VIDEO | Metalul și FC Olt merg braț la braț în spatele liderului. Oprescu: „Puteam câștiga, însă este un rezultat echitabil”

Marius ANGHEL 20 Apr. 2015, 16:40 Campionat

Metalul Reșița și FC Olt au ratat din nou ocazia de a se desprinde una de alta în lupta pentru obținerea poziției a doua în play-off-ul Seriei a II-a. Sâmbătă, în cadrul etapei a 3-a a Ligii 2, cele două echipe s-au confruntat direct în Valea Domanului, însă au remizat 1-1. Egalul îi ține pe slătineni pe locul secund datorită golaverajului mai bun, însă îi distanțează la 10 puncte de liderul ACS Poli, care s-a impus la limită pe teren propriu, 1-0 cu Unirea Tărlungeni.

La Reșița, Istvan Szabo a deschis scorul în minutul 59 din câțiva metri după ce Octavian Popescu a pătruns pe flanc și a centrat în gura porții. Avantajul minim al gazdelor s-a menținut până aproape de final, atunci când Curtuiuș (84) a egalat cu o lovitură de cap din opt metri. Atacantul slătinenilor a stabilit scorul final al jocului, însă în final a trecut pe lângă câteva situații mari prin care putea marca din nou.

Dan Oprescu a declarat că rezultatul de egalitate este echitabil având în vedere cele două reprize diferite făcute de elevii săi care au resimțit și oboseala, fiind o deplasare destul de lungă, a doua la rând după cea de la Satu Mare.
 
„Cred că este un rezultat echitabil pentru că au fost două reprize diferite. Cei de la Reșița au jucat mai bine în prima repriză, în timp ce în actul secund am evoluat noi mai bine. Puteam câștiga meciul pentru că pe lângă golul marcat am mai avut alte două, trei ocazii mari, printre care și o bară. Egalitatea de puncte se menține cu cei de la Reșița, dar acest egal ne permite să păstrăm poziția secundă. Diferența față de Timișoara s-a mărit, însă era greu și până acum să fie recuperată. Mai sunt meciuri de jucat și, așa cum s-a văzut, în fotbal se poate întâmpla orice. Sunt mulțumit de băieți având în vedere că am plecat vineri și distanța a fost destul de lungă. Curtuiuș a marcat, a ratat, dar putea aduce și toate cele trei puncte. Un atacant marchează și ratează, important este că și-a creat ocazii foarte bune de a înscrie. A ratat și o ocazie singur cu portarul Zimmermann, pe care l-am prins într-o zi foarte bună. Am avut de tras și cu terenul care a fost destul de rău. A plouat și înaintea meciului, dar și în timpul lui”, a precizat Oprescu, citat de gazetanoua.ro.

FC Olt și Metalul Reșița au câte 39 de puncte acumulate în acest sezon și sunt clasate pe podiumul Seriei a II-a, la 10 puncte distanță în spatele liderului ACS Poli. Egalul nu a permis timișorenilor doar să se distanțeze în fruntea clasamentului, ci i-a bucurat și pe argeșenii de la CS Mioveni, care au câștigat la Satu Mare cu 4-2 și s-au apropiat la doar două puncte de cele două echipe.

Runda următoare, sâmbătă, de la ora 11:00, FC Olt primește vizita liderului, CS Mioveni se deplasează la Tărlungeni, iar Reșița joacă din nou acasă, acum cu Olimpia Satu Mare.

Video: Radio Reșița
Foto: Arena bănățeană

Marius ANGHEL 20 Apr. 2015, 16:40 Campionat
Pe aceeași temă