Șoc în seria de Vest: Luceafărul se mută în Liga a IV-a și își dă jucătorii la FC Bihor Oradea!

Mihai Andries 10 Jul. 2013, 17:24 Campionat
Șoc în seria de Vest:** Luceafărul se mută în Liga a IV-a și își dă jucătorii la FC Bihor Oradea!

Conducerea clubului FC Bihor a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, începerea unei colaborări cu clubul Luceafărul Felix. La conferința de presă, desfășurată la sediul clubului, de pe strada Iosif Vulcan, au participat Șerban Morcan, președintele clubului FC Bihor, Ovidiu Mureșan, viceprimarul municipiului Oradea, și Gavrilă Ghilea, patronul clubului Luceafărul Felix.

În urma acestei colaborări, care a fost încheiată pe o perioadă nedeterminată, mai mulți jucători de la Luceafărul, care au evoluat anul trecut în liga a II-a vor fi preluați de echipa FC Bihor, iar echipa Luceafărul Felix va renunța la locul de liga a II-a, urmând a se înscrie, conform regulamentului, în Liga a IV-a.

„Am ajuns la un acord de colaborare cu clubul Luceafărul. Am decis să ne unim forțele și să facem din cele două loturi un singur lot. Oradea și județul Bihor va avea o singură echipă în liga a II-a. Partenerii noștri de la Luceafărul susțin și sprijină ideea și proiectul nostru de a forma o echipă din bihoreni și vor pune la dispoziția clubului FC Bihor întregul lot pe care îl au, urmând ca staff-ul tehnic de la FC Bihor să nominalizeze jucătorii de care au nevoie. Jucătorii vor fi transferați definitiv, iar clubul Luceafărul va avea un procent dintr-un eventual transfer al jucătorilor. Cele două cluburi nu fuzionează, își păstrează fiecare propria identitate. Urmează doar un parteneriat pentru a forma o echipă competitivă și care să reprezinte județul Bihor”, a declarat președintele clubului FC Bihor, Șerban Morcan.

„Am creat această asociere pentru a forma o echipă competitivă la nivelul județului Bihor și, sigur, care să fie din bihoreni. Noi am avut ideea aceasta, cu jucători bihoreni, de mult și mă bucur că și FC Bihor merge pe această idee de a face echipă din bihoreni și jucători tineri, de perspectivă. Eu sunt convins că se va reuși să se clădească o echipă bună la nivelul județului Bihor, o echipă pentru care, mă rog, conducerea va stabili un obiectiv ca în următorii ani să obțină performanțe superioare, cele pe care le dorim de atâta timp cu toții, promovarea în Divizia A. Pentru aceasta e nevoie însă de răbdare, de multă muncă și am convingerea că se poate obține acest obiectiv. Luceafărul rămâne în continuare cu identitate proprie, dar așa cum am fost întotdeauna deschis la colaborare voi fi și de acum înainte. Sigur că nu va activa în Divizia B, în Divizia B va activa o echipă care va reprezenta județul Bihor, iar această echipă va fi FC Bihor”, a declarat, la rândul său, patronul clubului Luceafărul, Gavrilă Ghilea.

„Nu pot decât să fiu fericit că avem și acest feed-back pozitiv din parte unuia dintre cei mai importanți oameni de fotbal din județul nostru, un feed-back pozitiv în urma proiectului nostru lansat în această vară, un proiect în care nu toată lumea credea, dar vreau să fiți convinși că, încet-încet, cu pași mărunți îl vom implementa. Acest feed-back pozitiv vine din partea domnului Ghilea, căruia îi mulțumim pentru  că a dat un răspuns pe măsură idei noastre care o avea și dânsul, trebuie să recunoaștem. Au fost niște discuții de tatonare în această vară în care am convenit că județul Bihor să aibă o singură echipă și aceea competitivă, în Liga a II-a”, a precizat și viceprimarul municipiului Oradea, Ovidiu Mureșan.

În ceea ce privește jucătorii de la Luceafărul, aceștia se vor prezenta începând de luni la antrenamentele echipei FC Bihor.

„Noi avem o foarte mare deschidere către toate cluburile din județul Bihor. În momentul în care am lansat proiectul nostru am gândit să aducem cei mai buni jucători bihoreni la FC Bihor. O propunere similară l-am făcut și celor de la Oșorhei. Răspunsul lor l-ați aflat săptămâna trecută dintr-o conferință de presă. Eu vreau să-i mulțumesc domnului Ghilea pentru disponibilitatea arătată și pentru respectul pe care l-a manifestat față de clubul fanion a județului Bihor. Vreau să subliniez faptul că reprezentanții clubului Luceafărul nu au pus nicio clipă problema preluării clubului FC Bihor, ci dimpotrivă, s-au pus la dispoziția clubului cu tot ceea ce s-a putut”, a mai precizat președintele clubului orădean, Șerban Morcan.

 

Sursa: FC Bihor/Luceafărul Oradea

Mihai Andries 10 Jul. 2013, 17:24 Campionat
Pe aceeași temă