FC Brașov, în atenția presei din Italia. „Grassini achiziționează Brașovul. Obiectivul este Liga Campionilor!”. Conducătorii „Steagului” nu știu nimic

Marius ANGHEL 10 Mar. 2016, 13:20 Seria 2
FC Brașov, în atenția presei din Italia.

După ce a stat trei zile la Brașov, Giovanni Pellegrini, reprezentantul Nilor Group LTD, care dorește preluarea FC Brașov, s-a întors duminică în Italia și i-a prezentat un raport detaliat lui Lorenzo Grassini, Chief Executive Officer (CEO) al Nilor Group LTD. „În acest moment, șansele de preluare a clubului sunt de 50 la sută”, spunea Giovanni Pellegrini la plecarea din România. De atunci nu s-a mai întâmplat practic nimic.

„Lorenzo Grassini achiziționează Brașovul”

Negocierile dintre societatea Nilor Group Ltd pentru achiziționarea FC Brașov au intrat și în atenția presei italiene, iar cotidianul regional La Nazione prezintă un material în care se anunță că Lorenzo Grassini este foarte aproape de preluarea clubului brașovean. Mai mult, jurnaliștii italieni avansează și obiectivul mai mult decât îndrăzneț pe care Grassini îl va avea la Brașov dacă va prelua clubul: Champions League!

Cu titlul articolului „Lorenzo Grassini achiziționează Brașovul”, jurnaliștii italieni afirmă că managerul italian visează să ducă FC Brașov printre granzii Europei în Liga Campionilor și că tratativele se pot încheia în cel mai scurt timp. Se amintește și de vizita lui Giovanni Pellegrini la Brașov unde s-au pus la punct detaliile achiziționării echipei, despre situația clubului ajuns acum în Liga a 2-a, dar și de ultima participare a „stegarilor” în cupele europene, în 2002, atunci când FC Brașov s-a duelat în Cupa UEFA cu Internazionale Milano.

Președintele interimar al CA al FC Brașov, Gheorghe Popa, a precizat că așteaptă ca negocierile să se concretizeze în cel mai scurt timp. „Am aflat și eu ce s-a scris în presa italiană și am fost plăcut surprins. Acum așteptăm să se concretizeze negocierile, acest lucru este cel mai important”, a declarat Popa.

Credit pentru Stere la FC Brașov

Înfrângerea de la Mediaș a agitat apele la FC Brașov, iar antrenorul Mihai Stere a intenționat să demisioneze. Stere a avut la finalul meciului o discuție cu șefii clubului și le-a comunicat acestora că ia în calcul varianta demisiei! Cele două eșecuri din campionat, problemele majore de la club, dar și o relație deteriorată cu câțiva jucători l-au făcut pe Stere să ia în calcul această decizie radicală. „Mai bine renunț acum”, a fost mesajul lui Stere imediat după joc. Marți seara, antrenorul nu a confirmat, dar nici nu a infirmat zvonurile. „Totul este posibil”, spunea Stere. Între timp lucrurile s-au mai calmat, iar ieri dimineață Stere a discutat cu Gheorghe Popa, președintele interimar al AC al Brașov, iar antrenorul a primit un vot de încredere. „Am avut o discuție cu Stere și am decis ca el să continue ca antrenor principal. Stere are credit total din partea conducerii”, a declarat Gheorghe Popa. La rândul său, Stere a spus că „tot ce fac este pentru interesul echipei, grupul este cel mai important. Am făcut și greșeli pe care mi le asum, dar concluzia o vom trage zilele următoare. Am avut și voi avea discuții individuale și de grup cu jucătorii pentru că cel mai important este să redresăm situația, iar echipa să ajungă în play-off”. Miercuri dimineața, jucătorii au avut programat primul antrenament după meciul de la Mediaș. Stere a amânat să facă analiza jocului de la Mediaș pentru zilele următoare.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 10 Mar. 2016, 13:20 Seria 2
Pe aceeași temă