CSM Râmnicu Vâlcea și-a schimbat avocatul în litigiul cu CS U Craiova

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 Jul. 2014, 12:12 Seria 2

Clubul CSM Râmnicu Vâlcea a schimbat zilele trecute avocații și va fi reprezentat la FRF, în litigiul cu CS U Craiova, de către firma „Chiuariu & Asociații”, specializată în litigii sportive, inclusiv la TAS.

Societatea de care se se leagă acum puținele speranțe ale CSM-ului de a mai juca în Liga 1, „Chiuariu & Asociații”, este o cunoscută casă de avocatură din București, condusă de Tudor Chiuariu (foto mic), fost ministru al justiției și fost Consilier de Stat al Primului-Ministru al României. Actualmente, Chiuariu este senator în Parlamentul României și membru al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României, dar și arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Avocatul Chiuariu a reprezentat clienți cunoscuți în fotbalul românesc în proceduri în fața tribunalelor arbitrale românești și internaționale, în special în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv .

După ce Adunarea Generală a FRF a afliliat definitiv pe CS U Craiova, memoriul CSM-ului, care contestă dreptul de promovare al clubului din Bănie, a ajuns înapoi de unde a plecat, pe masa Comisiei de Disciplină, care a tărăgănat luni bune să dea un verdict.

Conform procedurilor FRF, decizia Comisiei de Disciplină trebuie contestată mai întâi la Comisia de Apel și, ulterior, se poate ajunge la TAS.

Timpul este principalul adversar al clubului vâlcean, pentru că, în cazul fericit în care câștigă litigiul, CSM ar urma să intre în competiție după începerea Ligii 1. Jucătorii vâlceni au însă până acum însumate doar două săptămâni de pregătire, cu pauză de două săptămâni.

Articol scris de Adi Georgescu
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 Jul. 2014, 12:12 Seria 2
Pe aceeași temă