Trei puncte dintr-o ocazie și jumătate. Vâlcea, tăvălită prin noroi la Târgoviște, dar câștigătoare

Marius ANGHEL 29 Nov. 2015, 10:58 Campionat
Trei puncte dintr-o ocazie și jumătate.** Vâlcea, tăvălită prin noroi la Târgoviște, dar câștigătoare

Chindia a pierdut nemeritat multe puncte în acest sezon de Liga 2, dar parcă n-a încheiat niciun meci atât de frustrant precum derby-ul de clasament de sâmbătă, din etapa a 17-a, cu CSM Râmnicu Vâlcea, scor 0-2.

Deși tăvălită, la propriu și la figurat, pe „Eugen Popescu”, echipa din Zăvoi a reușit să plece cu toate punctele, sprijinită consistent și de centralul ilfovean Cristian Georgescu. Vâlcea n-a arătat nicio secundă ca o echipă de primul loc la Târgoviște. „Au avut grijă unii să nu lase Târgoviștea să joace azi”, au vorbit oameni din club, după eșecul din ultimul joc acasă în 2015. Cert e că în primele 30 de minute, Chindia a cerut eliminare la Geantă, goalkeeper-ul oaspeților (22), tot eliminare la Pîrvulescu (30), ambii faultând din poziția de ultim apărător, plus un penalty la o fază lucrată de Pătru. La pauză a fost 0-1, după golul norocos al lui Ludușan, din prelungirile primei reprize.

În partea a doua, terenul s-a înclinat spre poarta dinspre Turn, iar atacanții lui Nicu Croitoru l-au făcut mare pe Geantă, care n-ar mai fi avut ce să caute în teren, în condițiile unui arbitraj imparțial. Popa, Cherchez și Anton l-au nimerit pe portarul de la Vâlcea, într-o repriză în care, după ani buni, tribuna I s-a trezit și a strigat pentru echipa favorită. „Chindia, Chindia”, simplu și frumos, s-a auzit pe ploaia rece și măruntă de pe stadionul „Eugen Popescu”, nu doar din peluza galeriei Commando Dracula, ci și de la tribuna plină, chit că meciul a fost televizat, iar vremea urâtă. Fanii i-au aplaudat pe favoriți și în final, chiar și după ce Neagoe a făcut 2-0 la singura prezență a CSM-ului vâlcean în careul lui Meilă în întreg mitanul secund.

CSM Râmnicu Vâlcea rămâne pe primul loc în serie, după o victorie pentru care ar trebui să le mulțumească arbitrilor și rămâne convingerea, pentru viitor, că echipa lui Pelici nu va fi decât un iepuraș pentru trupele care vor și chiar pot să tragă la promovare.

Completări la cronică: Nwabuere a luat roșu în minutul 80, oficialii Chindiei au fost amenințati din prima repriză că vor fi trimiși în tribune, iar observatorul de joc, Costache Mihai, se aștepta la scandări xenofobe la un meci Târgoviște – Vâlcea. Halal arbitraj, halal lider!

Chindia a coborât pe 6

Eșecul cu Vâlcea îi duce pe Cherchez & co. tocmai pe locul 6 al clasamentului Seriei a II-a. Gaz Metan a bătut greu „U” Cluj, 1-0, UTA a trecut de Olimpia cu 2-0, iar FC Brașov a bătut la Oradea, 7-2. Chindia rămâne cu 29 de puncte în B2 după 17 etape, în condițiile în care CS Mioveni, prima echipă pe poziție de play-out, are 28 de puncte. Chindia joacă sâmbăta viitoare la Brașov (ora 13.30) în ultima etapă din 2015.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE    0
CSM RÂMNICU VÂLCEA    2

Ludușan ’45+2, A. Neagoe ’90

Meilă – Martac (Bg. Matei ’85), C. Dinu, Vătavu, Pătru (cpt.) – Neniță, Aug. Voinea (L. Mihai ’79), C. Anton, Crinel Stoica (Nisipeanu ’66) – Cherchez, D. Popa
Rezerve neutilizate: Gârlea – Ispas, Parghel, Bg. Vasile
Antrenor: Nicolae Croitoru

Dr. Geantă – Samson, Cucui, Pîrvulescu, Oct. Vasile – I. Stoica, Cl. Ștefan (R. Georgescu ’60) – Bg. Geantă (D. Dumitrașcu ’69), A. Neagoe, Ludușan  – M. Staicu (Alb. Voinea ’80)
Rezerve neutilizate: Fildan – A. Marin, L. Iordache, Firtulescu
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: Samson ’80 (cumul de galbene)

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Arbitru: Cristian Georgescu (București); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Ovidiu Arușoaie (Piatra Neamț).

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Ionuț Parghel

Marius ANGHEL 29 Nov. 2015, 10:58 Campionat
Pe aceeași temă