„U” Cluj va ataca Steaua cu un vârf crescut în fotbalul german și care anul trecut privea din tribună meciul dintre cele două echipe: „Nu-mi vine să cred”

  • Marvin Schieb este la 19 ani în fața celui mai important meci din carieră, ca și majoritatea dintre ceilalți colegi ai săi de la Universitatea Cluj.
  • Jucătorului născut în Germania nu-i vine să creadă că va juca într-un meci pe care în sezonul trecut îl urmărea din tribună.
  • Schieb a venit la 12 ani în România, după 8 ani de juniorat în Germania, și spune că în acest moment își trăiește visul de a devenit un fotbalist important.


Puștii Universității Cluj se pregătesc de meciul de joi din Cupa României cu Steaua, cel mai important din cariera multora dintre ei. Media de vârstă a lotului este de sub 22 de ani, iar jucătorilor, care au încă proaspătă în minte imaginea majoratului, parcă nu le vine să creadă cât de mult s-a schimbat viața lor în doar câteva luni. Până în luna Mai urmăreau meciurile din tribună și doar își imaginau că ar putea fi pe teren într-o zi. Acum, visul lor a devenit realitate, iar realitatea depășește imaginația, dacă se gândesc că joi vor întâlni chiar campioana Steaua.

Este și cazul atacantului titular de la Universitatea Marvin Schieb. „Mergeam la meciuri sezonul trecut. Am fost și la meciul cu Steaua. Speram să ajung și eu într-o zi să joc. Când închideam ochii mă vedeam pe teren. Nu-mi venea să cred că vom juca cu cea mai bună echipă din România. Meciul acesta este o realizare pentru mine. Simt că îmi trăiesc visul. Mai am însă mult de muncit. Cred că acesta este un sezon extrem de important pentru mine”, povestește Schieb.

„Am fost surprins să văd terenurile din România și că toată lumea strigă la tine când greșești”

Numele său îi „trădează” originile nemțești, iar cei care îl cunosc spun că și în stilul de joc se vede practica germană. S-a născut undeva lângă Stuttgard și până la 12 ani a făcut fotbal în țara campioanei mondiale. În Germania copii încep fotbalul înainte să meargă la grădiniță. „M-am născut în Germania, iar la 12 ani tata a înființat o firmă de construcții în Sibiu și ne-am mutat cu toții în România. În Germania am făcut fotbal de la 4 ani. Am mers la un antrenament la fratele meu mai mare, antrenorul m-a văzut și m-a chemat și pe el. Fratele meu joacă acum la Voința Sibiu”, spune Marvin, căruia i-a fost greu să se acomodeze cu realitățile fotbalului românesc de juniori: „În primul rând era o diferența mare în privința condițiilor. Acolo aveam terenuri bune, tot ce ne trebuia. Primul lucru care m-a șocat aici a fost calitatea proastă a terenurilor. Era ca și cu mașina. Evitai o groapă și dădeai în alta (râde).

Nici cei din jurul fotbaliștilor, fie ei spectator sau antrenori, erau diferiți față de ce văzuse în Germania. „În Germania se punea mai mult accentul pe jocul cu mingea. Era parcă mai multă pasiune și din partea suporterilor. Nu țipau la tine. Te încurajau și când greșeai. Aici, imediat țipă la tine, inclusiv antrenorii. Mă simt mai aproape de Germania”, povestește Marvin Schieb.

„Nu am emoții pentru meciul cu Steaua. Când aud galeria mi se face pielea de găină”

Spune că nu se teme de confruntarea cu steliștii și abia așteaptă senzația de a fi jucător profesionist. „Sunt șanse cu Steaua, dar depinde de noi. Nu am emoții. Am încredere în calitățile mele”, spune Schieb, care a rămas impresionat de galeria Universității, după primele meciuri în liga secundă. „A fost ciudată senzația la primul meci. Când am auzit galeria mi s-a făcut pielea de găină”, recunoaște atacantul.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă