Lincar tună și fulgeră după arbitrajul din meciul cu ACS Poli: „Toată lumea trebuie să ducă această echipă la Liga 1, dar nu așa, ci prin fotbal, fraților”

Marius ANGHEL 14 Sep. 2014, 11:58 Campionat

Eliminat pentru proteste în minutul 69 al meciului cu ACS Poli Timișoara, scor 1-0, antrenorul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Erik Lincar, a catalogat arbitrajul lui Ovidiu Mazilu (Satu Mare) ca fiind cel mai slab văzut în ultimii trei ani.

La conferința de presă, Lincar a tunat și a fulgerat împotriva centralului Ovidiu Mazilu din Satu Mare, un central fără experiență, aruncat inexplicabil de Comisia Centrală de Arbitraj la un derby pentru promovare care se anunța tensionat.

„Durerea și supărarea mea este că azi am obținut o victorie, dar sunt foarte supărat de maniera de arbitraj. Nu am vorbit de arbitraj până acum, am avut două egaluri și am felicitat arbitrii după meci, dar azi, pe acest om, nici nu vreau să îl văd, pe niciunul dintre ei! Dacă Timișoara trebuie să promoveze, noi, toate echipele, ne dăm la o parte. E inadmisibil ce s-a întâmplat la Vâlcea, știam acest lucru de 2-3 zile. Multă lume care e în fenomen știe ce se întâmplă, că toată lumea trebuie să ducă această echipă la Liga 1, dar nu așa, ci prin fotbal, fraților. Vreau ca Timișoara să joace, să își domine adversarul, să dea goluri și nu prin lovituri libere cum a obținut din lateral și faze fixe, nu așa, ci prin fotbal”, și-a început acuzațiile antrenorului CSM-ului.

„Îmi felicit jucătorii, au jucat împotriva a 15 adversari”

Tânărul tehnician al trupei oltene a vorbit și despre eliminarea sa de pe banca tehnică din timpul jocului. „La două minute după ce am protestat, fazele s-au derulat, eu eram pe bancă, apoi arbitrul de rezervă l-a chemat pe central și i-a zis să mă elimine. Corect, poate puteam fi eliminat înainte, dar chiar când nu era nimic în joc, eu stăteam pe bancă… Îmi felicit jucătorii, au jucat împotriva a 15 adversari, dar fotbalul și Dumnezeu este acolo sus și îi răsplătește pe cei curați”, a mai spus Lincar.

„Nu ne interesează promovarea, dar ne interesează să ne lase să jucăm fotbal”

Cu toate că știe că va fi pedepsit pentru declarațiile pe care le face despre arbitraj, Lincar nu a putut să se abțină și a comentat maniera pro Timișoara a brigăzii conduse de Mazilu.

„Știu că voi plăti grav, dar vreau să trag un semnal de alarmă, că, dacă nu, ne retragem toți și asta e, nu mai jucăm dacă toată lumea asta vrea. Noi nu suntem favoriți la promovare, avem alte probleme, cu datorii, trebuie să intrăm în insolvență, cu jucători accidentați, nu ne interesează promovarea, dar ne interesează să ne lase lumea să jucăm fotbal, așa cum putem noi. Nu zic că suntem cea mai frumoasă echipă, dar avem cel mai frumos caracter. Încă o dată, îmi felicit toți jucătorii. Nu se poate așa ceva, a venit și un nou șef la arbitrii, domnul Vasaras, și să vină unii și să aibă intenții clare de a favoriza pe cineva! Eu zic că din cele trei penalty-uri care nu s-au dat, a fost cu siguranță încă unul. Ați văzut maniera, când am băgat un pic piciorul la minge, dădea invers, băgau ei, nu dădea nimic, nu o să înțeleg niciodată. A fost cel mai slab arbitraj din ultimii trei ani pe care l-a avut Vâlcea. Notați asta. Eu cât am fost la Damila și la Vâlcea nu am avut niciodată niciun fel probleme de arbitraj. Normal, toată lumea își pune semne de întrebare. De ce astăzi?”.

„Echipa Timișoarei a venit să obțină doar un punct, nimic mai mult”

Tehnicianul vâlcean a acuzat faptul că oaspeții nu au ieșit la joc. „Un joc pe care l-am dominat din primul până în ultimul minut. Echipa Timișoarei a venit să obțină doar un punct, nimic mai mult. Ați văzut ce fotbal a jucat Timișoara, cu degajări și mingi aruncate aiurea… Suntem o echipă tânără, ca medie de vârstă, singurii trecuți de 30 de ani sunt Câju, Nkongue și Coman. Îi felicit pe cei tineri, s-ar putea să jucăm meciurile viitoare și cu cinci în teren, avem multe accidentări. Mizez pe ambiția lor și pe dorința lor a evolua la Liga I”, a încheiat Lincar.

CSM Râmnicu Vâlcea s-a impus sâmbătă, în cea de-a treia etapă a Ligii 2, în derby-ul cu ACS Poli Timișoara, scor 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat din penalty de Ion Coman, în minutul 84, după ce nou-intratul Calcan a fost faultat în careu de Belu. În minutul 69, antrenorul vâlcenilor, Erik Lincar a fost eliminat de centralul partidei, Ovidiu Mazilu, pentru proteste vehemente după ce Coman a fost faultat în careul timișorean de Neagu, însă arbitrul nu a dictat lovitură de pedeapsă și eliminare.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Marius ANGHEL 14 Sep. 2014, 11:58 Campionat
Pe aceeași temă