Primul succes „afară” în 2015 pentru ACS Poli. Liderul a avut iar emoții pe final de meci

ACS Poli se poate considera ca și promovată în Liga 1. Formația pregătită de Dan Alexa a revenit la Slatina după o lună de zile, acum în runda a 4-a a play-off-ului Seriei a II-a, pentru a încheia socotelile neterminate ultima dată. După acel 2-2 din returul sezonului regulat, timișorenii nu au mai greșit în final și s-au impus cu 1-0 prin reușita fundașului Claudiu Belu. Alb-negrii nu au fost scutiți de emoții în prelungiri, când au și rămas în inferioritate numerică.

Cu „principalul” tot în tribună și fără mai multe nume notabile, timișorenii s-au dus la Slatina pentru asigurarea unui final de campionat liniștit, de pe unica poziție promovabilă. Primele minute au fost destul de active, Verdeș a pus în pericol poarta timișoreană, când Pap a respins șutul său doar până la Bardu, a cărui reluare a fost respinsă. Replica oaspeților a venit în minutul 19, când Popovici, precum mai devreme, a reluat periculos din centrarea lui Belu, dar Nuno Claro a fost din nou la post. Oltenii au încercat apoi să pună presiune și au fost aproape de o reușită în numai două minute, dar Pap a reușit să respingă un șut de la 25 de metri trimis de Leucuța. La fel ca în întâlnirea precedentă, juniorul gazdelor crescut la Timișoara, Rogoveanu, a încerccat să creeze pericol, dar nu a găsit calea spre gol. A făcut-o în schimb un alt tânăr, Claudiu Belu, care a marcat în minutul 38 din careul mic după un corner marca Răzvan Trandu.

Arbitrul Bogdan Anghelinei a început devreme cu „galbenele”, dar acest lucru nu i-a întimidat pe jucători. La cinci minute de la reluare Trandu putea încheia conturile la o dublă șansă în fața portarului lusitan trecut și el pe Bega. Imediat, Anghelina de la FC Olt a fost aproape de egalare. Nerealizările au asigurat însă din nou un final încins la poarta timișoreană. Alți „vestici” au fost în prim plan, precum Gligor și Ignea. Gazdele au avut și o cerere de penalty în minutul 85, la Leucuța, care a căzut în careu. Dar cea mai mare șansă a fost irosită în minutul 90+3! Când același atacant a reluat milimetric pe lângă țintă. Și asta nu a fost tot. Pentru o tragere stupidă de timp, Melinte a văzut două galbene la aceeași fază. Iar tensiunea a existat și în al cincilea minute de prelungiri dictat.

Fluierul final a adus însă descătușare în tabăra bănățeană. Acest 1-0, primul succes în deplasare în 2015, îi poate asigura lui ACS Poli promovarea cu câteva runde înainte de final. Deocamdată elevii lui Alexa se mențin la +10 față de Reșița, acum pe 2, respectiv +13 față de Olt, cu șase runde înainte de finalul play-off-ului.

FC OLT SLATINA        0
ACS POLI TIMIȘOARA    1

Belu ’38

Nuno Claro – Anghelina, Fâșie, Gligor (cpt.), Covalschi – A. Ignea, V. Gheorghe (Curtuiuș ’56) – Bardu (Șt. Blănaru ’55), Rogoveanu (M. Căpățână ’66), Leucuța – Verdeș
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Giurcă, Ov. Morariu, Fl. Ștefan
Antrenor: Dan Oprescu

Pap – Belu, Melinte, Scutaru, G. Neagu – Ov. Petre (cpt.)(Bocșan ’71) – S. Keita, Boldea (Ov. Popescu ’90+1), Trandu – Al. Popovici (Fl. Nanu ’62), Elek
Rezerve neutilizate: Smaranda – Rodirlei, Al. Lazăr, Doman
Antrenor: Dan Alexa
Eliminat: Melinte ’90+4 (două galbene)

Stadion: 1 Mai (Slatina); Spectatori: 900; Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați); Asistenți: George Marian Fridl (Comănești) și Damian Antal (Bacău); Jucătorul meciului: Nuno Claro.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto principal: FB ACS Poli

Pe aceeași temă