Horoba nu uită scandalul de la meciul FC Brașov – Gaz Metan din sezonul trecut: „Vinovații vor plăti”. Ce spune Szabo înaintea partidei de sâmbătă

Marius ANGHEL 09 Oct. 2015, 13:40 Seria 2
Horoba nu uită scandalul de la meciul FC Brașov - Gaz Metan din sezonul trecut:**
  •  Președintele celor de la Gaz Metan Mediaș spune că scandalul iscat la finalul meciului de la Brașov din ultima etapă a Ligii I este departe de a fi încheiat
  •  „Cazul nu este încheiat, nici nu are cum, doar cine este naiv poate crede așa ceva. Sunt convins că vinovații vor plăti„, a spus Horoba
  •  „Am fost foarte afectat de acest scandal”, recunoaște Szabo, în timp ce Romeo Pașcu spune că „meciul cu Mediașul este un meci ca oricare altul, mai multe nu comentez”


La aproape șase luni de la declanșarea scandalului legat de meciul FC Brașov – Gaz Metan Mediaș, din ultima etapă a sezonului trecut de Liga 1, cele două echipe se vor duela sâmbătă, din nou, tot pe „Tineretului”, însă de această dată într-un meci oficial din Liga 2. În urma rezultatului de egalitate, scor 0-0, înregistrat, la 27 mai, la Brașov, în ultima etapă a Ligii I, au retrogradat ambele echipe. În schimb, s-a salvat Concordia Chiajna, care s-a impus acasă în fața Petrolului, scor 3-2. Scandalul a fost declanșat a doua zi după meci, atunci când Ioan Horoba, președintele celor de la Gaz Metan, a spus că jucătorii de la FC Brașov au primit bani în vestiar. „Au sărbătorit în vestiar un mare eșec, retrogradarea, împărțind bani!”, acuza Horoba. Brașovenii n-au negat că au primit bani la finalul meciului, dar au precizat că traseul acelor venituri nu a avut nimic ilegal sau imoral și că au fost oferiți de omul de afaceri brașovean Vasile Dochița, cel care în această vară avea să fie instalat în funcția de președinte al FC Brașov. Între timp cazul a avut mai multe termene la Comisia de Disciplină a FRF, iar Horoba a făcut și o scurtă vizită la DNA.

Szabo: „Am fost afectat de acest scandal”

Înaintea duelului de sâmbătă, oficialii brașoveni au încercat să minimalizeze scandalul. „Meciul cu Mediașul este un meci ca oricare altul, mai multe nu comentez”, spunea Romeo Pașcu, cel care a fost audiat în mai multe rînduri de Comisia de Disciplină a FRF. Nici antrenorul Adrian Szabo nu a dorit să detalieze subiectul, însă a recunoscut că scandalul l-a afectat. „Eu nu pot să vorbesc în numele celor de la Mediaș, dar eu, personal, am fost foarte afectat de acest scandal. Deși toată lumea cunoaște scandalul declanșat după meciul cu Mediașul din ultima etapă a Ligii I, meciul de sâmbătă este doar unul care vine după o serie mai puțin bună a noastră, pe care trebuie să îl câștigăm. Nu îi acord nici o altă conotație. Declarativ se poate spune că meciul FC Brașov – Mediaș este derby-ul seriei, însă, dacă ne uităm pe rezultate și clasament, e doar un meci normal de campionat”, a spus Szabo, cel care în această vară a fost la un pas să preia conducerea Centrului de Excelență de la Târgu Mureș, însă oficialii FRF au decis, în ultimul moment, să renunțe la antrenorul brașovean motivând că acesta este anchetat în cazul „FC Brașov – Gaz Metan Mediaș”.

Horoba: „Sunt convins că vinovații vor plăti”

În schimb, Horoba a fost extrem de acid și este ferm convins că scandalul este departe de a fi încheiat, deși au trecut aproape șase luni de la declanșarea anchetei. „Cazul nu este încheiat, nici nu are cum, doar cine este naiv poate crede așa ceva. Dacă se gândește cineva că în 2015 poți da jucătorilor două miliarde de lei fără ca această sumă să fie fiscalizată se înșală amarnic. Sunt convins că vinovații vor plăti”, a spus Horoba, pentru Monitorul Expres. Întrebat dacă sîmbătă va veni la Brașov, Horoba a spus că „de ce să nu vin la meci? Nu văd niciun fel de probleme. Meciul se va juca pe teren și atîta tot”. Referitor la meciul cu FC Brașov, oficialul Gazului a spus că „atât noi, cât și Brașovul venim după o serie nefastă. Eu sper ca până la meciul de sâmbătă cu FC Brașov să avem antrenor”, a precizat Horoba. La finalul meciului disputat miercuri cu CSM Rîmnicu Vîlcea, antrenorul Mediașului, Ioan Balaur, și-a anunțat demisia. Antrenamentul de joi al echipei a fost condus de antrenorul secund Flavius Șomfălean.

„Nu luptăm doar cu adversarii, ci și cu timpul”

Pașii greșiți din meciurile cu UTA Bătrâna Doamnă și Unirea Tărlungeni, din care brașovenii au luat doar două puncte i-au nemulțumit pe oficialii lui FC Brașov. „Nu avem motive să vorbim prea mult, întrucât nu am avut realizări în ultimele meciuri din campionat. Orice strategie am avea, orice formulă de start , orice idee de joc am pregăti, nu ar fi viabile dacă nu există determinare, ambiție și voință. Consider că toate aceste aspecte sînt primordiale în câștigarea unui joc. Degeaba vrem să jucăm într-un fel, degeaba promitem că facem și dregem, dacă nu se vede și pe teren. Am pierdut puncte din cauza modului în care se apără echipa, iar asta este o problemă care ne dă de gândit. Este adevărat că nici cei de la Mediaș nu au reușit să câștige în ultimele etape, astfel că e clar că vor încerca să obțină cele trei puncte la Brașov”, a spus Szabo. Antrenorul „stegarilor” spune de acum toate meciurile vor fi decisive pentru FC Brașov. „De acum încolo nu mai luptăm doar cu adversarii, ci și cu timpul. Toate meciurile, nu doar cel cu Mediașul, devin decisive pentru noi”, a încheiat Szabo. Pentru meciul de sâmbătă, Szabo nu-i va putea folosi pe Mareș și Buga, accidentați, iar Hlinca este incert, după accidentarea suferită la încălzirea meciului de la Tărlungeni.

Căucă, convocat de Dulca la lotul U21

Portarul lui FC Brașov, Bogdan Căucă, a fost convocat la lotul național U21. Căucă va pleca duminică la București, acolo unde echipa lui Cristian Dulca se va reuni pentru meciul amical cu Polonia, care se va disputa săptămâna viitoare. Dulca a convocat pentru acest meci amical mai mulți jucători tineri care evoluează în liga secundă. Meciul amical dintre Polonia și România va avea loc marți, 13 octombrie, de la ora locala 17:00, la Bialystok.
 

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 09 Oct. 2015, 13:40 Seria 2
Pe aceeași temă