Momente penibile la Reșița. Jucătorii se antrenează cu ce găsesc după ce magazionerul clubului a refuzat să le dea echipamentul

Marius ANGHEL 23 Apr. 2015, 13:56 Seria 2
Momente penibile la Reșița.** Jucătorii se antrenează cu ce găsesc după ce magazionerul clubului a refuzat să le dea echipamentul

Momente penibile în Valea Domanului. Criza financiară care afectează în ultima vreme Metalul Reșița a atins un nou punct critic miercuri. Supărat că nu și-a primit salariul de mai bine de trei luni, magazionerul clubului a refuzat să le dea jucătorilor grupării din Liga 2 echipamentul de antrenament. Cum nu au reușit să-l convingă să revină la sentimente mai bune, elevii lui Daniel Oprița au fost nevoiți să se antreneze în hainele pe care le îmbracă în timpul liber.

„Eu am venit la lucru, pentru că nu puteam lipsi nemotivat, dar eu nu deschid magazia! Până nu se rezolvă ceva, nu văd ceva concret, eu nu deschid magazia!”, și-a justificat, conform expressdebanat.ro, domnul Mitică gestul.

Dacă problema nu va fi rezolvată, ia magazionerul va ajunge la gestul extrem de a protesta în continuare prin a nu deschide magazia cu echipament,  jucătorii Metalului riscă să nu aibă cu ce se îmbrăca la meciul oficial de sâmbătă, atunci când primesc pe teren propriu vizita Olimpiei Satu Mare.

Nici situația financiară a jucătorilor nu este roză. Sunt întârzieri salariale de aproximativ cinci luni, după cum a afirmat antrenorul Daniel Oprița înaintea ultimei etape din campionat. „Problemele astea… când intri în teren nu te mai gândești la ele, te gândești la ce trebuie să faci atunci. Eu așa le spun. Astea sunt doar așa… Jucătorul când pierde meciul spune că nu și-a mai luat banii de cinci luni. Când intri în teren nu mai stai să te gândești că nu ai luat banii de nu știu când. Trebuie să joci fotbal și le-am spus să joace pentru ei. Nu contează dacă nu mai primesc niciun ban până la final și nu știu ce se întâmplă cu echipa. Ei trebuie să joace. Le-am spus: una e să termini pe doi, totuși. Cluburile o să spună că una e să iei jucători de la Reșița, că au terminat pe locul doi, nu de la Pâncota, dau un exemplu, că sunt pe ultimul loc. De aia te antrenezi, stai aici în cantonament. Ca să joci. Dacă stai și plângi, ce faci? Mai bine mergem acasă, nu mai pierdem timp pe aici”, spunea Oprița despre actuala situație pe care trebuie să o înfrunte atât el, cât și jucătorii.

Apostol: „Sperăm ca până la ora meciului să fie totul rezolvat”

Antrenorul secund Cristian Apostol a comentat și el situația delicată prin care trebuie să treacă jucătorii Metalului. Sâmbătă, de la ora 11:00, la Reșița vine Olimpia Satu Mare. „O să fie un meci foarte greu, împotriva unei echipe foarte bune, experimentate. Sperăm să trecem peste greutățile pe care le-am avut săptămâna asta și să facem un joc bun. Chiar dacă băieții sunt nemulțumiți, noi încercăm să intrăm pe teren să ne facem datoria. Din câte vedem, acum la antrenamente nu prea sunt concentrați sută la sută, dar sperăm ca până la ora meciului să fie totul rezolvat”, a spus Apostol pentru Radio Reșița.

Bărbulescu, accidentat, și Buhăescu, suspendat pentru două galbene, sunt singurele absențe ale Metalului înaintea meciului cu Olimpia, din cadrul etapei a patra a play-off-ului Seriei a II-a.

Viceprimarul Reșiței: „Echipa va merge mai departe, nu se pune problema desființării sau mutării ei”

Primăria Reșița a comandat un audit la clubul Metalul Reșița pentru a vedea cum este cheltuit și administrat banul public, dar și câte datorii sunt în acest moment. Acesta încă nu a fost finalizat, iar administrația locală nu s-a grăbit să alimenteze conturile echipei din Liga 2 cu miliardul de lei promis. Viceprimarul Ioan Crina, care ar putea avea un rol determinant în continuarea proiectului Metalul, a anunțat că finanțarea nu a fost întreruptă. „Deocamdată nu s-a schimbat nimic. Datoriile astea care se propagă ar fi singurul aspect, dar din ce am verificat eu nu am găsit lucruri deosebite. Finanțarea merge mai departe potrivit contractului de finanțare. Eu, personal, cred că echipa va merge mai departe, nu se pune problema desființării sau mutării ei de la Reșița”, a spus omul politic pentru Monitorul Express.

Metalul Reșița ocup locul 3 în play-off-ul Seriei a II-a a Ligii 2, cu cele 39 de puncte acumulate până acum fiind la egalitate cu a doua clasată FC Olt. Față de liderul ACS Poli au 10 puncte mai puțin, iar până la finalul sezonului mai sunt doar șapte etape de disputat.

Marius ANGHEL 23 Apr. 2015, 13:56 Seria 2
Pe aceeași temă