Șoimii, ca Steaua. „U” Cluj a pierdut cu 0-1 și partida cu echipa lui Ionuț Popa și rămâne pe 12 în clasament

  • Universitatea Cluj a pierdut cu 0-1, duminică, pe teren propriu, meciul cu Șoimii Pâncota.
  • George Pirtea a marcat singurul gol al meciului de pe Cluj Arena, după o greșeală mare a fundașului Radu Crișan.
  • Elevii lui Marius Popescu se dovedesc mici și în buletin și în rezultate, ajungând la a patra înfrângere în cinci etape scurse din actualul sezon al Ligii 2.


Lăudați de toată lumea după meciul cu Steaua din Cupă, puștanii Universității Cluj s-au trezit la viață din visul frumos, în care s-au complăcut aproape o săptămână. Steaua a plecat, știrile despre ei au coborât în josul paginilor, iar tribunele s-au golit. Un ceas deșteptător mai bun decât un meci cu Șoimii Pâncota, jucat duminică la 11 dimineața, nu putea fi. Diferența dintre Steaua și Pâncota e cam ca cea dintre paradis și infern în „Divina Comedia”. O echipă care ar încăpea, la un loc cu întregul oraș din care vine, pe un sfert din Cluj Arena a fost oaspetele Universității.

Irimia, cu 20 de ani mai bătrân ca adversarii

Cu un antrenor pe care folclorul fotbalistic nu are cum să-l uite, Ionuț Popa, și cu un portar care la 41 de ani le putea fi tată tuturor jucătorilor Universității, Șoimii au arătat în prima parte a jocului că sunt mai „prieteni” cu realitatea ligii secunde decât puștii scoși la maturizare forțată de „U” Cluj. Fostul mijlocaș de la FC Botoșani, Cristian Danci, a avut primul șut pe poarta lui Niczuly (5), pentru ca apoi același goalkeeper să-i ia fața lui Oprea, plecat furibund spre poartă (11). Clujenii n-au mai repetat prestația din jocul de joi, dar au dominat finalul de repriză. Schieb, atacantul crescut în Germania, a tras peste poartă din 15 metri (36), iar șutul lui Greu a fost respins de „tăticul” Irimia (42).

Pirtea, gol după un henț neobservat

În partea a doua clujenii s-au zbătut, dar fără mari realizări, în timp ce echipa lui Ionuț Popa a așteptat greșeala puștilor lui Popescu, iar spre bucuria lor, aceasta a venit. Radu Crișan a trimis greșit o minge spre propriul portar, Pirtea a interceptat, arbitrii n-au văzut hențul de la preluare, iar mijlocașul a marcat peste Niczuly (63).

Finalul jocului a fost unul pe care fanii Universității l-au mai văzut în acest sezon din liga secundă. Tinerii clujeni s-au chinuit să se apropie de poartă, dar „s-au tăiat” în preajma careului, în acordurile galeriei, care a cântat fără încetare. Echipa lui Ionuț Popa a fragmentat cât a putut jocul și a așteptat cuminte ca meciul să se termine, iar scenariul i-a ieșit perfect. O nouă înfrângere demoralizatoare pentru puștii Clujului, care rămân cu doar 3 puncte și un singur gol marcat, în acest sezon.

UNIVERSITATEA CLUJ    0
ȘOIMII PÂNCOTA        1

Pirtea ’63

Niczuly – Dulap, R. Crișan, Fl. Cordoș, Hîmpea – Cîndea – P. Popescu (Cocină ’66), L. Kovacs (cpt.)(Boboc ’35), Calcan, Greu (Butean ’79) – Schieb
Rezerve neutilizate: Vaida – A. Mutu, Tarcea, C. Popescu
Antrenor: Marius Popescu

Cr. Irimia – D. Dan, Pascariu, Dubeștean, Siminic – A. Pavel, Issa (cpt.) – Fl. Oprea (Fuchs ’89), Cr. Danci (Fl. Cuedan ’90+2), Pirtea – A. Mihai (Leucuța ’77)
Rezerve neutilizate: Sălăjan – S. Traore, Doda, Farcaș
Antrenor: Ionuț Popa

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca); Spectatori: 1.100; Arbitru: Cristian Codrea; Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci și Radu Despa (toți din Baia Mare); Jucătorul meciului: George Pirtea.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă