Oprița, convins că Metalul merita măcar un punct la Timișoara. Antrenorul vorbește despre problemele de la Reșița

Metalul Reșița a plecat învinsă de pe „Dan Păltinișanu” și în faza play-off a Ligii a II-a, scor 1-2. Tehnicianul oaspeților, Daniel Oprița, a fost foarte supărat că echipa sa pleacă fără puncte de la Timișoara. Fostul atacant crede că în ciuda ocaziilor lui ACS Poli, „rosso-nerii” meritau un egal. Totodată, acesta a admis că alb-negrii au o valoare superioară și nu mai pot fi ajunși.

Cărășenii nu s-au ferit să-și arate intențiile ofensive pe terenul liderului. Au atacat, dar au fost învinși după un joc cu multe ratări din partea gazdelor. „Sunt supărat de rezultat, mulțumit de la mijloc în sus. Au contat jucătorii valoroși care au făcut diferența. Am avut situații, nu ne-am concentrat destul în fața porții, cu Timișoara trebuie să scoți maximum dacă ai două-trei situații. Asta e. Felicit echipa Timișoarei pentru viitoarea promovare. E destul de greu să îi mai încurce cineva. Puteam să scoatem mult mai mult. Un egal era meritat chiar dacă au avut ocaziile acelea, la final au tras de timp. Meritam poate chiar să câștigăm, ne-au prins pe contraatac, era normal la 2-0, am venit să joc aici, nu am stat să mă apăr. Dacă era să mai avem o șansă trebuia să câștigăm”, a declarat Daniel Oprița.

Întrebat despre o eventuală speranță la promovare, antrenorul reșițenilor s-a întrebat retoric: „Ce șanse, am venit cu 12 jucători. Cum să promovăm când noi căutăm să mâncăm… Azi s-au văzut absențele, am avut doar copii în lot, nu puteam să risc. Au fost câțiva jucători care au avut probleme. Enescu nu a avut agresivitate, era răcit înainte de joc. A greșit pase simple, nu am avut soluții”.

„Nu știu, poate eram și mai rău (n.r. dacă nu existau probleme financiare). Nu am vrut să vorbim că nu am avut banii sau că nu am mâncat ieri, când intri în teren nu te mai gândești la bani, așa trebuie să gândească toți. Sportul s-a bătut fără bani la campionat… Nu e normal, au familii, nu au bani de chirie, dar trebuie să joci, le-am zis că e ultima șansă și ne apropiam la cinci puncte. Nu mă interesa altceva, prin orice mijloace, să se retragă și Tărlungeniul, Mioveniul, toate, să intrăm noi și nu mă supăr”, a precizat Oprița.

Reproșează că Elek i-a fost „suflat”

Daniel Oprița consideră că Robert Elek a fost omul meciului și a povestit cum acesta a fost „deturnat” din curtea Metalului. „Elek, mai mult decât Pedro a făcut diferența. Se vede jucătorul pe care voiam să-l iau, îl așteptam cu mașina la Caransebeș și a ajuns la Timișoara. A făcut diferența. Dacă îl aveam și pe Elek, și în multe meciuri a adus puncte pentru ACS Poli. Când au auzit că îl luăm noi au zis să-l ia ei, să nu ne întărim… Clar, și eu alegeam la fel. Dar vreau să spun că Elek a fost acolo câteva ore și mi l-am dorit mult și în iarnă și în vară”, a explicat tânărul antrenor.

Peste o săptămână Reșița speră să-și ia revanșa, cel puțin pentru orgoliile din duelurile „interbănățene”. „Jucăm să caștigăm la noi acasă. Probabil va reveni Ad. Ionescu, Dandea e suspendat. Apostol, secundul a fost și jucător, nu s-a antrenat de un an. Am vrut să-l bag în minutul 30. Jucătorii trebuie sa fie supărați pe ei… Le-am și zis să le-o așeze mai bine lor, cu latul, că le-o dat-o sărită”, a mai spus Daniel Oprița.

Tehnicianul a dat de înțeles că la vară Reșița ar putea fi un capitol închis din cauza incertitudiniilor: „Să vedem care e situația, mai sunt patru etape, mai stăm dacă tot am stat. La vară căutăm echipă… Eu zic că puteam mai mult. Nu știu dacă ne băteam la promovare. Nu știu ce se dorește, noi suntem magazioneri, facem foaia, eu cu secundul, tot…”.

ACS Poli are acum 11 puncte peste Metalul în clasament și poate să-și asigure promovarea matematică în Valea Domanului.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă