Nov. 2014, 15:47 Seria 2
Pe aceeași temă