„David contra Goliat”. Un jucător al lui „U” Cluj câștigă de 75 de ori mai puțin decât Chipciu: „Ne mai trimit și părinții bani”

  • Universitatea Cluj nici nu se poate apropia de Steaua, adversara din 16-imile Cupei României, când vine vorba de salarii. Un singur jucător al campioanei ar putea plăti toți jucătorii adversarei de astăzi, de la ora 20:30.
  • Cu salariul de 30.000 de euro al lui Alex Chipciu, juniorii clujeni ar putea fi plătiți pentru două luni.

 

Parcă niciodată în istoria confruntărilor dintre „U” Cluj și Steaua diferența n-a fost atât de mare. Diferența de vârstă este cea care sare în ochi la prima vedere.

Dacă media de vârstă a Stelei este de aproape 25 de ani, cea a Universității este de 21 de ani. O altă diferență majoră se observă la capitolul experiență, clujenii având doar doi jucători, Kovacs și Calcan, cu meciuri jucate în Liga 1. Mai mult, atunci când vine vorba de valoarea estimată a celor două loturi, Steaua domină și aici copios. Lotul campioanei trece de 26 de milioane de euro, în timp ce lotul Universității nu este evaluat la 1,75 milioane de euro.

Cu salariul lui Chipciu și Tade s-ar putea plăti salariile clujenilor pe 6 luni

O diferență „de la cer la pământ” este și în privința salariilor jucătorilor care se întâlnesc în această seară, de la ora 20:30, în 16-imile Cupei României. Fotbaliștii Universității provin, în majoritatea lor de la centrul de copii și juniori, iar salariile lor sunt ca atare. Media banilor primiți de jucătorii echipei clujene se învârte în jurul sumei de 400 de euro. Tinerii fotbaliști recunosc că îi mai ajută și părinții cu bani. „Îmi trimit și părinții bani. Nu îmi ajung cei pe care îi câștig la club”, a recunoscut Marvin Schieb, atacantul lui „U” Cluj într-un reportaj ProSport.

Dacă ne gândim că Alex Chipciu, cel mai bine plătit stelist, are o leafă lunară de 30.000 de euro, asta înseamnă că salariul acestuia este de 75 de ori mai mare decât al unui jucător de la Universitatea. Și cu salariul de 18.000 de euro al lui Tade s-ar putea plăti legele pe două luni a tuturor jucătorilor de la „U”.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă