Fanii lui FC Brașov sună mobilizarea pentru meciul cu UTA. „Acum este momentul să demonstrăm că suntem stegari și ne iubim echipa, orașul și valorile”

Marius ANGHEL 26 May. 2016, 15:45 Seria 2

Mai sunt doar două zile până la meciul cu UTA Bătrâna Doamnă, ultimul din acest sezon. Cum, necum, în ciuda tuturor problemelor, FC Brașov va termina acest sezon de coșmar. Ce va fi după meciul cu UTA e greu de anticipat, însă cam toate scenariile sunt apocaliptice, pentru că peste circa o lună, Tribunalul Brașov poate decide intrarea clubului în faliment.

Meciul cu UTA are mai mult o miză morală pentru „stegari”. Este ultimul meci în fața propriilor suporteri și poate fi ultimul din istoria de aproape 80 de ani a acestui club care se identifică practic cu Brașovul. La meciul de sâmbătă cu UTA și-au anunțat prezența fostele glorii ale „stegarilor”, iar fanii s-au mobilizat și anunță că „acum este momentul să demonstrăm că suntem «stegari» și iubim echipa, orașul și valorile”.

„Liga Suporterilor Stegari invită toți «stegarii» sâmbătă, de la ora 11:00, în Peluza Stadionului Tineretului, la ultimul meci din acest sezon: FC Brașov – UTA Arad. Invitați-vă la rândul vostru prietenii la meci! Prin noi, toți cei 80 de ani de istorie scriși de Steagu” vor continua. Suntem singurii ce putem vindeca clubul. Noi toți, împreună și puternici, ținem Steagu” sus! Mai mult ca niciodată, acum este momentul să demonstrăm că suntem «stegari» și ne iubim echipa, orașul și valorile. Miza meciului nu mai este scorul… ÎMPREUNĂ‚ SUNTEM STEAGUL ROȘU BRAȘOV!”, se precizează în comunicatul Ligii Suporterilor Stegari.

„Suntem datori suporterilor”

Chiar dacă în acest play-off, FC Brașov s-a despărțit de trei jucători de bază, Puțanu, Matei și Coman, antrenorul Adrian Szabo spune că jucătorii pe care îi are la dispoziție au o datorie morală față de suporteri. „Ne dorim să câștigăm meciul cu UTA nu pentru a ajuta Chindia sau altă echipă, ci pentru că suntem datori în play-off suporterilor noștri. Vom căuta prin lotul pe care îl vom avea la dispoziție, pentru că ușor-ușor jucătorii încep să își strângă bagajele, să obținem victoria măcar în finalul campionatului, pentru ca despărțirea de public să fie puțin mai plăcută”, spunea Szabo.

„Jucăm pentru noi”

La rândul său, Gheorghe Popa, președintele lui FC Brașov, mizează pe o reacție de orgoliu a jucătorilor la ultimul meci al sezonului. „Am auzit de apelul suporterilor și mă bucur că s-au mobilizat pentru acest ultim joc. Chiar dacă jucătorii sunt cu gândul la vacanță, eu sper ca la meciul cu UTA aceștia să arate că au valoare și că își vor apăra șansele corect. Jucăm pentru noi, pentru acest club și pentru oraș”, a spus Popa, cel care îi va invita la masă pe jucători și antrenori, la un restaurant din Poiana Brașov.

Strătilă: „Avem un meci decisiv la Brașov”

De cealaltă parte, arădenii debordează de optimism înaintea jocului cu FC Brașov.

Unul dintre cei mai buni jucători ai UTA-ei este brașoveanul Sorin Strătilă, cel care nu concepe decât varianta victoriei la Brașov. „Suntem aproape de o performanță nesperată. Avem un meci decisiv chiar la mine acasă, la Brașov, împotriva unei echipe ce nu are nimic de pierdut, dar să nu uităm că și Gazul are meci greu la Mioveni. Vedem ce va fi, mergem să câștigăm și, în cel mai rău caz, să mergem la baraj”, a spus Strătilă citat de sportarad.ro.

FC Brașov – UTA Bătrâna Doamnă, meci ce contează pentru ultima etapă a play-off-ului Ligii 2, se dispută sâmbătă, de la ora 11:00. Arădenii au nevoie disperată de o victorie pentru a-și menține cel puțin locul al doilea în clasament, cel care îi duce la barajul pentru promovare.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 26 May. 2016, 15:45 Seria 2
Pe aceeași temă