Jackie Ionescu pune benzină pe „focul” Pâncota – ACS Poli. Piroș: „Nu știu de unde această adversitate”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2014, 18:01 Seria 2
Jackie Ionescu pune benzină pe

Cu UTA în „purgatoriul” eșalonului trei, Pâncotei îi revine sarcina să apere onoarea fotbalului arădean în fața rivalei istorice de pe Bega. Impulsionată de victoria spumoasă din Cupa României, trupa din Podgorie vrea să-i îngenunchieze din nou pe timișorenii lui Alexa pentru istorie și trei puncte imense în clasamentul seriei de Vest a ligii secunde.

De parcă cota orgoliilor și ambițiilor nu era ridicată, celebrul Jackie Ionescu a inflamat și el puțin atmosfera cu o afirmație făcută în emisiunea televizată „În prelungiri”.  Profesorul timișorean a afirmat că adversarul de sâmbătă al favoriților săi are prea puțini jucători din Pâncota, de parcă orășelul din Podgorie s-ar putea compara ca bază de selecție cu al treilea cel mai populat oraș din țară.

Chiar și așa, gruparea „alb-neagră” excelează la un capitol, despre care vorbește chiar președintele Pavel Piroș. „Cu tot respectul pentru profesorul Ionescu și ceea ce a făcut pentru fotbalul din Banat, aș dori să-i transmit că se înșeală amarnic. Am dorit să intru în direct la TV Timișoara, dar emisiunea era pe terminate, să-i spun că pe lângă cei trei fotbaliști din Pâncota, Pantea, Bulzan și Morar, restul lotului e format în proporție de 85-90% din arădeni. De fapt, aceasta a fost una dintre țintele noastre în ultimele sezoane, să repatriem fotbaliști de-ai noștri, care să performeze pentru o echipă din județul Arad. Pe lângă cei 7-8 jucători aduși de la FC Olt, i-am mai convins să se întoarcă  acasă pe Polgar, Rusu sau Maghici sau i-am ținut lângă noi pe Sălăjan sau Monac. Într-adevăr, avem și câțiva stranieri, ca să le zicem așa, în număr de șase, din care doi chiar din Timișoara. Poate ar fi trebuit ținuți și ei la Poli și să nu apară la Poli fotbaliști ca Henrique, Keita sau Duarte și alții, care sigur nu sunt din oraș cu domn” profesor”.

Însă, șeful Pâncotei are și o explicație pentru afirmația malițioasă a lui Ion V. Ionescu. „E ceva premeditat până la urmă, doresc să ne pună într-o lumină proastă înainte de meciul direct. Nu știu de unde această adversitate, căci noi nu am zic nimic de rău de Poli sau Timișoara. Însă, chiar aș dori să-l invit pe domnul profesor Ionescu la meci, să se convingă de ceea ce am reușit noi la Pâncota cu două promovări în trei ani de zile, bazându-ne pe bugetul după posibilități al orașului și banii personali. Nu cred că ne-am făcut de râs, dimpotrivă”, a adăugat Piroș.

Meciul dintre „șoimi” și timișoreni va avea loc sâmbătă, la ora 11, la Pâncota, prilej cu care Maghici et. comp. ar putea încasa o frumoasă primă de joc în cazul unui nou succes împotriva lui ACS Poli.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 22 Oct. 2014, 18:01 Seria 2
Pe aceeași temă