Mesajul lui Ioan Neculaie după ce a fost arestat: „Dau clubul gratis”. Administratorul judiciar al FC Brașov trimite posibilii investitori la Fisc

Marius ANGHEL 09 Feb. 2016, 10:25 Seria 2
Mesajul lui Ioan Neculaie după ce a fost arestat:

FC Brașov se luptă să supraviețuiască, iar situația de la club devine dramatică. Cu trei săptămâni înaintea reluării campionatului, patronul lui FC Brașov, Ioan Neculaie, a intrat în arest preventiv pentru 30 de zile, asta după ce procurorii au făcut recurs, iar Curtea de Apel le-a dat câștig de cauză. Peste doar câteva zile se va întruni Adunarea Generală a Creditorilor, care va analiza planul de reorganizare al clubului, după care acesta va fi analizat la Tribunal. Până atunci, echipa trebuie să-și desfășoare în continuare activitatea, sunt meciuri amicale, antrenorul mai vrea ceva jucători, se caută bani pentru deplasări, dar și pentru plata contractelor jucătorilor.

În această săptămână, fotbaliștii așteptau să primească banii pe luna decembrie. Cu ajutorul puținilor sponsori, dar și cu o sumă de bani de la Concordia Chiajna în contul transferului portarului Florin Iacob, șefii clubului sperau să poată plăti rata contractuală a jucătorilor pe luna decembrie. Acum, lucrurile sunt blocate, iar viitorul este incert.

„FC Brașov nu moare”

Decizia arestării lui Ioan Neculaie a venit ca un șoc peste jucători, antrenori și oficiali. Președintele executiv al grupării brașovene, Vasile Dochița, recunoaște momentul extrem de greu prin care trece clubul, însă păstrează o doză de optimism. Dochița a discutat zilele trecute cu Neculaie, iar patronul „stegarilor” i-a transmis un mesaj cât se poate de clar: predau echipa. Gratis! Întrebarea este cui, pentru că, deși s-au vehiculat în ultima vreme varianta că sunt grupuri de investitori dornici să preia echipa, concret nu s-a mișcat nimic. Plus că adevărata povară a clubului sunt datoriile, iar de aici lucrurile se complică serios.

„Este o perioadă foarte dificilă pentru club, dar trebuie să căutăm soluții. Am discutat, zilele trecute, cu Ioan Neculaie și mi-a spus foarte clar că dă clubul gratis. Pentru noi a fost un șoc arestarea dânsului. Jucătorii trebuie să se pregătească în continuare, iar noi va trebui să găsim soluții pentru ca echipa să-și continue activitatea. Cu siguranță, eu, singur, nu pot susține financiar echipa. Nu pot să cred că în Brașov nu sunt oameni de afaceri dispuși să ajute clubul în această perioadă tulbure. Până săptămâna viitoare, când va avea loc Adunarea Generală a Creditorilor, ne vom descurca, apoi vom fi nevoiți să găsim resurse pentru a începe campionatul”, a declarat, pentru Monitorul Expres, Dochița, care are și un mesaj ferm: „FC Brașov nu moare”.

Posibilii investitori, trimiși la Fisc

La rândul său, administratorul judiciar al FC Brașov, Gheorghe Alexandru-Cosmin, spune că echipa își poate continua activitatea în perioada imediat următoare cu ajutorul sponsorilor. Acesta a mai spus că în ultima perioadă a avut mai multe discuții cu reprezentanții unor oameni de afaceri care s-au arătat interesați de datoriile pe care le are în acest moment FC Brașov.

„În perioada imediat următoare clubul își poate continua activitatea cu ajutorul sponsorilor. Faptul că Ioan Neculaie a anunțat că dă echipa gratis este decizia dânsului. Concret, clubul e pe minus, astfel că primordial este plata datoriilor și în special cele către Finanțe, care acum sunt de aproape 5 milioane de euro. M-au căutat mai multe persoane în ultimele săptămâni care erau interesate de situația clubului. Eu le-am prezentat situația exactă, mai mult eu nu am de unde să știu dacă sunt oameni de bună credință sau nu. Au fost și reprezentanți ai unor investitori italieni… Orice om de afaceri interesat de FC Brașov poate discuta direct cu cei de la Finanțe de unde poate prelua creanțele”, a declarat administratorul judiciar al FC Brașov.

Test cu AFC Hărman

În altă ordine de idei, după ce amicalul cu Unirea Jucu, programat la finalul săptămânii trecute, a picat din cauza terenului înghețat bocnă, Mihai Stere ar fi dorit ca, în această săptămână, jucătorii săi să intre, în sfârșit, pe iarbă. Planurile tehnicianului „stegarilor” au fost date însă peste cap, pentru că terenul de iarbă de la ICIM este impracticabil. În aceste condiții, „stegarii” vor juca și amicalul cu AFC Hărman tot pe terenul sintetic de la baza proprie. Amicalul cu AFC Hărman, programat astăzi, de la ora 11.00, va fi ultimul joc la Brașov înaintea startului oficial al sezonului.

„Nu avem ce face. Astea sunt condițiile. Aș fi preferat să jucăm acest meci cu Hărmanul pe un teren cu iarbă, dar este imposibil”, a declarat Stere.

Până la primul joc oficial, cel cu UTA Bătrâna Doamnă, programat la finalul acestei luni, „stegarii” vor mai juca încă două meciuri amicale, cu CS Balotești și Chindia Târgoviște, ambele în deplasare.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 09 Feb. 2016, 10:25 Seria 2
Pe aceeași temă