Napoli: „Nu mă așteptam la așa ceva din partea lui Mititelu. Niciodată nu voi mai lucra cu el”

Marius ANGHEL 23 Feb. 2014, 15:07 Seria 2
Napoli:**

FC Universitatea Craiova s-a remarcat din nou, dar, bineînțeles, nu prin reușite fotbalistice, ci printr-un nou scandal, iscat de finanțatorul Adrian Mititelu, care demonstrează pe zi ce trece că echipa este jucăria lui și face ce vrea cu ea. Laitmotivul ultimului episod comico-tragic este legat de banca tehnică: Nicolo Napoli a îndrăznit să-i ceară patronului stabilitate financiară și la nivel de lot pentru a continua rezultatele bune din tur, iar acesta i-a arătat unde este ușa. E drept că Mititelu l-a luat pe ocolite, propunându-i un mic „concediu” și o funcție de conducere, știind că nu va accepta. La scurt timp, l-a numit pe Ștefan Nanu la cârma echipei, fostul tehnician al „lanternei roșii”, Minerul Motru.

Nanu, care în această iarnă fusese numit inițial director sportiv la gruparea din Bănie, venind pe „filiera” Marin Condescu, va fi ajutat de Dragoș Bon și Florin Dumitru, ultimul urmând să se ocupe de pregătirea portarilor.

Pentru ca haosul să fie complet, și-a anunțat demisia și Marcel Iancu din funcția de președinte, iar prin plecarea acestuia Adrian Mititelu a rămas singur la conducerea clubului, întrucât și Marin Condescu i-a întors spatele după declarațiile făcute la adresa sa la mijlocul săptămânii.

Nanu e pus pe treabă

Noul tehnician al formației alb-albastre, Ștefan Nanu, a afirmat că a acceptat imediat propunerea lui Adrian Mititelu, pentru că FC Universitatea este echipa sa de suflet și simte că o poate ajuta să-și atingă obiectivele. „Pot spune că mi s-a împlinit un vis, FC Universitatea este echipa mea de suflet și, dacă nu am putut să o ajut ca jucător, vreau să o fac ca antrenor. Nu știu cum au stat lucrurile în privința lui Napoli, mie mi-a cerut ajutorul Adrian (Mititelu – n.r.) și am acceptat. Am decis ca din echipa mea să facă parte Dragoș Bon, pentru că el cunoaște foarte bine lotul, și Florin Dumitru, care pe lângă faptul că îmi este prieten, este și un bun antrenor și sfătuitor și ne va ajuta foarte mult cu pregătirea portarilor. Vin cu inima deschisă și vreau să fac treabă. Am discutat cu băieții, începem pregătirile, ne vom antrena la Calafat. În ceea ce privește locul de desfășurare al partidelor de pe teren propriu, nu știu ce să spun acum, dar vom rezolva cumva și această problemă. Rău e că timpul este scurt până la începerea campionatului, ceea ce înseamnă că trebuie să ne cunoaștem rapid, din mers, dar eu sunt optimist. Jucătorii au discutat cu Adrian, nu cu Marin Condescu, despre care am înțeles că n-ar mai veni la club, și s-au înțeles, vor să continuăm munca și să ne atingem obiectivul. Știu la ce mă înham și îmi doresc din tot sufletul să reușim”, a declarat Ștefan Nanu imediat după numire.

Florin Dumitru: „Am venit să ajut”

Celălalt personaj venit pe „turnantă” în staff-ul tehnic al FCU, Florin Dumitru, a afirmat că a acceptat să fie antrenor cu portarii pentru Nanu, punctând că nu este interesat de partea financiară și că speră să contribuie și el la îndeplinirea obiectivului. „Am venit la echipă pentru Piticu” (Ștefan Nanu – n.r.). M-a rugat să mă ocup de portari și am venit să ajut fără să mă intereseze partea financiară. Nu m-am dat la o parte niciodată când a venit vorba de muncă, nu o voi face nici acum, cu toate că nu sunt condiiții bune. La bine s-au dus alții, la rău sunt rugat eu. Voi sta până la sfârșitul campionatului, iar după vom vedea ce va fi. Avem 19 jucători în lot, așa că lucrurile nu sunt atât de rele. Din păcate, am probleme cu portarii, pentru că pot conta doar pe Hotoboc, Preda este suspendat pentru mult timp. Am discutat deja și cred că o să-l aducem pe Nicușor Grecu, dar el se află acum în probe la Rapid”, a declarat Florin Dumitru.

Jucătorii și-au reluat pregătirile

Așa cum afirma Ștefan Nanu, alb-albaștrii și-au reluat vineri pregătirile după o pauză de câteva zile. Primul antrenament l-au susținut în Parcul „Nicolae Romanescu”, acesta având caracter fizic. „I-am trimis pe Bon și pe Florin să facă pregătirea cu băieții în parc, pentru că era nevoie de o reacomodare la efort după zilele de pauză”, a explicat Ștefan Nanu, care nu a fost prezent la prima ședință.

La alergările de dimineață au luat parte 14 fotbaliști: Preda, Hotoboc, Ciucă, Săceanu, Bușu, Goge, Mârzeanu, Roman, Stoianof, Rioșanu, Nicolae, Căle, Al. Cristea și Cruceru. Potrivit secunzilor, Acka și Ripoli au rămas la hotel. Imediat după masa de prânz, alb-albaștrii au plecat spre Calafat, iar de la ora 16.30 au efectuat cel de-al doilea antrenament al zilei, acesta având caracter tehnico-tactic.

Napoli, de la Dacia 1100 la Ford

Înainte de antrenamentul alb-albaștrilor de vineri dimineață, în Parcul „Nicolae Romanescu” și-a făcut apariția și Nicolo Napoli, împreună cu compatriotul său Gianluca Foglia, fost antrenor cu portarii. Ca o ironie a sorții, cei doi au venit cu mașina de serviciu primită joi dimineață de la club, un Ford Focus, vineri fiind nevoiți să o returneze. Italianului i s-a întâmplat la fel în 2004, doar că umilința a fost mult mai mare atunci, patronul Dinel Staicu oferindu-i, ironic, o Dacia 1100 drept mașină de serviciu, motivând că acesta nu a specificat în cerere ce anume își dorește.

„Asta este meseria unui antrenor. Se știe că atunci când pregătești o echipă ai mereu bagajele pregătite pentru întoarcerea acasă. Ieri (joi – n.r.) am vorbit cu domnul Mititelu în biroul său și a spus că vrea să schimbe antrenorul. Mi-a propus altă funcție în cadrul clubului, dar eu i-am spus că pot fi numai antrenor principal. În tur, împreună cu Marcel Iancu, cu antrenorul secund Bon, Gianluca Foglia și băieții am făcut un lucru foarte bun. Las echipa pe locul trei în play-off și cred că mi-am făcut datoria. Am fost opt luni aici fără bani, nu am venit pentru asta, ci pentru suporteri. Am venit aici pentru a ajunge în play-off și să promovăm. Am vorbit la final de tur cu domnul Mititelu și am stabilit să mă întorc să reîncep campionatul cu toți jucătorii din tur. În plus, aveam nevoie de trei, patru fotbaliști. Am văzut că nu e așa, că unii nu s-au întors. În plus, nu a găsit fotbaliști de calitate și e mai bine că domnul Mititelu m-a dat afară”, a spus Napoli.

„Nu este prima dată când sunt demis la Craiova. Cred că în toate cele trei dăți când am fost demis am obținut rezultate bune și de aceea am rămas în acest oraș. Eram fericit că sunt la Craiova. Cred că o să îmi cer drepturile financiare. O să vorbesc cu avocatul meu și vom vedea ce trebuie să facem. Simt un gust amar, nu mă așteptam la așa ceva din partea lui Mititelu. Niciodată nu voi mai lucra cu el. Mi-a propus să rămân în concediu acasă și după aceea să mă întorc. Nu am nevoie de concediu, eu sunt bine și nu aveam de ce să fac asta. De ce să mă întorc?”, a completat Nicolo Napoli.

Marcel Iancu și-a dat demisia pe Facebook

Deranjat de nedreptatea făcută lui Napoli, Marcel Iancu a decis să-și dea demisia din funcția de președinte executiv al FCU, anunțul fiind făcut pe o rețea de socializare. „Vine o vreme când trebuie să-ți găsești un rost în viață, să fii atașat unei cauze drepte, să nu-ți trădezi semenii și cauza pentru care lupți. Eu nu mă mai regăsesc util în această cauză. FC Universitatea Craiova va câștiga războiul cu FRF, dar nu se știe când. Eu am un prieten care se cheamă Nicolo Napoli și nu-l trădez. Respect decizia conducerii, dar nu sunt de acord cu aceasta. Nu există un temei legal, iar rezultatele îi sunt favorabile. Am suferit situații asemănătoare și nu mai doresc să le repet. Nu regret că am fost un «soldat» demn și drept pentru cauza FC Universitatea Craiova, dar plec necondiționat în același timp cu prietenul meu, cu antrenorul Nicolo Napoli, și nu împroșc cu noroi în nimeni sau în clubul pentru care am tot respectul cuvenit. Las în urmă trei ani de eforturi de a reda adevărul și regretul că nu pot să-i judec personal pe toți cei care au făcut rău echipei mele de suflet, fără să fi avut pretenții financiare. Dar vine o vreme când persoana ta devine mai importantă decât lupta pentru adevărul altora, care nu știu să-l apere pe coordonatele competenței profesionale. Și cum nu mă consider o maculatură profesională, morală sau o marfă, prefer să mă retrag în problemele mele abandonate din prea multă dragoste pentru iubirea alb-albastră. De muncă nu mă plâng, iar dacă există motivație profesională o facem și gratis, cât timp există și respect. FC Universitatea Craiova va exista și cu Marcel Iancu, și fără el, dar legat de Nicolo Napoli eu nu pot să greșesc. Am venit împreună, plecăm împreună. Noroc bun”, a postat Marcel Iancu pe contul său de Facebook.

Sursa: Gazeta de Sud

Marius ANGHEL 23 Feb. 2014, 15:07 Seria 2
Pe aceeași temă