Metalul, perforat doar de două ori, suficient pentru liniștea lui ACS Poli. Timișorenii mai au nevoie de un punct pentru a promova matematic

Noul derby bănățean a fost tranșat de liderul la zi al Ligii a II-a. ACS Poli a avut în Metalul Reșița, în sfârșit un adversar care iese la joc pe „Dan Păltinișanu”. Timișorenii au marcat doar de două ori din numeroasele ocazii avute și au încasat un eurogol de la Vișan Crețu, reușită care putea crea emoții pe final. Până la urmă s-a încheiat 2-1 pentru gazdele mai mericuloase, care mai au nevoie de doar un punct în „returul” din Valea Domanului pentru a tranșa promovarea și matematic.

Vremea urâtă nu a adus atmosferă de locul 1 vs. locul 2 pe „Marele oval” de pe Bega. În schimb, cele două echipe au arătat un fotbal de eșalon superior în prima repriză. Deși au buzunarele goale, reșițenii au arătat și foame de fotbal și au presat în primele minute. Spre lauda ei, e cam singura echipă din serie care a „îndrăznit” să joace ofensiv la Timișoara. Apetitul pentru atac a și costat-o însă. Pedro Henrique putea deschide scorul după 60 de secunde de joc, dar brazilianul a încercat să-l ocolească și pe experimentatul Zimmermann, nu a reușit. Imediat, Metalul a fost aproape de gol, dar șutul lui Szabo a fost blocat în careu. Henrique nu s-a coordonat bine nici peste opt minute, când a șutat alături din poziție bună. Reșițenii au reușit apoi să țină mingea minute bune în terenul gazdelor, dar fără a fi periculoși în fața porții. Șuturile de la distanță nu au funcționat în prima parte pentru niciuna dintre părți. După încercările lui Trandu, ACS Poli avea să deschidă scorul în minutul 26, după un corner obținut de Elek și contestat de reșițeni. De la colț mingea a fost trimisă către Trandu, a cărui centrare a fost reluată bine cu capul de Pedro Henrique, mingea risca să nu intre în plasă așa că fundașul Scutaru s-a asigurat că plasa va fi scuturată. Peste 11 minute fundașii cărășeni aveau să fie surprinși de o pasă lungă a lui Neagu către Pedro Henrique, de această dată atacantul a tras din careu și l-a învins pe Zimmermann cu toată opoziția fostului portar al lui Poli AEK. După acest gol Daniel Oprița s-a supărat pe Ionuț Popescu și l-a schimbat cu Hlincă.

Eurogol din greșeală?

Partea a doua a meciului a fost mult mai puțin spectaculoasă. ACS Poli s-a aflat la cârma partidei, cu avantajul de două goluri în spate, dar și-a ratat șansele. Elek (min. 60) și Boldea (71) irosesc ocazii din careu, iar acum golul pică în poarta cealaltă. După încercări eșuate de la distanță Vișan Crețu pare mai degrabă să încerce o centrare în minutul 74 din lateralul careului mare. Bolta sa merge însă pe poartă aproape de vinclul opus și îl surprinde pe tânărul Pap. La 2-1 se părea că Metalul revine în joc, dar reșițenii nu au mai avut decât o semiocazie până la final, atunci când Szabo a căutat vinclul de la distanță (88). În schimb, tot gazdele aveau să treacă pe lângă noi reușite. Poparadu țintește bara în minutul 83 iar cu trei minute rămase din timpul regulamentar Zimmermann i-a ghicit intenția lui Doman în duel unu la unu. Ex-argeșeanul a intrat în teren în locul lui Popovici, care la rândul său îl înlocuise pe Pedro Henrique dar s-a accidentat la rândul său.

Victoria de sâmbătă înseamnă pentru timișoreni aproape asigurarea promovării. ACS Poli are acum 11 puncte avans față de Metalul și îi e suficient un egal sâmbăta viitoare la Reșița pentru a primi accesul în Liga 1.

Galerie mică versus portavoce

Metalul a avut parte la Timișoara de o galerie mică, ale cărei voci s-au mai stins după golul de 2-0. Totuși, suporterii „rosso-neri” nu le-au reproșat jucătorilor nimic și i-au mai încurajat în partea a doua, apreciind că aceștia joacă pe stomacul gol. De partea cealaltă un „cetățean” cu portavoce de la tribuna a doua l-a luat în colimator din minutul 1 până la final pe Daniel Oprița, fostul stelist nu a fost menajat fie că protesta sau fie că dădea indicații jucătorilor săi.

ACS POLI TIMIȘOARA   2
METALUL REȘIȚA           1

Scutaru ’26, Pedro Henrique ’37 / V. Crețu ’74

Pap – Belu, Scutaru, Bocșan, G. Neagu – Ov. Petre (cpt.) – Ov. Popescu (Poparadu ′79), R. Trandu, Boldea – Pedro Henrique (Al. Popovici ′46, Doman ′76), Elek
Rezerve neutilizate: Smaranda – Bălace, Bărbuț, Al. Lazăr
Antrenor: Dan Alexa

Zimmermann (cpt.) – R. Cristian, I. Popescu (Hlincă ′38), Tătaru, Anițoiu – V. Crețu, D. Enescu – I. Szabo, Feher, L. Manole (Bg. Szijj ′54) – Buhăescu
Rezerve neutilizate: G. Ciucă – Cr. Apostol, Cr. Bloju, Al. Pintea, G. Ponoran
Antrenor: Daniel Oprița

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă