Revenit între buturi după trei ani și jumătate, Robert Tufiși și-a rupt degetul de ziua sa. Înlocuitorul său a debutat în Liga 2 la 16 ani

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 May. 2016, 21:02 Campionat
Revenit între buturi după trei ani și jumătate, Robert Tufiși și-a rupt degetul de ziua sa.** Înlocuitorul său a debutat în Liga 2 la 16 ani

Așa cum Liga2.ro a anunțat în preziua jocului cu Unirea Tărlungeni, antrenorul cu portarii de la CSM Râmnicu Vâlcea, Robert Tufiși, a fost titular pentru alb-albaștri, chiar în ziua în care aniversează vârsta de 40 de ani. Revenit într-un joc oficial după trei ani și jumătate, Tufiși s-a accidentat în minutul 31 al partidei, când și-a fracturat un deget și a fost înlocuit, un semn clar că, în continuare, trebuie să se dedice doar meseriei de antrenor cu portarii, unde are licența UEFA A. Astfel, juniorul Iustin Teodorescu (16 ani) a debutat în Liga a 2-a și a făcut un meci bun, având o intervenție excelentă în minutul 45, la șutul lui Șerban, când scorul încă era 0-0.

La finalul jocului câștigat de CSM cu 2-0, Robert Tufiși și Iustin Teodorescu au venit împreună la conferința de presă din Zăvoi. „Le mulțumesc antrenorilor Pelici și Dulcea că au avut încredere în mine, dar și managerului Lucian Munteanu, alături de care lucrez foarte bine și ne propunem să mai scoatem portari tineri. Azi am demonstrat că muncim bine la nivel de copii și juniori. Am fost nevoit să joc, am vrut să ajut Vâlcea, nu am putut să refuz niciodată această echipă, mulțumesc tuturor oamenilor din oraș pentru clipele petrecute în fotbal. E o zi frumoasă pentru mine, nu vreau să comentez despărțirea de Fildan. Teodorescu și-a câștigat locul în poartă, eu sunt accidentat, la Reșița va apăra el sau Marinoiu. Avem mulți portari talentați, va fi al doilea Brănescu în curând. Am mulți copii buni, Marinoiu, Teodorescu, Popa, Voicilă, Sporea, nu aș putea fără ajutorul celor de la Centru, unde sunt oameni serioși și unde se muncește”, a spus Robert Tufiși.

La doar 16 ani, Iustin Teodorescu este și el bucuros pentru debutul în eșalonul secund. „După atâtia ani de muncă, am reușit în sfârșit să debutez cu dreptul, dar, din nefericire, după accidentarea domnului Tufiși. Sunt bucuros, sper să apăr și eu ca dânsul, dacă se poate, până la 40 de ani”, a spus Teodorescu.

CSM Râmnicu Vâlcea a câștigat cu 2-0 meciul cu Unirea Tărlungeni și cu o etapă înainte de finalul sezonului este ca și salvată de la retrogradare. Oltenii au nevoie de o remiza în ultima partidă, în deplasarea de la Reșița, contra celei mai slabe echipe din Liga 2.

Articol scris de Adi Georgescu
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 May. 2016, 21:02 Campionat
Pe aceeași temă