Victorie confortabilă pentru Olimpia în meciul cu dificila Unirea. Sătmărenii mai joacă doar pentru a-și aduce din nou spertatorii pe stadion

Marius ANGHEL 04 May. 2015, 17:36 Campionat

Victorie confortabilă, la un scor categoric, 3-0, venită după un joc bun al Olimpiei în meciul de sâmbătă cu Unirea Tărlungeni. O victorie venită la timp după un șir lung de eșecuri și semieșecuri în dreptul formației sătmărene, ultimul succes al grupării antrenate de Tiberiu Csik putând fi consemnat pe 7 martie, 1-0 cu Metalul Reșița. În plus, trebuie să consemnăm și acest lucru, este cea mai categorică victorie a Olimpiei în această ediție de campionat.

Meciul a fost dominat de la cap la coadă de formația sătmreană care și-a creat numeroase ocazii de gol din care a concretizat trei. Olimpia a jucat simplu, rapid, cu acțiuni desfășurate pe tot frontul, iar jucătorii au evoluat cu multă determinare pe care n-am mai văzut-o de multă vreme.

Prima ocazie a meciului a apărut în minutul 8 când portarul Niczuly a respins cu greutate un șut al lui Sălăgeanu. În minutul 20, Villand, infiltrat în careu, a șutat violent sub transversală, dar portarul oaspeților a avut un reflex uimitor și a respins în corner. În minutul 31 Sălăgeanu a recuperat un balon în jumătate proprie și, după o cursă de 50 de metri a șutat pe jos, din careu. Portarul Niczuly a respins în față, iar Onicaș, liber la 10 metri, a marcat cu un șut lângă bară.

După pauză Olimpia își continuă forcing-ul, atacă necontenit și, după ce Iuhas trimite cu capul peste poartă (min.51), în minutul 60 a majorat scorul. După o acțiune prelungită de atac, Villand rămâne singur cu balonul la 6 metri, dar Niczuly îl faultează în momentul șutului. Penalty-ul acordat a fost transformat cu siguranță de Mărkuș. În minutul 65 înregistrăm primul șut al oaspeților pe spațiul porții, cap Brujan de la 6 metri, dar Anca a fost la post.

Olimpia înscrie al treilea gol (min. 69), cel mai frumos al meciului. Selagea a preluat un balon la 30 de metri și, după un slalom printre apărătorii oaspeți, stabilește scorul final cu un șut plasat, expediat din dreptul punctului cu var. Până la final însă Olimpia a mai avut 3-4 ocazii de gol ratate însă de Cădar, Villand și Rus.

OLIMPIA SATU MARE    3
UNIREA TĂ‚RLUNGENI    0

Onicaș ”27, Mărkuș ”60 – pen., Selagea ”67

Anca Trip – D. Muntean, Fl. Mureșan, Heil, Iuhas (cpt.) –  Bic (R. Rus ”60), Villand, Onicaș (Chivari ”73), Selagea – Sălăgeanu (Cădar ”70) – Mărkuș
Rezerve neutilizate: Șuta – Tillinger, Bâgiu, Cr. Paul
Antrenor: Tiberiu Csik

Niczuly – N. Cristea, Istrofor, Frîncu, Iaru (T. Galan ”85) – S. Marin, Dâlbea (cpt.), Al. Neculai, Pricop (Brujan ”46), Oct. Poenaru – Chirciu (Alb. Neculai ”64)
Rezerve neutilizate: Dănălache – Tatarciuc, Mărcaș
Antrenor: Daniel Bona

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 300; Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); Asistenți: Joszef Peter (Sfântu Gheorghe) și Ovidiu Timar (Marghita). Jucătorul meciului: Ciprian Selagea.

Fără antrenori la conferința de presă

Niciunul dintre antrenori, Daniel Bonea (Tărlungeni) și Tiberiu Csik (Olimpia) nu au catadicsit să vină la obișnuita și normala conferință de după meci. Asta în ciuda faptului că regulamentele sunt clare în acest sens, iar antrenorii absenți riscă să fie amendați dacă acest lucru este adus la cunoștința observatorului. Probabil că Tiberiu Csik o fi supărat pe presă, pe o anumită parte a ei, și a preferat să rămână la adăpostul vestiarelor. Sau, poate, o fi avut altă treabă. Noi nu știm, că nu ni s-a spus nimic. Dar, dacă a dorit asta, nu pe noi ne-a sfidat, ci pe cei care ne citesc.

În lipsa antrenorilor, la sala de conferințe au urcat trei sătmăreni, președintele Dan Băbuț și jucătorii Adrian Sălăgeanu și Denis Chivari. Ultimul, internațional de juniori, a făcut debutul în Liga a II-a, a fost emoționat și a răspuns laconic la întrebări. Adrian Sălăgeanu, după ce a aruncat câteva săgeți împotriva presei, a recunoscut sportiv că rezultatele nu au ajutat Olimpia în ultima vreme. „Nu întotdeauna am jucat slab așa cum s-a consemnat în unele ziare. La Reșița de exemplu (n.n. 2-0 penru Metalul) am avut ocazii foarte bune dar n-am marcat noi, ci gazdele cu mult noroc” a spus cel mai bun jucător al Olimpiei în meciul de sâmbătă.

Legat de părăsirea echipei de către suporteri, Sălăgenu a spus: „Este datoria noastră să-i aducem înapoi și o vom face prin joc”.

15 jucători rămân pe loc, Olimpia II atacă promovarea

Președintele Dan Băbuț a oferit câteva informații în premieră la conferința de presă. Astfel, el ne-a spus că din actualul lot, care cuprinde peste 20 de jucători, doar 15 vor rămâne și în sezonul viitor la Olimpia. „Câțiva dintre jucători își încheie contractul în luna iunie. Cu o parte din ei negociem prelungirea contractului, iar alții sunt liberi să își caute altă echipe”. Printre cei care își încheie înțelegerea cu Olimpia se află portarul Anca, mijlocașul Bic, sătmărenii Micaș, Feier și Bujor.

Tot de la Dan Băbuț am aflat că 10-12 jucători de la echipa de juniori și de la echipa a doua a Olimpiei vor fi monitorizați, se vor antrena cu prima echipă iar unii vor și juca în viitoarele meciuri oficiale ale Olimpiei.

Cât privește formația a doua, președintele grupării sătmărene a spus cât se poate de răspicat: „Vrem să câștigăm cu această echipă campionatul Ligii a IV-a și să atacăm promovarea în Liga a III-a. Putem susține financiar o echipă în Liga a III-a, costurile nefiind foarte mari în comparție cu ce plătim acum” a spus Dan Băbuț care a adăugat faptul că în acest sens în fiecare meci Mircea Bolba va putea conta pe aportul a 2-3 jucători de la prima echipă.

Sursa: Informația zilei

Marius ANGHEL 04 May. 2015, 17:36 Campionat
Pe aceeași temă