Unirea a venit la Timișoara să pună probleme și parțial a reușit. Brașovenii au fost la un pas să nu fie lăsați pe stadion: „Ne-a oprit Poliția!”

Unirea Tărlungeni a cedat la limită pe terenul lui ACS Poli, scor 0-1, în etapa a treia a play-off-ului Seriei a II-a. Brașovenii au sosit în Banat cu o bancă „scurtă”, fără două rezerve, și au încercat să ofere o replică demnă în ciuda problemelor. Tehnicianul Daniel Bona a povestit după joc o întâmplare amuzantă, echipa sa, sosită cu trei microbuze, a fost oprită de polițiști la intrarea în zona vestiarelor de la „Dan Păltinișanu”: „Voi unde mergeți?”, au fost întrebați brașovenii.

„Am venit să punem probleme, parțial am și reușit. Am și avut în prima repriză o sumă de cornere. A fost o eroare pe linia de fund, am primit gol. Apoi a venit și eliminarea. Era greu să mai punem probleme. Au și avut o șansă mare pe final. Eu am spus că și dacă au plecat șapte jucatori echipa mea poate să pună probleme. Așa vom juca mereu. Acum avem certitudinea că terminăm campionatul 100%”, a declarat Daniel Bona, antrenor Unirii Tărlungeni.

„Meritat e pe primul loc. Nu are nimeni, Olt, Reșița, nici baza, nici infrastructura să promoveze, așa cum o are ACS Poli”, a precizat Bona.

Antrenorul Unirii e convins că echipa sa ar fi putut fi o forță în play-off dacă nu exista problema cu banii: „Nu știu dacă puteam spera, dar eram lângă Timișoara, dacă situația era altcumva. În niciun amical nu am pierdut în iarnă. Păcat că am pierdut jucători. Trei exponențial: Elek, Nicolae și Șerban, au dat 12 goluri. Sunt mulțumit de acești jucători, sunt minunați. Au primit acum de Paști o mică sumă. Sunt caractere extraordinare, nu am ce să le reproșez. I-au unit și greutățile”.

Singurul gol al partidei a fost marcat chiar de fostul vârf al Tărlungeniului. Elek a fost lăudat de Bona. „E un jucător excelent, precum Liviu Nicolae… însemna mult pentru noi. Și eu l-am recomandat când Timișoara voia să-l ia… Mă bucur că el confirmă. Din păcate am avut dreptate, el a confirmat aici și azi”, a precizat antrenorul Unirii.

Au sosit cu microbuze

Brașovenii au avut parte de o sosire descurajantă pe Bega. S-au deplasat peste 430 de kilometri cu trei microbuse, iar la intrarea în Complexul Sportiv „Dan Păltinișanu” au fost opriți de Poliție. „În spirit de glumă, ne-a oprit Poliția aici la intrare, cică: unde mergeți? Am și râs, eram cu microbusu: stați că noi suntem echipa. Ce pot să spun mai mult…”, a povestit Bona.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă