FCM Baia Mare se îndreaptă către excludere. FRF a dictat o nouă depunctare împotriva lor. Câte puncte au ajuns să aibă în clasament maramureșenii

Marius ANGHEL 26 May. 2016, 14:19 Seria 2

Pe lângă suspendările și amenzile record dictate împotriva antrenorilor și jucătorilor Gloriei Buzău în cazul aranjării unor meciuri din Liga 2, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a luat în ședința de miercuri, 25 mai, încă o măsură drastică în cazul echipei FCM Baia Mare. Gruparea maramureșeană s-a ales cu o nouă depunctare de patru puncte în campionat, a treia în play-off, astfel că în acest moment mai are doar 13 puncte în clasament, adică mai puține decât are Unirea Tărlungeni (20 pct.), echipă din play-out care a retrogradat matematic.

Neachitarea datoriilor către foștii jucători Marius Hodor și Vasile Gherman (foto mic) i-a adus echipei FCM Baia Mare o nouă depunctare în campionatul Ligii 2. 12 puncte, câte șase de fiecare jucător, i s-a scăzut formației din Seria a II-a în acest play-off, iar depunctările pot continua până la excludere dacă șefii FCM-ului nu vor stinge aceste litigii. Mai mult, clubul are interzis dreptul de a transfera și/sau legitima noi jucători.

În plus, FCM Baia Mare a primit amenzi de câte 3.000 lei și în urma judecării litigiilor cu Mihai Deac și Vasite Bota, în timp ce în procesul cu Dragoș Ganea s-a „dispus încetarea executării și închiderea dosarului ca urmare a achitării debitului de către debitor”.

„Comisia în baza art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, sancționarea ACS FC Municipal Baia Mare cu scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 06.05.2016 – 20.05.2016. Comisia a acordat termen în data de 06.06.2016, ora 15.00, dată la care clubul să prezinte dovada plății față de creditorul Gherman Vlăduț Vasile pentru a evita în continuare depunctarea”, sună verdictul comisiei în cazul litigiului dintre FCM Baia Mare și Vasile Gherman, unul asemănător fiind dat și în speța Marius Hodor.

În ultimele săptămâni, FCM Baia Mare și-a stins litigiile doar cu Dragoș Ganea și Octavian Ormenișan, prea puțin având în vedere numeroasele procese pe care le are pe rol la FRF. În iarnă, atunci când mare parte dintre jucătorii aflați în lot decideau să își ceară drepturile la FRF, conducerea clubului a hotărât să îi dea afară sau să ajungă la o înțelegere cu ei, în sensul de a-i lăsa liberi de contract în schimbul banilor pe care îi aveau de primit. Vlad Potecu, Mădălin Popa, Dănuț Ivănică, Ionuț Bratimă, Dragoș Ganea și Cătălin Savin au fost jucătorii care în iarnă s-au despărțit de FCM. În acest moment, echipa are litigii cu Marius Hodor, Vasile Gherman, Radu Leonte, Vasile Bota sau Mihai Deac.

FCM Baia Mare începea play-off-ul cu 17 puncte, iar în cele nouă etape desfășurate în acest turneu a înregistrat cinci înfrângeri, două victorii și două egaluri. Ajunsă acum la 13 puncte în clasament, FCM nu mai are nicio șansă la promovare, ba chiar își face griji pentru continuarea activității, deoarece depunctările vor continua dacă litigiile nu vor fi stinse. În cele din urmă se poate ajunge chiar la excluderea din campionat, așa cum a fost cazul echipelor FC Caransebeș și Cetatea Târgu Neamț în acest sezon.

Clasamentul actual al play-off-ului Seriei a II-a:

1.     Gaz Metan Mediaș     9     6     1     2     16-8     40 pct.
2.     UTA Bătrâna Doamnă     9     5     3     1     15-12     38
3.     Chindia Târgoviște     9     5     2     2     14-10     37
4.     CS Mioveni     9     2     3     4     14-16     26
5.     FC Brașov     9     1     1     7     12-23     23
6.     FCM Baia Mare*     9     2     2     5     14-16     13
*penalizată cu 12 puncte de Comisia de Disciplină a FRF.

Foto: Istvan BERTALAN

Marius ANGHEL 26 May. 2016, 14:19 Seria 2
Pe aceeași temă