Gloria și-a amânat reunirea din rațiuni economice. Au pus lacăt pe propriul hotel și se vor caza la altul

Marius ANGHEL 20 Jan. 2015, 16:16 Seria 2
Gloria și-a amânat reunirea din rațiuni economice.** Au pus lacăt pe propriul hotel și se vor caza la altul

Situația echipei Gloria Progresul Bistrița rămâne la fel de disperată ca și în prima parte a sezonului. Văzută ca o continuatoare a Gloriei, club intrat în insolvență și neînscris în nicio competiție, formația ce se află pe locul 8 din 14 în Seria a V-a a Ligii 3 nu a putut fi ajutată financiar de către autoritățile locale și acum e nevoită să meargă pe avarii pentru a rămâne în viață.

Reunirea a fost amânată pentru 26 ianuarie din rațiuni economice, însă problemele nu se opresc aici. Fiindcă nu are bani să se cazeze nici măcar în propriul hotel de sub tribuna a doua a stadionul, sportulbistritean.ro scrie că echipa bistrițeană se va cantona la Hotelul Diana și se va antrena pe unde va găsi condiții mai bune și mai ieftine în oraș.

„Am avea costuri foarte mari dacă am face un cantonament la stadion. Nu ne permitem în acest moment. La hotelul Diana e mai avantajos, chiar dacă pare greu de crezut. Cu anumite compensări, cu alimente de la unii sponsori, ne vom descurca mai bine. De altfel, am reușit să încheiem o înțelegere cu hotelul Diana pentru tot anul 2015”, spune Cristian Stanciu, președintele Gloriei.

Acum două ierni, Gloria Bistrița era în Liga 1 și lega două cantonamente în Antalya. Acum, Gloria Progresul e în partea de jos a clasamentului Ligii 3 și abia se reunește și caută soluții pentru pregătirea de iarnă.

Primarul Bistriței promitea ajutor la finalul anului trecut

La finalul anului trecut, primarul din Bistrița, Ovidiu Crețu, declara că s-a întâlnit cu reprezentanți ai partidelor politice, atât de la nivelul municipiului, cât și de la nivelul Consiliului Județean, dar și cu reprezentanți ai Asociației Sportive Gloria Bistrița și au convenit cu toții ca mișcarea fotbalistică să fie susținută din nou. Astfel, începând cu 2015, fotbalul va fi finanțat de la bugetul local.

„Am discutat și am găsit modalități să susținem în special Centrul de copii al Gloriei care se va crea ca entitate separată, dar și echipa în condițiile în care conducerea a agreat să facă modificări în statut astfel încât să nu ne trezim că finanțăm pe cei care doresc să își recupereze debitele. Noi dorim să finanțăm activitatea sportivă. Am găsit împreună căi de a rezolva acest lucru și de a susține fotbalul bistrițean”, a spus, citat de timponline.ro, primarul Ovidiu Crețu.

Întrebat dacă s-a convenit asupra unei sume, edilul a spus că deocamdată este vorba doar de o înțelegere politică pentru sprijinirea Gloriei. „Și centrul de copii, și societatea, vor trebui să participe la concursul de proiecte pe Legea 350. Este formula legală prin care putem să finanțăm. După ce s-a întâmplat la Constanța, nu mai semnează nimeni finanțări pe Legea 69, legea sportului. Noi, până acum, așa am finanțat fiindcă am considerat că e corect pe Legea 69. Am cerut, în scris, Ministerului Sportului să ne spună dacă Gloria, așa în insolvență, poate fi finanțată pe articolul 69 din Legea 69, articol care spune destul de clar cum se face finanțarea, însă interpretarea Curții de Conturi de la Constanța a fost total diferită. Am spus, așadar, că pe Legea 350 poate fi finanțat sportul exclusiv. Ministerul nu ne-a răspuns nici până azi. Am vorbit cu doamna ministrul Gabriela Szabo și mi-a spus că Direcția juridică a trimis spre avizare la Ministerul Finanțelor care nu a mai răspuns”, a mai declarat Crețu, care dorește ca municipalitatea să susțină fotbalul, însă numai cu respectarea cadrului legal.

Marius ANGHEL 20 Jan. 2015, 16:16 Seria 2
Pe aceeași temă