Ionuț Stoica: „Obiectivul pe termen scurt este să câștigăm șase puncte”

Adrian MUJEA, Mihai Andries 31 Oct. 2014, 10:00 Campionat
Ionuț Stoica:**

Căpitanul echipei CSM Rm.Vâlcea, Ionuț Stoica (26 ani) a răspuns pe pagina oficială de facebook a clubului, la întrebările venite de la fanii echipei din Zăvoi. Fotbalistul este unul dintre cei mai vechi jucători din lot, fiind transferat de Damila, pe când juca în Liga a III-a, de la conjudețeana FC Oltchim.

Iată răspunsurile date de Ionuț Stoica pe facebook la cele mai interesante întrebări ale fanilor.

Ar rezista actuala echipă în Liga I, cu actualul lot?

Sunt mulți fotbaliști valoroși în lot, dar, cu siguranță, ne-ar trebui întăriri. Dacă am promova, important ar fi să ne menținem. Sunt sigur că tribunele s-ar umple dacă echipa ar fi în Liga I, vâlcenilor le place fotbalul de calitate.

Obține Vâlcea două victorii în următoarele două jocuri, ambele pe teren propriu, cu Câmpina și Pâncota?

Acesta este și obiectivul nostru pe termen scurt. Cu ajutorul suporterilor, putem să învingem echipele Fortuna Poiana Câmpina și Șoimii Pâncota. Vă așteptăm la stadion, împreună învingem, împreuna suntem mai puternici!

Te mai gândești la un transfer în Liga I?

Pentru orice fotbalist, obiectivul principal este să joace în primul eșalon. Sincer, nu mă gândesc acum la acest lucru, important este să mă pregătesc așa cum trebuie, să îmi fac treaba bine! Momentan sunt jucător al CSM, mai am încă un an și jumătate de contract și mă simt foarte bine aici. Despre eventualele oferte, le voi discuta cu cei din conducerea clubului.

Pe ce loc termină CSM în actualul sezon?

Trebuie să terminăm cât mai sus în clasament, nu e important cine o sa fie golgeter. Sunt convins că nici colegii mei nu se gândesc la acest lucru! Acum, ne gândim doar să facem cât mai multe puncte.

De ce s-a început greu actualul sezon?

Și nouă ne pare rău caă am făcut cu mult mai puține puncte decât ne doream, sper să recuperăm pe parcursul campionatului, echipa are valoare. Eu cred că am avut și ghinion, oricum echipele care au jucat cu CSM s-au mobilizat, s-au apărat în special. Am spart gheața cu FC Caransebeș și sper să o ținem tot așa.

Ultimul gol al tău este în urmă cu trei ani, când vine o reușită?

Eu sper să marchez sâmbătă, dar cel mai important este să învineg, repet, cu ajutorul suporterilor.

Ai fost folosit în acest sezon și mijlocaș central, deși postul tău de bază este fundaș central. Unde preferi să joci?

Sunt mulți jucători care evoluează pe posturile de fundaș central și mijlocas la închidere. Sarcinile sunt asemenatoare, iar in funcție de strategia antrenorului principal pentru respectivul meci, acesta decide pe ce post joc. Mă simt bine în ambele poziții!

Articol scris de Adi GEORGESCU
Foto de Dan LIXANDRU

Adrian MUJEA, Mihai Andries 31 Oct. 2014, 10:00 Campionat
Pe aceeași temă