Gloria a murit! Trăiască Gloria Progresul Bistrița! Horoba: „Doar așa se poate salva fotbalul bistrițean”

Marius ANGHEL 25 Jul. 2014, 19:20 Special
Gloria a murit! Trăiască Gloria Progresul Bistrița!** Horoba:

Adunarea Generală a clubului ACF Gloria 1922, desfășurată joi, la ora 16:00, a avut sarcina de a decide viitorul echipei din Liga a II-a. Membrii fondatori, asociați, oameni de afaceri, invitați speciali au avut ca punct principal al ordinii de zi divizarea clubului și înființarea unei noi entități pe care se va desfășura de acum înainte toată activitatea sportivă. Conform sportulbistritean.ro, s-a decis ca noua echipă să poarte numele de Gloria Progresul Bistrița și să fie condusă de Cristi Stanciu, cel care este de ani buni juristul clubului.

S-a hotărât și liga în care va activa această echipă, liga a treia. Antrenorii echipei vor fi Cristian Coroian și Sandu Negrean iar obiectivul lor este revenirea în Liga a doua. De asemenea, centrul de copii și juniori va fi transferat și el pe noua structură, alături de toți jucătorii care nu au ales să plece în altă parte.

Din Comitetul Director al clubului Gloria Progresul vor face parte Dorin Stoian de la Comelf Bistrița, fostul contabil Marius Petrina, Alexandru Hatfaludi, Valer Someșan, Ioan Repede de la Rombat, Gavril Mureșan de la Electroplast, Gavril Gorea de la Gomar Lux și Liviu Mihai Naghiu de la Serbis. Echipa se va reuni în 28 iulie.

Horoba: „Se poate reveni repede în Liga a doua”

Printre personalitățile prezente la Adunarea Generală au făcut parte și Ioan Horoba și Heinrich Schorsch. Președintele echipei din Liga 1 Gaz Metan Mediaș, Ioan Horoba, membru fondator al Gloriei, spune că decizia de ieri, prin care s-a divizat vechiul club și a apărut o structură nouă înscrisă în Liga a treia, este singura variantă de salvare a fotbalului bistrițean.

„E păcat că s-a ajuns aici, dar e bine totuși că s-a găsit această variantă. Toată lumea a înțeles că doar așa se poate salva fotbalul bistrițean. Cu lotul care a rămas din Liga a doua, cu ce mai e pe la centrul de copii și juniori, se poate reveni repede în Liga a doua”, a declarat Horoba pentru sportulbistritean.ro

Fostul locotenent al lui Jean Pădureanu spune că toți cei care au fost membri fondatori ai vechiului club rămân cu aceeași calitate și în noua structură. „S-a decis ca fondatorii și asociații să cotizeze anual cel puțin 900 de lei. Sigur, fiecare va da cât va crede de cuvință. Dar nu mai puțin de 900. Rămânem în continuare alături de Gloria, dar deciziile vor fi ale comitetului director, cum e și normal”, a mai spus Horoba.

Marius ANGHEL 25 Jul. 2014, 19:20 Special
Pe aceeași temă