VIDEO | Vâlcenii spun că arbitrul Ilyeș a stricat echilibrul în meciul cu CS Mioveni: „Nu a fost henț. A fost o fază decisivă pentru rezultatul final”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Nov. 2014, 14:29 Campionat

Arbitrul Adrian Ilyeș (Ploiești) a rupt, sâmbătă, echilibrul partidei CS Mioveni – CSM Râmnicu Vâlcea (scor 2-1), din etapa a 13-a a Ligii 2, prin decizia sa de a dicta un penalty în minutul 65, la scorul de 0-0. „Centralul” prahovean a dictat extrem de ușor, nejustificat, o lovitură de pedeapsă pentru argeșeni, fază în urma căreia Marius Galan a deschis scorul în meciul ce s-a disputat de stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești.

Jocul din Trivale a fost influențat de decizia ploieșteanului Ilyeș, care a dictat penalty după ce șutul din marginea careului a lui Ciprian Negoiță l-a lovit în abdomen pe Cătălin Pîrvulescu (foto principal), așa cum se poate observa și în rezumatul TV de mai jos (în secunda 14). Fundașul avea mâinile lipite de corp la acea fază și era pregătit să blocheze regulamentar șutul jucătorului advers, însă nu de aceeași părere a fost și „cavalerul în negru”. Inițial, jucătorii CSM-ului au crezut că Ilyeș a acordat penalty în urma clinciului dintre Negoiță și Samson, din momentul șutului, fază ce i-a pus pe ambii jucători la pâmânt. Așa au crezut atât jucătorii din teren, banca tehnică a echipei vâlcene, cât și spectatorii prezenți la stadion.

Arbitrul a continuat șirul erorilor și nu l-a eliminat pe Pîrvulescu, care trebuia automat să primească galben pentru henț în careu și mai avea un avertisment.

Fundașul vâlcenilor, Cătălin Pîrvulescu, neagă deciza arbitrului Adrian Ilyeș, care a condus la deschiderea scorului. „Eu am întrebat arbitrul de ce s-a dat penalty și mi-a spus că mingea că m-a lovit în cot, dar nici vorbă, balonul m-a lovit în abdomen. Eu prima dată am crezut că s-a dat penalty la intervenția lui Sami, dar arbitrul mi-a spus că am oprit mingea care se îndrepta spre poartă cu cotul! Am văzut și eu reluările, nu este henț, aveam și mâinile lipite de corp, m-am dat și în spate când am fost lovit de minge. A fost o fază decisivă pentru rezultatul final, Mioveniul nu avea ocazii, jocul se ducea spre 0-0, poate îi prindeam pe contraatac. Ne revenim însă, vom prinde play-off-ul” a declarat fundașul echipei vâlcene.

În final, în minutul 90, CSM Râmnicu Vâlcea a reușit să egaleze printr-un șut al lui Adrian Codin de la 25 de metri, însă Mioveniului și-a asigurat victoria în minutul 90+2, atunci când Alexandru Răuță a înscris pentru 2-1 cu o lovitură de cap.

Articol scris de Adi Georgescu
Video: absoluttv.ro

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Nov. 2014, 14:29 Campionat
Pe aceeași temă