Baia Mare atacă Steaua cu un stelist: „Eram căpitan la juniorii A, dar s-a desființat Academia. Am rămas stelist și visez să mă întorc acolo”

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 29 Oct. 2015, 12:30 Cupa
Baia Mare atacă Steaua cu un stelist:**
  • Adrian Codin (foto mic, în stânga, pe când juca la Damila Măciuca) a visat să joace cu Steaua în Liga 1, iar joi va evoluat prima dată împotriva echipei la care a crescut.
  • Atacantul de 23 de ani al celor de la FCM Baia Mare, adversarul campioanei din optimile Cupei României, era considerat unul dintre juniorii de perspectivă a Stelei, dar desființarea Academiei i-a schimbat cariera.
  • Codin s-ar putea duela joi cu prietenul Toșca, alături de care a jucat la juniori.


Patronul Stelei a desființat Academia de Copii și Juniori pe motiv că ajungea la cheltuieli anuale de 800.000 de euro și nu producea jucători pentru prima echipă. Printre „victimele” acestei decizii se află și Adrian Codin, atacantul de 23 de ani al lui FCM Baia Mare, care va întâlni astăzi seară, de la ora 20:30, Steaua în optimile Cupei.

Codin a crescut privind echipa lui Rădoi, Goian sau Ghionea și visa să ajungă și el într-o zi la echipa mare. Avea argumente. Era căpitanul echipei de juniori „A” a Stelei, dar desființarea Academiei l-a alungat de la clubul „roș-albastru”. „Am jucat 4 ani la juniorii Stelei, până când s-a desființat Academia și a trebuit să ne căutăm echipe. Eram căpitanul echipei de juniori A în acel moment. Probabil a fost un ghinion pentru noi. Era altceva să joci la Steaua și să ai șansa să mergi la echipa mare”, povestește acum Adrian Codin pentru ProSport.

„Sper să nu ne facem de râs”

Atacantul va juca joi împotriva Stelei, dar spune că a rămas suporterul campioanei. „Eu am rămas stelist și visez, ca orice jucător din România, să mă întorc acolo. Steaua este o echipă foarte bună. Eu spun că tot ei vor câștiga campionatul. Sper să nu ne facem de râs”, se teme cel care l-ar putea reîntâlni pe Toșca, fostul său coleg de la juniori. „Am jucat cu Toșca. El a avut norocul că a mers la Viitorul și apoi s-a întors la Steaua. Suntem prieteni și am vorbit înainte de meci. I-am spus că o să-i batem (râde), a mai spus Codin.

FCM Baia Mare – Steaua, meci contând pentru faza optimilor Cupei României, se dispută joi, de la ora 20:30, pe stadionul „Viorel Mateianu”.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 29 Oct. 2015, 12:30 Cupa
Pe aceeași temă