FC Brașov, pe cale să-l vândă pe Florin Iacob. Portarul merge la Chiajna

Marius ANGHEL 01 Jul. 2015, 17:46 Diverse
FC Brașov, pe cale să-l vândă pe Florin Iacob.** Portarul merge la Chiajna

FC Brașov este pe cale să piardă încă un jucător de bază pe care l-a avut în Liga 1. Conducerea clubului i-a permis portarului Florin Iacob (21 ani) să se antreneze cu Concordia Chiajna, ilfovenii urmând să facă o ofertă de transfer în zilele următoare.

Tânărul goalkeeper care a apărat poarta Brașovului de 26 de ori în ultimul sezon de Liga 1 a fost în discuții în această vară cu CFR Cluj, Dinamo și ASA Târgu Mureș, însă, cum tratativele cu aceste echipe au picat, de câteva zile, pe fir au intrat cei de la Chiajna, scrie Monitorul Expres. Rămasă fără Vasile Curileac, accidentat în stagiul de pregătire din Austria, Concordia s-a reorientat către Iacob și a obținut acordul clubului din Brașov ca acesta să se alăture lotului antrenat de Marius Baciu. Totuși, cele două echipe nu au ajuns la un acord în privința sumei de transfer, deoarece „stegarii” vor să primească mai mulți bani.

Florin Iacob mai are un an de contract cu FC Brașov, club care îi mai are pe acest post pe Daniel Mutu și Bogdan Căucă, ultimul promovat de la juniori.

Până acum, „stegarii” s-au înțeles verbal cu Mugurel Buga, Vlad Potecu, Șerban Moraru, Horia Popa, Alexandru David și Alexandru Țuțu, toți jucători brașoveni. „Vrem să aducem pe cât posibil brașoveni, pentru care nu sunt necesare cheltuieli cu cazarea”, a precizat consilierul Romeo Pașcu.

Pașcu a dat-o la întors în privința posibilității ca Neculaie să vândă clubul

Altfel, președintele onorific al lui FC Brașov a dat-o la întors în privința posibilității ca patronul Ioan Neculaie să vândă clubul unui grup de afaceri, în frunte cu Simon Maurer, patronul companiei Maurer Imobiliare. Pașcu anunța acum că Neculaie ar dori ca oamenii de afaceri interesați de preluarea clubului să vină alături de el. „Oamenii care doresc să vină alături de Ioan Neculaie sunt bineveniți, însă nu cumva să creadă că sunt șefi. Neculaie este patronul echipei, este deținătorul celor două stadioane, «Tineretului» și «ICIM»… Nu cred că la un club care are datorii, nu mari, vine cineva care să ia clubul fără datorii. De o parte din datorii vom fi iertați. De restul, sunt sceptic că Neculaie va da clubul pe mâna altora și să plătească el aceste datorii… Deci, cine vrea să preia echipa, va veni și va sta la masa negocierilor cu Neculaie și cu mine. Am vorbit cu Iosif Tamaș, tatăl lui Gabi Tamaș. El a gândit bine treburile, dar singur nu poate lua clubul… În Brașov mi-e greu să cred că se poate discuta în Consiliul Local de rezolvarea acestor probleme. Eu spun că tot pe Ioan Neculaie o să cadă menținerea echipei”, a spus Romeo Pașcu în cadrul unei intervenții la Sport Total FM.

Iosif Tamaș, tatăl jucătorului Gabi Tamaș, intermediarul acestor discuții, a părut surprins de declarațiile lui Romeo Pașcu. Tamaș senior spune că, în câteva zile, se va ști cu adevărat dacă Ioan Neculaie va ceda sau nu clubul. „Lăsați-mă câteva zile să vedem dacă discuțiile avansează. Deocamdată nu este nimic palpabil, totul este în aer! Un lucru vreau să fie cât se poate de clar, dragoste cu sila nu se poate face. Vom vedea”, a declarat, pentru monitorulexpres.ro, Iosif Tamaș, cel despre care se spune că ar dori să investească la FC Brașov alături de alți oameni de afaceri.

Marius ANGHEL 01 Jul. 2015, 17:46 Diverse
Pe aceeași temă