Gică Popescu explică motivele pentru care Silviu Dumitrescu va fi înlocuit

21 Dec. 2011, 11:47 Seria 2
Gică Popescu explică motivele** pentru care Silviu Dumitrescu va fi înlocuit

Conferința de presă de final de an organizată de șefii Chindiei început cu un anunț-șoc: Silviu Dumitrescu renunță la funcția de antrenor principal, din cauza unor probleme de sănătate.

„După meciul de la Severin, am avut primele semne că ceva nu e în regulă. I s-a făcut rău, a fost dus la spital pentru investigații. La câteva zile, a venit în biroul meu, la București și am stat de vorbă. Era foarte speriat. Dorea să renunțe de atunci. L-am rugat să rămână la echipă, pentru că ar fi putut fi doar o reacție de moment. Problemele s-au repetat la ultima etapă, acasă, cu Luceafărul. Dânsul ne-a comunicat că și-ar dori să ia o pauză. Pentru toată lumea, sănătatea este cea mai importantă”, a explica Gică Popescu, președinte onorific la Chindia.

Se pare că tehnicianul ar suferi de afecțiuni cardiace, amplificate și de dramatismul în care s-au disputat cele mai multe jocuri ale Chindiei. La Severin, Târgoviștea a bătut în prelungiri, iar cu Luceafărul, a înscris două goluri în ultimele cinci minute ale jocului. „Dumitrescu nu va mai conduce echipa în returul campionatului. Noi l-am rugat să rămână alături de noi și să ocupe, dacă va dori, funcția de director tehnic și să ne ajute la fel cum a făcut-o în prima parte a campionatului”, a vorbit Baciul.

Pană nu e în cărți!

Printre variantele luate în calcul de conducerea Chindiei nu pare să se afle și Costel Pană, omul care a promovat echipa în Liga a II-a în vara lui 2011. „Nu cred că Pană intră în vederile noastre. Nu știu ce să vă spun, nu am avut timp să analizăm această situație”, a declarat Gică Popescu. Numele vehiculate în ultimele zile în Târgoviște sunt Bogdan Stelea și Flavius Stoican.

Amicale cu Galata și Kuban

Chiar dacă nu mai are un antrenor principal, Chindia și-a stabilit programul de pregătire pentru retur. Reluarea antrenamentelor este programată pentru 9 ianuarie, la baza proprie. La mijlocul lunii se va pleca într-un cantonament la munte, în țară, iar spre jumătatea lui februarie va fi organizat un stagiu de pregătire în Antalya. Chindia va juca din nou cu Galatasaray Istanbul, iar Gică Popescu a anunțat că a fost perfectat și un test cu Kuban Krasnodar, echipa lui Dan Petrescu.

„I-am spus lui Silviu să mai lase țigările. La Chindia nu a fost niciodată presiune pe antrenor” – Gică Popescu

„Am vrut să fac un blat cu Dan Petrescu, să ne lase să-l batem în amical, poate așa îi speriem pe adversar” – Gică Popescu

2 antrenori a avut Chindia în 17 luni, Costel Pană și Silviu Dumitrescu

Articol scris de Ionuț MARIN

21 Dec. 2011, 11:47 Seria 2
Pe aceeași temă