Gazul, vedeta ligii secunde. 70 la sută din jucătorii medieșenilor au jucat în Liga 1, iar obiectivul țintit este doar promovarea

  • Gaz Metan Mediaș este echipa care a suportat cel mai bine retrogradarea și și-a păstrat cei mai mulți jucători dintre formațiile căzute din Liga 1.
  • Lullaku, Abrudan, Băjenaru sau Ciprian Petre sunt „vedetele” cu care Gazul se consideră principala candidată la promovare.
  • Antrenorul Ion Balaur recunoaște că Seria a II-a e o necunoscută pentru el, dar se bazează pe valoarea jucătorilor săi.


Cu 19 jucători rămași din echipa cu care a jucat în Liga 1, Gaz Metan se anunță vedeta ligii secunde, iar obiectivul e clar. Medieșenii vor revenirea urgentă în prima ligă. „Am pierdut jumătate din lot, dar cu jucătorii care au rămas cred că suntem cea mai titrată echipă din serie, dacă ne luăm după numele și valoarea jucătorilor. Suntem principal candidată la promovare, iar obiectivul impus de conducere este promovarea”, a spus antrenorul Ion Balaur pentru Liga2.ro.

„Nu cunosc celelalte echipe”

Tehnicianul Gazului spune că valoarea adversarelor este o necunoscută pentru el și echipa sa și recunoaște că nu știe care vor fi cluburile cu care medieșenii se vor bate pentru promovare. „Liga a II-a este însă altfel. Sunt jucători limitați din punct de vedere tehnic și se pune mai mult accentual pe parte fizică. Nu cunosc foarte bine valoarea celorlalte echipe. Am jucat un singur amical cu o echipă de Liga a II-a, cu Ceahlăul. Sunt echipe cu istorie, cum e și UTA, primul adversar, dar nu-mi dau seama încă de nivelul lor. Va fi o surpriză și pentru noi”, a declarat Balaur.

„Nu mai știm nimic de anchetă. Doar că s-a mutat la DNA”

Gaz Metan se confruntă deja cu o primă problemă înaintea debutului, cu UTA Bătrâna Doamnă. Se pare că terenul arădenilor nu este omologat, iar medieșenii spun că nu știu încă unde vor juca sâmbătă. „Am înțeles că terenul de acolo nu este omologat și nu știm unde se va juca. Nu am fost informați încă”, spune Balaur, care afirmă și că n-a mai primit nicio veste legată de ancheta deschisă în legătură cu banii primiți de jucătorii lui FC Brașov la finalul jocului cu Gazul, din ultima etapă a sezonului trecut.

Medieșenii ar fi rămas în Liga 1 dacă se dovedea că acei bani provin de la Concordia Chiajna. „Nu mai știu nimic despre asta. Noi am așteptat o decizie din partea Comisiilor FRF, dar am înțeles că s-a mutat la DNA și nu mai știm nimic”, a spus antrenorul Gazului.

Lotul Gazului pentru sezonul viitor:

Portari: Botoșer, Greab, Gurincu;
Fundași: Abrudan, Buzean, Crețu, I. Cristea, Muth, Vișa, Trif (junior);
Mijlocași: Băjenaru, Bic, Elton, Florean, C. Gheorghe, Ignat (junior), Al. Munteanu, C. Petre, T. Petriș, H. Răduț (junior), R. Roberto, Olaru (junior), I. Stancu (sub 19), Șușu;
Atacanți: Figliomeni, Buziuc, Lullaku, Vitinho.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Lucian DANCIU
 

Pe aceeași temă