Ciorceri are ca obiectiv menținerea în Liga 2

14 Sep. 2011, 12:57 Seria 2
Ciorceri are ca obiectiv** menținerea în Liga 2

Tehnicianul Florin Fabian a fost demis luni seară de la cârma divizionarei secunde Arieșul Turda din cauza rezultatelor sub așteptări obținute de echipă în debutul actualei ediții a ligii a doua, seria Vest.

Oficialii clubului i-au găsit repede un succesor, în persoana fostului antrenor al formației CFR Cluj, George Ciorceri, care a semnat un contract valabil până în vară.

Chiar dacă a lăsat formația pe ultimul loc, cu numai două puncte după patru etape, Fabian a subliniat că ar fi reușit să redreseze „corabia”, cu puțină răbdare din partea conducerii, în direcția căreia nu a ezitat să trimită „săgeți”. „Sezonul trecut mi-am îndeplinit obiectivul: evitarea retrogradării. Acum, e drept, am avut un start nereușit, dar, cu răbdare, am fi putut să facem treabă. Din păcate, la Turda, există trei probleme majore: instabilitatea financiară, faptul că lotul suferă modificări majore din șase în șase luni și nu există unitate între conducere și echipă. În aceste condiții, va fi greu ca Arieșul să iasă din mediocritate. Nu le reproșez nimic jucătorilor”, a declarat Fabian.

În schimb, președintele clubului, Virgil Blasiu, a taxat jocul slab al echipei din startul campionatului și a declarat că noul obiectiv al „alb-roșiilor” va fi menținerea în Liga a II-a. „Nu avea rost să mai așteptăm după Fabian. Când nu reușești să învingi Baia Mare sau Luceafărul Oradea și ești pe ultimul loc, ce ar mai fi de spus? Ce am fi făcut cu FC Timișoara, Gloria Bistrița ori ALRO Slatina? Nici nu vreau să mă gândesc! Ne-am înțeles azi (ieri – n. red.) cu domnul George Ciorceri, care este un nume cunoscut în fotbalul românesc. Să sperăm că exigența și experiența sa va aduce un suflu nou la Arieșul, iar jocul băieților se va îmbunătăți. Dorința noastră este să ne menținem în eșalonul secund”, a completat Blasiu.

Florin Fabian a fost numit antrenor principal la Arieșul în etapa a IX-a a campionatului trecut, când „vulturii” au învins Mureșul Deva pe teren propriu cu 2-0. De numele înlocuitorului său se leagă promovarea CFR-ului în eșalonul secund, survenită în 2002.

Sursa: Ziua de Cluj

14 Sep. 2011, 12:57 Seria 2
Pe aceeași temă