Consilierii locali au votat reducerea bugetului echipei ACS Poli. Edilul Nicolae Robu a „tunat”: „Începând de astăzi colaborarea noastră s-a încheiat”

Marius ANGHEL 03 Mar. 2015, 18:49 Seria 2

Primarul Timișoarei Nicolae Robu a avut, astăzi, o criză de nervi după ce amendamentul propus de consilierul independent Bogdan Herzog a fost votat, în plenul Consiliului Local, iar bugetul lui ACS Poli a fost redus. Astfel, un milion de lei din cele șapte și jumătate alocate liderului Seriei a II-a din Liga 2 a fost mutat la Centrul de Copii și Juniori al aceluiași club.

„Stimați colegi de la PSD, începând de astăzi colaborarea noastră s-a încheiat. Mi-ați cerut de foarte multe ori colaborarea noastră. S-a încheiat acum, suntem de părți diferite ale baricadei. Nu vă mai afișați la mine sub nicio formă, niciunul”, a răbufnit, citat de sport9.ro, edilul Timișoarei după vot. Potrivit aceleiași surse, consilierul PSD Alfred Simonis a intervenit peste primar spunând că „risipa banului public o faceți dumneavoastră cu o echipă care nu are nicio performanță”, în timp ce Robu a continuat, zicând că „vă voi demostra că voi avea succes cu toate discuțiile dumneavoastră”.

Înainte ca proiectul să fie supus la vot, Nicolae Robu a spus: „fenomenul este foarte complex, fiți convinși că banii alocați până acum nu s-au dus pe apa sâmbetei. Această echipă are o valoare excelentă intrinsecă, prin toată echipa inclusiv un autocar achiziționat care este excelent. Toată echipa asta a însemnat un efort al autorităților publice dacă s-ar pune problema valorificării pe piață a acestui club, fiți convinși că suma nu va fi una mică, eu recunosc că sunt un înfocat pasionat de fotbal, dar nu amestec pasiunea mea pentru fotbal cu responsabilitatea pe care o am. Dacă Timișoara nu dorește să aibă echipă de Liga 1, nu e nicio problemă, se poate ajunge și la renunțarea la finanțarea echipei, faptul că pe mine și pe alții ne-ar durea asta nu e o problemă. Dar joaca asta cu sumele este bătaie de joc, nu putem ajunge să fim descoperiți la diverse obligații de plată cu toate consecințele care ar deriva din asta, nu cred că un club care se bate pentru Liga 1 are nevoie de pertubări de genul acesta. Vă rog, haideți să privim lucrurile cu obiectivitate nu cu ambiții născute din sentimente sau resentimente să luăm apartența politică și orice frustrare deoparte”.

Conform Sport9, au votat pro amendamentului propus de Herzog: Dorel Bogluț – PC, consilierii PSD, independenții Bogdan Herzog și Flavius Boncea și Ștefan Sandu de la PNL. E important de menționat că edilul susține că Sandu a votat din greșeală pro și că liberalul Ciprian Jichici a absentat de la plen.

Marius ANGHEL 03 Mar. 2015, 18:49 Seria 2
Pe aceeași temă