OFICIAL! Poli Timișoara, exclusă din campionat! Cele două serii încep nou sezon cu câte două echipe în minus, deocamdată

30 Aug. 2012, 15:20 Seria 2
OFICIAL! Poli Timișoara, exclusă din campionat!** Cele două serii încep nou sezon cu câte două echipe în minus, deocamdată

Echipa lui Marian Iancu, cea mai iubită formație din Timișoara, Politehnica, a fost, oficial, exclusă din toate competițiile organizate de Federația Română de Fotbal, a decis, astăzi, Comisia de Disciplină a forului de la Casa Fotbalului. Această decizie vine după ce alb-violeții nu s-au prezentat la meciul de Cupă de miercuri.

„În baza art. 24 lit. C.1 din RSTJF se sancționează clubul SC Politehnica Timișoara SA cu măsura excluderii echipelor de seniori din toate competițiile organizate sub egida Federației Române de Fotbal. În baza aceluiași articol se sancționeaza tot cu măsura excluderii din toate competițiile organizate de FRF echipele de juniori ale CSȘ 2 Baia Mare”
, se arată într-un comunicat postat, joi, pe site-ul FRF.

În urma acestei excluderi, Seria a II-a a Ligii a II-a începe noul sezon cu două echipe în minus față de câte ar fi fost normal să se alinieze la start. Prin urmare, în fiecare etapă, mai puțin în cea în care Politehnica Timișoara a fi trebuit să stea, două echipe vor fi nevoite să nu joace, deoarece nu au adversar. O astfel de situație ar fi putut fi evitată dacă Federația ar fi luat această decizie mult mai devreme, știindu-se de foarte mult timp că formația lui Marian Iancu nu mai există. Un țintar pe o tabelă Berger de 14 ar fi fost mult mai folositor pentru echipele din Seria a II-a, nicio formație nemaifiind obligată să ia pauză în fiecare etapă.

Continuă incertitudinea în Seria I

În Seria I, odată cu prezentarea în Cupă a echipelor FCM Bacău, CS Buftea și Chindia s-a stabilit, deocamdată, intențiile oficialilor celor trei echipe. Nu același lucru îl putem spune despre Callatis Mangalia, care s-a retras oficial din campionat. Cum și în această serie țintarul s-a tras cu o echipă în minus, iar alta s-a retras între timp, noul sezon va începe ca cel din Seria de Vest, încă aici situația ar putea fi și mai tragică, deoarece dintre cele trei formații amintite mai sus nu toate vor rezista în Liga a II-a.

Articol scris de Marius ANGHEL

30 Aug. 2012, 15:20 Seria 2
Pe aceeași temă