S-au întors în nămol! Majoritatea jucătorilor care au protestat la Satu Mare au fost folosiți de Metalul în meciul cu Baia Mare, pierdut doar cu 0-2. „Au arătat altceva”

Marius ANGHEL 01 Dec. 2015, 01:50 Campionat

După două meciuri în care au apelat la meciurile oficiale din campionatul Ligii 2 la juniori pentru a-și rezolva, cel puțin la nivel verbal, problemele cu jucătorii protestatari, Metalul Reșița s-a bazat din nou pe o bună parte din componenții lotului de bază. După 1-6 cu Vâlcea și 2-11 cu FC Brașov, pentru Reșița meciul de sâmbătă, din cadrul etapei a 17-a, cu FCM Baia Mare, s-a dorit un nou început.

Șapte dintre jucătorii care au fost la Satu Mare și nu au vrut să joace sau au fost solidari cu cei care într-adevăr nu au vrut au intrat ca titulari împotriva băimărenilor. Jamali, Cristian, Feher, Liuba, Chițu, Ponoran, Guehi, ca titulari, și Krkelic și Szabo, ca rezerve, au fost convinși să joace din nou în tricoul Metalului. Au făcut-o cu succes timp de aproape o repriză, perioadă în care au reușit cel puțin să țină rezultatul egal, însă, înainte de pauză, au încasat două goluri în decurs de două minute și și-au luat adio de la surpriza pe care o gândiseră oaspeților. Pop (37 și 38) a marcat în poarta lui Zimmermann și i-a adus victoria FCM-ului, un succes mult mai strâns față de cum s-ar fi așteptat din această deplasare.

La finalul partidei de sâmbătă, Carol Gurgu, antrenorul Metalului, a explicat cum s-a ajuns la decizia de a folosi o parte din jucătorii protestatari și a comentat și meciul cu băimărenii. „Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea jocului de astăzi (n.r. – sâmbătă). Faptul că domnul primar (n.r. – viceprimarul Crina, cu atribuții de primar) este alături de echipă, cred că ne-a dat un impuls. Ne-a înțeles problemele și a zis că este alături de noi și dorește să ne ajute în continuare. Am avut câteva discuții în această săptămână cu seniorii. În primul rând ei sunt fotbaliști și trebuie să se respecte ca fotbaliști. Din păcate, n-au putut să joace Anthony și Skraparas, și cred că jocul ar fi avut altă soartă cu ei în teren. Până în minutul 37 am rezistat, am avut și o ocazie foarte bună când Feher probabil că ar fi putut să introducă mingea în poartă, dar… nu știu, pe lipsă de concentrare… Mai departe, au fost două greșeli individuale, care ne-au costat cele două goluri. Eu sunt foarte încântat de jocul copiilor, care cresc de la meci la meci, chiar dacă la Brașov, într-adevăr, ne-am făcut de rușine și am luat foarte multe goluri. Dar, pentru jocul cu Baia Mare am făcut o selecție și au arătat altceva. Pe lângă seniori, pot crește și copiii și aceștia să fie viitorul pe care îl așteptăm, probabil, toți reșițenii”, a spus antrenorul Carol Gurgu, la conferința de presă.

Gurgu: „Mă gândesc că vom începe cu alt lot, cu alți jucători și cu altceva față”

Cât privește ultimul meci din acest an pe care îl mai au de jucat, sâmbătă, la Caransebeș, cât și despre planurile de reorganizare din această iarnă, tehnicianul Metalului a comentat: „Noi încercăm săptămâna asta să ne punem ușor-ușor la punct. Probabil că unii jucători vor fi trimiși acasă, o să fie în vacanță, dar pentru deplasarea la Caransebeș, șansele de a merge cu copiii sunt undeva la 70 la sută. Pentru redresare, ne vom organiza în luna decembrie, iar când vom începe pregătirea de iarnă, mă gândesc că vom începe cu alt lot, cu alți jucători și cu altceva față de ceea ce este în momentul de față. Este posibilă o schimbare în totalitate, pentru că la ce se întâmplă acum, nu-și dorește nimeni să conducă această echipă”.

Toma: „Nu m-a surprins folosirea acelor jucători, am anticipat”

Antrenorul băimărenilor, Dorin Toma, a declarat la conferința de presă că nu a fost surprins de decizia conducătorilor Metalului de a-i reprimi în lot pe jucătorii protestatari, ci chiar a anticipat-o după înfrângerea de la Brașov. Toma spune că echipa sa ar fi putut să câștige mult mai clar la Reșița, însă nu acesta era obiectivul ei, ci obținerea tuturor punctelor puse în joc.

„A fost un joc dificil pentru noi din punct de vedere al stării gazonului. Ne-am așteptat ca echipa Reșiței să-și revină puțin după acel duș rece pe care l-a avut la Brașov. Din câte am văzut eu, s-au întors și câțiva jucători dintre cei care au plecat, nu ne-a surprins acest lucru pentru că am pregătit jocul cu cea mai bună echipă. Am reușit să câștigăm, ne-au interesat toate cele trei puncte, cu minim de efort pentru că venim și noi după două meciuri foarte grele acasă, la fel, pe un teren foarte greu. Mă bucur că jucătorii mei nu s-au accidentat, și-au făcut astăzi bine treaba, iar rezultatul putea fi mult mai mare, din punctul meu de vedere, dar nu ne-a interesat acest lucru, doar cele trei puncte. Nu m-a surprins folosirea acelor jucători, am anticipat că după acel 11-2, ceva trebuia să se schimbe, ori se termina, ori revigorau echipa. Mă bucur că au întors jucătorii, mă bucur că se rezolvă problemele pentru că e păcat ca din unele probleme această competiție să sufere. Este bine ca Reșița să meargă mai departe, ca jucătorii să fie aduși înapoi, să rezolve problemele și să lupte în continuare pentru că au șanse să se salveze de la retrogradare. 

Obiectivul nostru e calificare în play-off, după aceea vom vedem în ce situație ne aflăm, din toate punctele de vedere, și atunci vom fixa alt obiectiv”, a spus Dorin Toma.

METALUL REȘIȚA   0
FCM BAIA MARE      2

V. Pop ’37, ’38

Zimmermann – Jamali, R. Cristian (cpt.), Feher, Liuba – Epure, M. Chițu, Bloju (Dincă ’86), Ponoran (Krkelic ’81) – Al. Coviț (I. Coviț ’90), Guehi
Rezerve neutilizate: Fl. David – N. Buga, Doban, I. Szabo
Antrenor: Carol Gurgu

Ormenișan – Bg. Străuț, Hodor (cpt.), Fl. Ilie, R. Lupu – C. Sîrbu, Codin (Ster ’75), A. Ignea, Păcurar (Leonte ’46) – V. Pop (M. Deac ’57), Balaur
Rezerve neutilizate: Bota – Sg. Oltean, D. Muntean, Duruș
Antrenor: Dorin Toma

Stadion: „Mircea Chivu” (Reșița); Spectatori 80; Arbitru: Rareș George Vidican 3 (Oradea); Asistenți: Iulius-Radu Timar 3 (Marghita) și Casian Băla 3 (Arad); Jucătorul meciului: Vasile Pop 4.


 

Jucătorii de la Metalul Reșița care au fost trecuți pe foaia de arbitraj a meciului cu Olimpia Satu Mare și care au refuzat să intre pe teren: David – Maissiat, R. Cristian, Jamali, Anițoiu, Szabo, Feher, Liuba, Manole, Skraparas, Krkelic. Rezerve: Guehi, Ponoran, Holovcici, Giurgică, Ivan, Văduva și M. Chițu. Antrenor: Carol Gurgu.

Articol scris de Marius ANGHEL și Marian CĂ‚RĂ‚VAN
Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 01 Dec. 2015, 01:50 Campionat
Pe aceeași temă