Sălăgeanu acuză că antrenorul de la FC Bihor, Mănăilă, l-a insultat incalificabil și l-a amenințat: „Mi-a spus ‘băi, c… și p…, îți arăt eu după meci'”

Marius ANGHEL 22 Nov. 2015, 15:33 Campionat

Meciul de sâmbătă de la Oradea dintre FC Bihor și Olimpia, joc ce a contat pentru etapa a 15-a a Ligii 2, Seria 2, s-a încheiat cu victoria fără drept de apel a sătmărenilor. A fost un 5-0 sec cu două dintre goluri reușite de Adrian Sălăgeanu (32 ani), jucătorul Olimpiei care e în creștere de formă după ce pentru o scurtă perioadă renunțase la a mai juca fotbal profesionist.

La finalul partidei însă, antrenorul gazdelor, Dan Mănăilă (foto mic), s-a prezentat în fața presei și s-a plâns că Sălăgeanu l-ar fi înjurat în timpul meciului și că acesta a râs pe seama problemelor financiare de la FC Bihor. „Stați jos, în sărăcia voastră”, ar fi spus jucătorul Olimpiei la adresa băncii tehnice a orădenilor. După spusele tehnicianului, fostul campion cu Oțelul Galați ar fi profitat de situația financiară precară a celor de la FC Bihor pentru a-i enerva pe adversari. „Nu mă așteptam de la un jucător care a evoluat în Champions League să aibă asemenea atitudine. Îi doresc să mai ajungă să joace în Champions League, dar nu cu această atitudine”, a spus Mănăilă la finalul jocului.

Deranjat de declarațiile lui Dan Mănăilă, Adrian Sălăgeanu a dorit un drept la replică prin care să exprime, la rândul său, ceea ce s-a petrecut între el și tehnicianul de la FC Bihor în timpul meciului de sâmbătă. Jucătorul Olimpiei susține că afirmațiile antrenorului la adresa sa sunt minciuni și că cel care a incitat mai rău spiritele pe teren ar fi chiar persoana care a și ieșit în față să facă acuzații.

„Mi se pare absolut de prost gust, lipsit de bun simț și caracter să declari asemenea minciuni. Sunt un jucător trecut pe la cluburi cu probleme financiare, am pierdut mult din cauza asta și tocmai de aceea nu mi-aș fi permis niciodată să fac orice declarație de acest gen la adresa unui club care trece printr-o situație dificilă! Domnul Mănăilă ar trebui să își aducă aminte de cuvintele dânsului la adresa mea… Eu nu l-am jignit pe dânsul. În urma unui fault asupra mea, a început să țipe la arbitru că a dictat ușor fault, moment în care i-am spus că, într-adevăr, am fost lovit, lucru spus de mine folosind cuvinte învățate la școală. Răspusul dânsului a fost unul cât se poate de asemănător, diferența a făcut-o două cuvinte: căcatule și pișatule, pe urmă țipând la mine că îmi arată el mie după meci. Mi-am continuat de joc, iar la finalul meciului s-a îndreptat spre mine adresându-mi din nou cuvinte „spumoase” din vocabularul dânsului. Și eu îi doresc din suflet dânsului să ajungă sa antreneze în Champions League! Dar nu cred că e cazul să îmi spună dânsul mie de atitudine și respect!”, a spus Adrian Sălăjeanu pentru Liga2.ro.

Adrian Sălăgeanu anunța în luna august a acestui an că se retrage din fotbal pentru a-i fi alături soției sale în afacerea pe care o are în Galați. Fostul campion cu Oțelul a revenit asupra deciziei la jumătatea lunii octombrie și a fost reprimit în lotul Olimpiei Satu Mare. Mijlocașul de 32 de ani a recuperat în mare perioada de pregătire pe care o pierduse și acum a început să fie din nou titulat. În acest sezon a jucat pentru echipa sa în meciurile cu FC Brașov, FCM Baia Mare, FC Caransebeș și FC Bihor, în ultimul reușind să înscrie de două ori.

Olimpia Satu Mare luptă în acest sezon pentru un loc în play-off-ul Seriei a II-a. După 15 etape desfășurate până acum, gruparea pregătită de Tiberiu Csik e în grafic, e pe locul 6 și are 25 de puncte, cu patru mai puține față de liderul UTA Bătrâna Doamnă, dar la egalitate cu FC Brașov, echipă ce e pe loc de play-out.

În schimb, FC Bihor trece printr-o perioadă extrem de grea, e aproape de faliment, jucătorii sunt neplătiți și evoluează doar pentru a impresiona alte cluburi și a obține transferuri, iar conducătorii abia strâng bani pentru a organiza meciurile de pe teren propriu. Orădenii sunt pe locul 11 și au 13 puncte acumulate până acum, cu trei mai multe față de FC Caransebeș, echipă care e pe loc retrogradabil direct, fără să mai joace în play-out.

Marius ANGHEL 22 Nov. 2015, 15:33 Campionat
Pe aceeași temă