Ratări, nori negri, ploaie, înfrângere: Chindia s-a înclinat în fața „Steagului”. Brașovenii au câștigat la Târgoviște cu un gol marcat direct din corner

Marius ANGHEL 27 Sep. 2015, 10:11 Campionat

Așteptat cu viu interes de iubitorii fotbalului din Dâmbovița, meciul de sâmbătă al Chindiei cu FC Brașov, ce a contat pentru etapa a cincea a Ligii 2, a început bine și s-a terminat cum se putea mai prost. Nici vremea, nici cerul, nici norocul n-au fost de partea Târgoviștei.

Toată dimineața a plouat, în reprize, a fost frig și urât, dar cu jumătate de oră înainte de meci s-a ivit soarele, iar oamenii au pășit încrezători spre stadion. Peste 1.000 de suflete s-au strâns pe „Eugen Popescu”, iar Chindia a intrat bine în meci. Fără mari ocazii la poarta lui Mutu, dar prezentă în jumătatea „stegarilor”, echipa gazdă a arătat vigoare în prima parte a meciului. Cruceru (38) a deschis scorul pentru târgovișteni, după o acțiune personală de toată frumusețea, cursă pe dreapta, dribiling în careu și șut la colțul lung. Tribuna a vibrat pentru roș-albaștri, dar s-a liniștit repede: ca și acum un an, în meciul de Cupă, Ispas a greșit când nu avea voie, iar Matei n-a iertat: 1-1 (41) după o bâlbâială cruntă a târgoviștenilor.

Chindia a ieșit de la vestiare hotărâtă să înscrie, dar Anton și Cherchez nu l-au putut învinge pe Mutu, aproape de minutul 75. Pe final, a revenit ploaia, rece și în rafale, iar gazdele s-au retras, lăsând impresia că e mulțumită cu egalul. Spectatorii și-au deschis umbrele, mulți au luat-o spre casă și n-au mai apucat bijuteria lui Codoban (88), gol direct din corner, în stânga lui Meilă, care n-avusese „de lucru” toată repriza secundă.

Croitoru: „Doar ratările și ghinionul ne-au privat de un rezultat pozitiv”

„Cred că am făcut un joc foarte bun, și doar ratările și ghinionul ne-au privat de un rezultat pozitiv. La final i-am felicitat pe băieți în vestiar pentru efortul depus. Mergem mai departe, ăsta e fotbalul, dar nu meritam să pierdem azi” a spus la finalul meciului, citat de dbsport.ro, Nicu Croitoru, antrenorul Chindiei Târgoviște.

Szabo: „Execuția lui Codoban, într-adevăr, fenomenală”

„Această victorie oferă moral băieților și mă bucur că avem o săptămână la dispoziție, în care avem posibilitatea să analizăm și punctele slabe care au fost în acest joc. Codoban a marcat astăzi. Să dea Dumnezeu să înscrie de câte ori are posibilitatea. Nu trebuie doar să înscrie, el trebuie să joace în slujba echipei. Ne-a adus trei puncte. Execuția lui, într-adevăr, fenomenală”, a spus, pentru monitorulexpres.ro, Adrian Szabo antrenorul echipei FC Brașov.

După trei rezultate bune, Chindia suferă un duș rece, la propriu și la figurat și, din aspirantă la podium înaintea etapei, coboară tocmai pe locul nouă, iar weekendul viitor merge pe terenul liderului FCM Baia Mare. FC Brașov acumulează opt puncte, trece peste asversarul din această etapă, urcă pe loc de play-off (6), iar etapa viitoare joacă pe teren propriu cu o altă nou-promovată, UTA Bătrâna Doamnă.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE    1
FC BRAȘOV        2

Ant. Cruceru ’38 / M. Matei ’41, Codoban ’87

Meilă – D. Pătru (cpt.), Ispas, Vătavu, Martac (Cr. Stoica ’39) – Neniță (Bg. Matei ’72), C. Anton, A. Voinea, Ant. Cruceru – Cherchez (M. Ene ’85), D. Popa
Rezerve neutilizate: Gârlea – Parghel, Nisipeanu, Bg. Vasile
Antrenor: Nicolae Croitoru

D. Mutu – Al. David, Puțanu, Hlinca, Perju – Bg. Rusu (Codoban 82), Poverlovici (cpt.), Ș. Moraru, V. Olteanu – M. Matei (Vl. Munteanu 89), D. Ene (Letan 77)
Rezerve neutilizate: Căucă – Ianc, H. Popa, Alupoaie
Antrenor: Adrian Szabo

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Spectatori: 1.000; Arbitru: Laurențiu Ionașcu (Buzău); Asistenți: Florin Iacob și Erchian Ionus (ambii din Constanța).

Articol scris de Ionuț MARIN

Marius ANGHEL 27 Sep. 2015, 10:11 Campionat
Pe aceeași temă