FCM Baia Mare i-a dat o replică bună Gazului, însă medieșenii au câștigat și își mențin prima șansă la promovare. Toma spune ce-i mai motivează pe jucătorii săi

Marius ANGHEL 23 May. 2016, 15:15 Campionat

FCM Baia Mare a jucat în etapa a 9-a din play-off la Mediaș, unde a întâlnit echipa locală, Gaz Metan, liderul Seriei a II-a. Partida a avut o miză mare pentru Gaz Metan, o victorie asigurându-le primul loc în clasament, însă nu și pentru gruparea de sub Dealul Florilor, care nu mai poate scăpa de ultimul loc. Medieșenii s-au impus la limită, scor 1-0, cu golul marcat încă din minutul 8, atunci când Alex Munteanu a bătut o lovitură liberă, iar Gavra, din 5 metri, a reluat cu capul pe spate și a marcat. Cea mai clară ocazie de gol a echipei din Baia Mare a avut-o Codin (84), când a reluat cu capul în careul Gazului, dar mingea s-a dus milimetric peste transversală. În rest, cele două echipe au mai mai avut câteva ocazii de a marca, însă fără succes.

Toma: „Trăim cu speranța că se vor rezolva și la noi lucrurile”

Dorin Toma, tehnicianul grupării băimărene, a declarat la conferința de presă de după joc că singura motivație a elevilor săi, în această perioadă în care nu mai au niciun obiectiv, e să joace cât mai bine și să se gândească la viitorul lor.

„Puteam obține cel puțin un egal astăzi, dar lipsa noastră de luciditate la finalizare a făcut această mică diferență și, la fel, greșeala noastră la faza golului, în defensivă. Felicit Mediașul pentru un pas mare care l-a făcut la promovare. Eu îmi felicit jucătorii pentru dăruirea și atitudinea care au avut-o în acest campionat și mai ales în acest play-off, unde am fost acuzați că facem jocurile cuiva. Nu facem jocurile nimănui. Echipa noastră joacă pentru noi, pentru orgoliul nostru și pentru mândria noastră. Sunt jucători cu nume, jucători care au jucat la echipe importante în România și jucători tineri care vor să se afirme. Nu putem decât prin a face un joc cât mai bun, a face un fotbal frumos și mă bucur că spectatorii, care vin să vadă echipa noastră, pleacă cu ceva de la acest joc. Problemele financiare le-am lăsat demult deoparte. Ne gândim doar ce va fi. Nu ne mai gândim în trecut, ne gândim doar la viitor. Să meargă jucătorii la mai bine. Să sperăm și noi că se rezolvă situația la noi sau jucătorii tineri să ajungă cât mai sus. Gen Balaure care a semnat cu Astra, gen Sîrbu dacă va semna cu cineva. Deci pentru noi asta este îmbucurător în momentul de față și trăim cu speranța că se vor rezolva și la noi lucrurile și vom avea un viitor mai bun”, a spus Toma.

Gaz Metan Mediaș este liderul clasamentului cu 40 de puncte, iar FCM Baia Mare are doar 17 puncte, fiind clasată pe ultimul loc în play-off.

GAZ METAN MEDIAȘ 1
FCM BAIA MARE       0

Gavra ‘8

Greab – R. Romeo, I. Cristea, R. Zaharia, Buzean (cpt.) – P. Iacob, M. Stancu, Băjenaru (Bic ’55), Al. Munteanu – Al. Zaharia (Cip. Petre ’68), Gavra (Buziuc ’46)
Rezerve neutilizate: Albuț – G. Neagu, Danci, Tîrcoveanu
Antrenor: Cristian Pustai

Ormenișan – Sg. Oltean, Daminuță, Fl. Ilie, Anițoiu – C. Sîrbu, Vasilache (Codin ’74), A. Ignea (cpt.), Păcurar (Codoban ’62) – Balaure, V. Pop (Rz. Lupu ’90)
Rezerve neutilizate: Bota – Bușu, D. Munteanu, Șter
Antrenor: Dorin Toma

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: Istvan BERTALAN
Video: Nova TV
 

Marius ANGHEL 23 May. 2016, 15:15 Campionat
Pe aceeași temă