Mircea Fodor e noul președinte al FC Bihor: „Numai un nebun s-ar putea înhăma la așa ceva și eu sunt unul”

Marius ANGHEL 19 Mar. 2015, 14:39 Seria 2

Rămas fără președinte după ce Viorel Nemeș și-a prezentat demisia pe 2 martie, iar între timp i-a expirat și cele 10 zile de preaviz, clubul FC Bihor are, începând de astăzi, 19 martie, un nou conducător. Întrunită joi, Adunarea Generală a Asociaților a echipei orădene l-a numit pe Mircea Fodor în funcția de președinte.

„Țin să mulțumesc membrilor AGA că au avut curajul să mă numească în această funcție. Știu că acest club este, din păcate, într-o situație muribundă. Poate numai un nebun s-ar putea înhăma la așa ceva, și eu sunt unul dintre aceia. Dar totuși sper să atrag lângă mine oameni de fotbal din oraș și din județ, cu ajutorul Consiliului Județean și – eu încă mai sper – al Consiliului Local, pentru că fără ajutorul CL este foarte greu pentru CJ. Știu că falimentul bate la ușă, deocamdată nu cunosc actele, că nu le-am văzut”, a declarat, citat de ebihoreanul.ro, Fodor în cadrul conferinței de presă în care a fost prezentat.

Mircea Fodor, fost jucător al echipei în anii ’80, antrenor principal la începutul anilor 2000 și „secund” în anii 2008-2009, a mai îndeplinit funcția de președinte la FC Bihor între anii 1996-1997, când echipa retrograda în premieră în liga a treia.

De Fodor se leagă încă o perioadă sumbră din istoria clubului. În 2009 el era cel care l-a adus la Oradea pe Giuseppe Criniti. Italianul se lăuda că poate plăti pe loc 10 milioane euro pentru cumpărarea clubului și stadionului FC Bihor, chiar fluturând autorităților locale un extras de cont de 23,5 milioane euro, dovedit ulterior a fi fals, scos de pe internet. Criniti pleca însă din România fără să-și plătească măcar hotelul, iar, mai apoi, în 2010 era găsit împușcat într-un cartier rezidențial din Roma.

În actualul campionat al Ligii 2, FC Bihor ocupă locul 10 din 11 în Seria a II-a cu 16 puncte acumulate după 18 meciuri jucate. Pe plan financiar echipa o duce foarte rău după ce a rămas fără sprijinul Consiliului Local, iar Consiliul Județean și-a redus drastic contribuția, cel puțin pentru prima treime a acestui an. Echipa orădeană a scapăt în ultima clipă să fie declarată falimentară, fiind păsuită încă trei luni de zile după eforturile uriașe făcute de fostul președinte Viorel Nemeș.

Marius ANGHEL 19 Mar. 2015, 14:39 Seria 2
Pe aceeași temă