Olimpia la primul eșec pe teren propriu după aproape un an. Juniorul Florin Ștefan, decisiv pentru FC Olt

Mihai Andries 23 Mar. 2015, 02:28 Campionat

FC Olt și-a făcut se pare un obicei în a-și petrece echinocțiul de primăvară la Satu Mare. Anul trecut, slătinenii învingeau cu 1-0 la Satu Mare, pe 21 martie, și administrau Olimpiei prima înfrângere după doi ani. Iar de la acel meci a început declinul elevilor lui Csik care aveau să rateze la mustață intrarea în play-off.

Istoria s-a repetat sâmbătă, când tot pe 21 martie, FC Olt a jucat și a învins la Satu Mare cu 2-1 pe Olimpia. Noroc însă că acum sătmărenii au asigurat locul în play-off-ul seriei Vest. Partida a fost una modestă. Cu sacii-n căruță după egalul de miercuri cu ACS Poli Timișoara, antrenorul Tibi Csik a trimis în teren o formulă inedită de echipă. Cu Anca, Onicaș, Markus, Rus și Selagea pe bancă și cu Iuhas și Sălăgeanu, în tribună, suspendați.

„Am vrut să-i văd la lucru și pe băieții care au jucat mai puțin în acest an”, a explicat Tibi Csik care a admis la conferința de presă că echipa lui a prins o zi foarte slabă.

Faur (15) și Bujor (27) au irosit ocaziile primei reprize pentru gazde în vreme ce oltenii nu l-au prea deranjat pe Marius Șuta în primele 45 de minute. Olimpia a deschis scorul în minutul 40 după o fază fixă. Debutantul Gabi Cădar a executat bine o lovitură de colț, Micaș a prelungit până la Faur, care din 6 metri l-a învins pe portughezul Nuno Claro

Oltenii se trezesc la viață abia după pauză. În minutul 50, Curtuiuș profită de o gafă a lui Ioniță și egalează cu un șut din interiorul careului. Tot Curtuiuș putea face 2-1 în minutul 70, când l-a ridiculizat pe același aerian fundaș adus de la Dinamo, Ioniță, doar că Șuta a salvat miraculos.

Csik forțează cu Mărkuș și Feier doar că, până la urmă, lovitura de grație avea s-o dea juniorul Oltului, Florin Ștefan. Intrat în minutul 77, puștiul lui FC Olt a marcat pentru 2-1 în minutul 88, după o execuție superbă de la colțul careului și o trecere de efect pe lângă unul dintre fundașii sătmăreni.

Din păcate o parte dintre jucătorii Olimpiei intrați sâmbătă pe teren au dezamăgit. Și-au arătat limitele. Și, poate, așa cum a spus-o și Tibi Csik la conferința de presă, ar fi timpul ca sătmărenii să se gândească deja la sezonul viitor și să arunce în luptă niște puști de 17-18 ani din ograda proprie. Așa cum a făcut-o sâmbătă FC Olt cu Florin Ștefan.

OLIMPIA SATU MARE – FC OLT SLATINA 1-2
Bg. Faur ”41/ Curtuiuș ”49, Fl. Ștefan ”88

Șuta – Fl. Mureșan (cpt.), M. Ioniță, Heil, D. Muntean – Cădar (Mărkuș ”72), Svarczkopf (Feier ”72), Micaș, Bic – Bg. Faur, Vl. Bujor (Selagea ”86)
Rezerve neutilizate: Anca Trip – Bălău, Onicaș, R. Rus
Antrenor: Tiberiu Csik

Nuno Claro – Anghelina, Fîșie, Gligor (cpt.), Giurcă – A. Ignea, V. Gheorghe (Ov. Morariu ”85) – Bardu (Șt. Blănaru ”60), M. Căpățînă, Rogoveanu (Fl. Ștefan ”77) – Curtuiuș
Rezerve neutilizate: R. Mogoșanu – Bogdanovici, A. Leucuța, M. Mihăescu
Antrenor: Dan Oprescu

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 1.000; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi) și Ovidiu Timar (Marghita); Jucătorul meciului: Marius Curtuiuș

Sursa: Gazeta de Nord-Vest
Foto: Adam KISS

 

Mihai Andries 23 Mar. 2015, 02:28 Campionat
Pe aceeași temă