„Stegarii” au pierdut și la Târgoviște și au ajuns la șapte eșecuri în play-off. Szabo vrea să încheie sezonul cu o victorie cu UTA: „Suntem datori suporterilor noștri”

Marius ANGHEL 23 May. 2016, 13:45 Campionat

FC Brașov a mai bifat o înfrângere în acest play-off de coșmar. Elevii lui Adrian Szabo au pierdut cu 0-1, ieri, în deplasare, la Chindia Târgoviște, după un joc spectaculos, cu multe ocazii de poartă, decis de un penalti transformat de Pătru. În prima repriză, Chindia a controlat jocul și doar intervențiile lui Florin Iacob și imprecizia lui Liviu Mihai, Cherchez sau Popa au făcut ca scorul să nu ia proporții. Un fault comis în careu de Coman asupra lui Neniță a dus la acordarea unui penalti, care avea să fie transformat de Pătru (”44). În partea secundă, gazdele s-au jucat cu ocaziile, dar și „stegarii” au îndrăznit mai mult în atac, în special în finalul partidei, atunci când Bogdan Rusu a șutat violent din câțiva metri direct în portarul Aioani. „A fost un meci bun, cu un arbitraj pe măsură. Puteam obține mai mult din acest meci, dar ratările din final ne-au costat”, a declarat Gheorghe Popa, președintele lui FC Brașov.

În ultima etapă din play-off, FC Brașov va juca sâmbătă pe teren propriu cu UTA Bătrâna Doamnă.

„Mai mult de atât nu am putut să facem”

La finalul jocului, Adrian Szabo, antrenorul lui FC Brașov, a recunoscut superioritatea Chindiei. „Se poate spune că am scăpat ușor cu 1-0, dar așa cum e în fotbal ocaziile se pot răzbuna, iar Chindia a trăit periculos și datorită ocaziilor ratate. Noi mai mult de atât nu am putut să facem. Sunt tot felul de factori care au dus la evoluția noastră din ultimul timp, care nu țin neapărat numai de pregătire. E foarte greu să mai sperăm la ceva, însă ne-am dorit la fiecare joc să câștigăm și să scoatem un rezultat bun. Am jucat bine și cu Mediaș, iar aici binișor, chiar dacă au fost multe ocazii ale adversarului în prima repriză. Felicit echipa din Târgoviște pentru parcursul din acest an ca nou-promovată, este în cărțile promovării sau ale barajului cu șanse până în ultima etapă. Iar dacă îți propui ceva, se poate”, a spus Szabo.

„Suntem datori suporterilor”

Referitor la meciul cu UTA, ultimul din acest sezon, Szabo a spus că jucătorii săi își doresc o victorie, nu pentru a ajuta Chindia, ci pentru că aceștia sunt datori fanilor. „Noi vom juca să câștigăm puncte cu UTA nu pentru a ajuta Chindia, ci pentru că suntem datori în play-off suporterilor noștri. Vom căuta prin lotul pe care îl vom avea la dispoziție, pentru că ușor-ușor jucătorii încep să își strângă bagajele, să obținem victoria măcar în finalul campionatului, pentru ca despărțirea de public să fie puțin mai plăcută. Ca și joc, Chindia mi-a plăcut cel mai bun din această serie, pentru că pe toată durata campionatului a arătat un fotbal curat, de posesie, cu jucători de explozie, de viteză pe atac și o omogenitate. Apoi vine Mediașul, prin valoarea jucătorilor pe care îi are în lot și prin experiența antrenorului. În campionatul regulat mi-a plăcut și Mioveniul, dar nu știu ce s-a întâmplat în play-off, dar și UTA, pentru faptul că politica de a folosi jucători din zonă a dat roade”, a încheiat antrenorul lui FC Brașov.

Croitoru și presiunea promovării

De cealaltă parte, Nicu Croitoru, antrenorul gazdelor, a spus că jucătorii săi au resimțit din plin presiunea bătăliei pentru promovare. „Au fost din nou foarte multe ratări. Există și o anumită presiune, există și dezamăgirea de la meciul cu UTA. Partea bună este faptul că reușim să ne creăm multe situații, însă presiunea își spune cuvântul și nu reușim să le concretizăm. După ce am avut posibilitatea să închidem jocul de foarte multe ori, nu a lipsit mult ca pe final să fim egalați. Aioani a reușit să ne mențină în luptă și sunt convins că peste câțiva ani se va auzi de el, iar noi o să ne mândrim că este portarul nostru. Sperăm să trecem cu bine și de ultimul joc la Baia Mare, unul greu, și că se vor încurca Gazul și UTA. Suntem dezamăgiți după rezultatul de la UTA, ne-am făcut multe speranțe și ar fi fost un an extraordinar dacă am fi câștigat și acel joc. Urmează o săptămână cu mare emoții, continuarea a multor altor săptămâni cu mari emoții. Ne mai rămâne o săptămână de muncă, sper să rămânem concentrați și să încheiem campionatul cu o victorie”, a spus Croitoru.

Tot ieri, UTA a câștigat cu 1-0 meciul cu CS Mioveni, iar Gaz Metan Mediaș s-a impus cu același scor în fața celor de la FCM Baia Mare. Clasament: 1. Mediaș 40p, 2. UTA BD 38p, 3. Chindia 37p, 4. Mioveni 26, 5. FC Brașov   23p, 6. Baia Mare 21p. În ultima etapă a play-off-ului din
B 2 sunt programate partidele: FCM Baia Mare – Chindia, CS Mioveni – Mediaș, FC Brașov – UTA BD.

Chindia Târgoviște – FC Brașov 1-0
Pătru ”44- pen.

Aioani – Dr. Pătru, D. Ispas, Vătavu, C. Dinu (Martac ”70) – Neniță, L. Mihai, Honciu, Neguț (Ad. Grigore ”76) – Cherchez (Bg. Vasile ”87), D. Popa
Antrenor: Nicolae Croitoru

Fl. Iacob – Vagner, Istrofor, M. Marin, Negotei – I. Manole (Alupoaie ”33), Vl. Munteanu, Al. Coman (Bg. Rusu ”46), Andor (Rz. Avram ”46) – Mug. Buga
Antrenor: Adrian Szabo

Arbitri: Eduard Ioniță – Doru Claudiu Lucaciu, Petrică Ionuț Cîmpeanu

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 23 May. 2016, 13:45 Campionat
Pe aceeași temă