Cronica meciului după care Giovanni Pisano a declarat: ”De acum înainte nu o să mai ascult de anumiți colaboratori din administrație!”. Caransebeș – UTA 0-2

Cronica meciului după care Giovanni Pisano a declarat: **
  •  Sâmbătă, 10 octombrie, FC Caransebeș 1913 a primit pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș vizita „Bătrânei Doamne” UTA, întâlnirea contând pentru etapa a VIII-a a Ligii a II-a. Chiar dacă asupra echipei planau suspiciuni alimentate de presă conform cărora băieții lui Giovanni Pisano nu ar fi străini de meciuri aranjate pentru a câștiga la pariuri, în tribune au luat totuși loc aproximativ 600 de spectatori, care, trebuie să o spunem, în ciuda rezultatelor negative înregistrate de gugulani în ultima vreme, s-au comportat exemplar, încurajând echipa, asta cu atât mai mult cu cât galeria „Magica Balta” se află în ceea ce membrii ei au numit „silentio stampa”.


În primul sfert de oră, cele două combatante și-au disputat supremația la mijlocul terenului, în cele din urmă câștig de cauză având oaspeții, caransebeșenii fiind în avantaj doar la cartonașele galbene văzute de Cârstoiu, în minutul 12, și La Vecchia, trei minute mai târziu. Gazdele au avut prima fază mai periculoasă în minutul 18, atunci când Lupu a scăpat din marcaj, s-a dus singur spre poarta arădeană, însă Miron a ieșit la 20 de metri și a respins balonul în aut. Peste alte patru minute, același Lupu, incomodat de Botiș și de Manea, a reușit să tragă de la 22 de metri, însă șutul a fost slab și Miron a reținut.

Strătilă, gol superb după o fază pe traseul Jorza-Hlistei-Szekely

Scorul a fost deschis în minutul 25, după o fază de toată frumusețea făcută de oaspeți, mingea circulând pe traseul Jorza – Hlistei – Szekely, acesta din urmă a prelungit pe dreapta la Strătilă, șutul său în diagonală, din careu, ducându-se la colțul lung, Pascal neavând nicio șansă să intervină.
Spre sfârșitul primei reprize, arădenii au profitat de intrările mai aspre ale gazdelor, atât Bușu, în minutul 38, cât și Lupu, în minutul 42, văzând cartonașele galbene, pentru a fragmenta jocul și a rupe ritmul gazdelor. Ultima fază a primei părți i-a avut în prim-plan pe oaspeți, lovitura liberă de pe dreapta a lui Strătilă, din minutul 44, fiind reluată cu capul peste poartă de Manea, care s-a și accidentat în săritură.
Încă din primele minute ale părții a doua, s-a văzut clar cum oaspeții, bine așezați în teren, nu au lăsat spații de manevră gugulanilor, închizând toate culoarele spre poarta lui Miron. Caransebeșenii puteau reveni în joc în minutul 49, atunci când Lupu, bine angajat pe partea dreaptă, a intrat în careu și a expediat un șut-centrare pe jos, spre colțul lung, însă Livan nu a ajuns la întâlnirea cu mingea, care s-a scurs în aut de poartă. Peste două minute, același Lupu s-a aflat la capătul unei pase lungi venite de pe stânga, de la Bușu, însă recentrarea sa în careu nu a găsit niciun coechipier în preajma porții apărate de Miron.
Iar dacă gazdele nu au reușit să-și fructifice ocaziile create, au făcut-o în schimb arădenii, în minutul 53, când Hlistei a centrat de pe dreapta, iar Jorza, aflat la 12 metri, a trimis în stânga lui Pascal, mărind avantajul oaspeților la două goluri.

Final de meci controlat de arădeni

Din acel moment, jocul a fost controlat de echipa ardeleană, care în minutul 57 putea să înscrie din nou, la șutul expediat de Jorza de la 20 de metri, plasat, însă Pascal s-a întins și a respins în corner de lângă bară. În minutul 60, oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă de la 35 de metri, dictată după un henț al lui Bușu, Strătilă a centrat lung, mingea a traversat careul gugulan, iar Hlistei a trimis de la 5 metri puțin pe lângă poarta gugulană. Hlistei a mai avut o ocazie monumentală în minutul 71, când a beneficiat de o centrare venită de pe dreapta, însă șutul său la colțul scurt, de la limita careului mic, s-a dus la câțiva centimetri de poartă.
Una dintre rarele ocazii ale gazdelor s-a înregistrat în minutul 76, atunci când Roman i-a pasat bine pe stânga lui Bușu, șutul pe jos al acestuia, de la limita careului, ducându-se pe lângă poarta lui Miron.
Oaspeții au mai trecut pe lângă gol în minutele 80, 83, 87 și 90+2, „actorul principal” fiind Curtuiuș, însă de fiecare dată Pascal, plasa laterală sau lipsa de concentrare a atacantului arădean opunându-se golului.
Dacă nu au reușit golul, caransebeșenii au făcut în schimb „faza de onoare” în minutul 90+3, când Roman, angajat bine în adâncime, a scăpat singur spre poarta adversă, șutul său de la 14 metri fiind respins în lateral de Miron.

Pisano: „De acum înainte nu o să mai ascult de anumiți colaboratori din administrație”

„Un meci destul de bun făcut de echipa mea, băieții au fost determinați, motivați, nu am ce să le reproșez, au jucat de la început până la sfârșit. Din păcate, probabil că ne lipește ceva la capitolul calitate, nu avem jucători care să facă diferența, și tocmai în acest sens trebuie să ne mișcăm, pentru a găsi ceva care să ne aducă un plus la mijlocul terenului, pentru că băieții pe care îi avem au calitate, dar sunt încă tineri și nu sunt pregătiți pentru această competiție care este Liga a II-a. Astăzi am avut doi în teren și unul pe bancă, și, așa cum am mai spus de multe ori, asta ne lipsește. În privința meciului, au fost câteva episoade care au făcut ca jocul să meargă în direcția greșită, dar vom lucra în continuare, ca și până acum, pentru a ne ridica și a aduce victorii, pentru că în toată cariera mea, nici ca jucător, nici ca antrenor, nu am renunțat și nu vreau s-o fac nici aici, la Caransebeș… În ceea ce privește unele eventuale transferuri, căutăm jucători liberi de contract, fiindcă e singura modalitate de a-i aduce. Vorbeam acum două săptămâni de un tânăr marocan cu pașaport italian, care urma să sosească la Caransebeș, este posibil ca acest lucru să se întâmple marți (13 octombrie – n.r.). E tânăr, e ceea ce avem nevoie, pentru că asta e problema noastră cea mai mare, nu avem jucători U19 pe care să ne bazăm. Îl avem pe Livan, care joacă meci de meci, dar dacă el se accidentează nu avem pe cine să mai introducem în teren. În același timp, căutăm jucători și pe piața din România, care nu au încă echipă și sunt disponibili să vină și să ne ajute. Oricum, am încredere în lotul de jucători, muncim, campionatul e lung, nimic nu e hotărât încă, cu atât mai mult cu cât, se vede, azi poți câștiga și mâine poți pierde cu orice echipă, nu există o favorită certă. Și de acum înainte nu o să mai ascult de anumiți colaboratori din administrație, care mă sfătuiesc să iau un jucător sau altul. Jucătorii vor veni doar dacă eu îi voi dori și dacă vor avea acceptul meu. Eu îmi voi asuma responsabilitatea, eu va trebui să răspund pentru ei”, a spus la conferința de presă tehnicianul italian al gugulanilor, Giovanni Pisano.

Roland Nagy: „Sperăm să ne deblocăm”

 „În primul rând, sunt mulțumit și bucuros pentru două aspecte: primul – pentru victorie, pentru că i-am simțit din nou gustul, după niște rezultate de egalitate în care, logic, am făcut pasul înapoi în clasament, dar astăzi asta ne-am dorit și a ieșit așa cum am vrut, o victorie, iar în al doilea rând sunt bucuros că a fost la zero, după etapa a doua, la Cluj, în care am câștigat tot la zero, și după jocurile în care am luat gol, sau goluri, a fost important și acest aspect. Și adversarii au încercat să ne surprindă, să revină în joc… Poate la 1-0 au avut o șansă, la ocazia lor, la acel șut-centrare în gura porții, să revină în joc. Meciul s-a desfășurat pe un teren pe care a fost destul de greu de controlat mingea, dar obiectivul nostru a fost îndeplinit și asta mă bucură. Important este să mergem pe același drum și să începem o nouă serie pozitivă cu victorii. Într-adevăr, pe teren propriu n-am simțit gustul victoriei în patru jocuri, dar tot atât de adevărat este că am întâlnit adversare care sunt echipe cu pretenții în această serie. De acum, sperăm să ne deblocăm, ca să zic așa, pentru că am avut avantaj în două meciuri, cu Vâlcea și cu Mioveni, și am fost egalați pe final, dar asta face parte din joc, și ne dorim ca la următorul meci, cel cu Reșița, să ne deblocăm și să simțim gustul victoriei”, a spus după meci Roland Nagy, antrenorul echipei arădene.

FC Caransebeș 1913:  Pascal, Bogdanovici (min. 64, F. Pisano), Săulescu (35, Roman), Livan, Roșoagă, Răducu, Bușu, Lupu, La Vecchia (64, Suru), Cârstoiu, Suciu
Rezerve: Birăescu, Boldea, Bona, Stelitano.
Antrenor, Giovanni Pisano.
UTA Bătrâna Doamnă: Miron, Polgar, Manea, Botiș, Burlă, Chindriș, Jorza, Strătilă (77, Copil), Hlistei (72, Gligor), Curtuiuș, S. Szekely (64, Man)
Rezerve:  Anca, Costin, Sorian, C. Rus.
Antrenor, Roland Nagy.

A arbitrat la centru Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin), asistat la cele două linii de Iulius Timar și Ovidiu Timar (Marghita).
Observatori: Ion Mureșan (Timișoara) și Emanoil Popescu (Târgu Jiu).

 

Articol scris de Adrian CRÂNGANU
 

Pe aceeași temă